HIPPA-hanke tukee älykkään palveluasumisen kehittämistä

Hippa - Hyvinvointia ja parempaa palveluasemista digitalisaation avulla.

“6Aika: HIPPA – Hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla” kehittää yritysten kanssa älykkään palveluasumisen tuotteita ja palveluja.

HIPPA-hankkeessa syntyvät tuotteet ja palvelut vastaavat asukkaiden osallistumisen ja mielekkään toiminnan, turvallisuuden, liikkumisen ja saavutettavuuden tarpeisiin niin palveluasumisyksiköissä kuin kotonakin. Palvelujen käyttäjät, sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, kaupungit ja yritykset sekä ammattikorkeakoulujen asiantuntijat ja opiskelijat tutkivat yhdessä älykkään asumisen kehittämistarpeita ja tuottavat niihin ratkaisuja. Tässä työssä yhdistyvät sosiaali- ja terveysalan, tieto- ja viestintätekniikan, kiinteistö- ja talotekniikan sekä liiketalousalan osaaminen.

Toteutustapoja on kolme: yhteiskehittely, testaus ja kaupallistamisen sparraus. Prosessin aikana toteutustavat konseptoidaan ja juurrutetaan korkeakoulujen ja kaupunkien käytännöiksi.

Helsingissä, Tampereella ja Oulussa toimiva hanke käynnistyi 3.10.2018 ja kestää vuoden 2020 loppuun. Hankkeen rahoittaa EAKR.

Oamkin Mahdollistava koti on yksi HIPPA-hankkeen testausympäristöistä. Kuva: Minna Kilpeläinen.

Lisätietoa:

HIPPA-hankkeen verkkosivut

Yhteystiedot:

Toini Harra,
projektipäällikkö, hankkeen vastaava / Metropolia AMK
toini.harra [at] metropolia.fi (toini[dot]harra[at]metropolia[dot]fi)
p. 040 334 6102

Tarja Heinonen
projektipäällikkö / TAMK
tarja.heinonen [at] tuni.fi (tarja[dot]heinonen[at]tuni[dot]fi)
puh: 050 5685354

Kirsi Jokinen
projektipäällikkö / Oamk
kirsi.jokinen [at] oamk.fi (kirsi[dot]jokinen[at]oamk[dot]fi)
puh: 050 591 9896

Tilaa uutiskirje tai seuraa HIPPA-hanketta Facebookissa

Hankkeen yhteistyökumppanit. Metropolia AMK. Helsingin kaupunki. Tampereen ammattikorkeakoulu. Oulun kaupunki. OAMK. 6Aika. Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020. Euroopan aluekehitysrahasto. Uudenmaanliitto.