FinVillaGe - tekemisen perinne

Uudenmaan liitto - Nylands förbund. Suomi Finland 100.

Hanke on päättynyt 31.12.2017.

FinVillaGe juhlistaa Suomen 100 - vuotista itsenäisyyttä kokoamalla villan ja neuleen parissa toimivat organisaatiot, tuottajat, suunnittelijat ja muut osaajat yhteen jatkamaan suomalaisen tekemisen perinnettä. Kokoontuminen huipentuu elämykselliseen neulenäytökseen, - tapahtumaan ja - näyttelyyn syksyllä 2017. Tässä hankkeessa juhlitaan myös suomalaista villaa, joka on ollut erottamaton osa historiaamme niin arjessa kuin juhlassakin sukupolvesta toiseen.

FinVillaGe on produktiokokonaisuus, joka koostuu neljästä eri toimintakokonaisuudesta, joita vetävät Metropolian opiskelijaryhmät eri aloilta (vaatetus- ja tekstiiliala, digiviestintä ja markkinointi, kulttuurituotanto, elokuvatuotanto ja musiikki) sekä yhteistyökumppanit aktivoiden ammattilaisia ja yleisöä osallistumaan tekemisen talkoisiin:

  1. SomeVillaGe - tiedotus, keskustelu ja tekojen talkoisiin ilmoittautuminen sosiaalisessa mediassa
  2. WorkVillaGe - työpajoja
  3. DesignVillaGe - suunnittelukilpailu
  4. ShowVillaGe - elämyksellinen näytös, tapahtuma ja näyttely, joissa historia kohtaa tämän päivän muun muassa Helsingin Kaupungin Museossa.

Hankkeella tavoitellaan kotimaisen neuleteollisuuden ja designin toimintaedellytysten vahvistumista ja näkyvyyttä muoti- ja designmarkkinoilla kansainvälisesti. Toiseksi tarkoitus on lisätä suomalaisen villa- ja neuleraaka-aineiden arvostusta.

Lisätietoa

tki-info [at] metropolia.fi (tki-info[at]metropolia[dot]fi)