YK:n kestävän kehityksen tavoitteet: Ilmastotekoja Metropoliassa

6.2.2023 - 15:30

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ohjaavat työtämme Metropoliassa ja monialaisena korkeakouluna vaikutamme toiminnallamme kaikkiin YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Olemme tunnistaneet strategiamme kannalta 8 olennaisinta YK:n kestävän kehityksen tavoitetta ja rakentaneet näiden pohjalta vuodelle 2030 ulottuvan kestävän kehityksen tiekarttamme.

Tässä juttusarjassa kerromme valitsemistamme YK:n kestävän kehityksen tavoitteista. Sarjan kuudennessa osassa kerromme mitä tavoite “Ilmastotekoja” merkitsee Metropoliassa ja miten olemme edistäneet tavoitetta omassa toiminnassamme.

Ilmastotekoja

Ilmastotekoja

Olemme hiilineutraali korkeakoulu vuonna 2030. Lisäämme tietoa ilmastokriisistä osana koulutustamme ja ratkomme siihen liittyviä haasteita.

Laskemme ja vähennämme toimintamme ilmastopäästöjä mahdollisimman kattavasti ja kompensoimme ne päästöt, joita emme voi nollata. Kampustemme sähkö on 100 %sesti uusiutuvaa. Osallistumme tällä lämmityskaudella Astetta alemmas –kampanjaan, jossa Metropolia sitoutuu laskemalla neljän kampuksensa lämpötilaa kahdella asteella 21 asteeseen. Yhden asteen laskeminen tarkoittaa keskimäärin 5 %:n säästöä vuotuisessa energiankulutuksessa.

Voit tutustua Metropolian hiilijalanjälkeen vastuullisuusraportistamme.

Metropolian hiilitalli

Metropoliassa rakennetaan uutta kestävän kehityksen oppimis- ja projektitilaa Hiilitallia, joka valmistuu syyslukukaudelle 2023. Hiilitallin tavoitteena on konkreettisesti edistää ilmastonmuutoksen hillintää ja kestävään kehitykseen liittyviä toimia erilaisten projektien ja oppimisen keinojen kautta, yhdessä Metropolian opiskelijoiden ja asiantuntijoiden, yritysten sekä tutkimuslaitosten kanssa.

Hiilitallin ensimmäisenä hankkeena on Carbon Busters, jossa ratkotaan pk-yritysten ilmastohaasteita erilaisten innovaatioprojektien avulla.

”Yhteistyöprojektien tavoitteena on konkreettiset ilmastotoimet, sekä osaamisen lisääminen hiilensidonnan ja päästövähennysratkaisujen löytämiseksi. Hiilitallissa ja hankkeessa tapahtuva oppimis- ja projektitoiminta, sekä osallistujien tiivis yhteistyö nostaa sekä yritysten että opiskelijoiden ympäristöosaamista. Konkreettinen yhdessä tekeminen myös edistää uusien kestävien toimintamallien ja teknologioiden käyttöönottoa. Yhteistyössä on voimaa, kun etsitään uusia ratkaisuja ja käytänteitä vihreään siirtymään”, sanoo Jenni Kurki-Suonio, Hiilitallin ja Carbon Bustersin projektipäällikkö.

Aurinkopaneelit Myyrmäen kampuksella

Kuvassa aurinkopaneelit Myyrmäessä.

Lue myös:

Uutinen: YK:n kestävän kehityksen tavoitteet: Vastuullista kuluttamista Metropoliassa
Uutinen: YK:n kestävän kehityksen tavoitteet: Eriarvoisuuden vähentäminen Metropoliassa
Uutinen: YK:n kestävän kehityksen tavoitteet: Kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infrastruktuureja Metropoliassa
Uutinen: YK:n kestävän kehityksen tavoitteet: Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua Metropoliassa
Uutinen: YK:n kestävän kehityksen tavoitteet: Hyvä koulutus Metropoliassa
Uutinen: Metropolia edistää YK:n kestävän kehityksen tavoitteita


Tutustu kestävän kehityksen työhömme vastuullisuussivustollamme.
Lue viimeisin vastuullisuusraporttimme.

Lisätietoja:

Elli Ojala
Kestävän kehityksen päällikkö
Katso Elli Ojalan People Finder -profiili.