Iällä ei ole väliä -hanke

Hanke on päättynyt 31.10.2018.

Euroopan sosiaalirahasto – Euroopan unioni.Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020.

Iällä ei ole väliä -hankkeen tavoitteena työurien pidentäminen, sairaspoissaolojen ja työkyvyttömyyseläkeläisten määrän vähentäminen, työhyvinvoinnin parantaminen ja organisaatioiden talouden ja tuottavuuden parantaminen koulutuksen, tutkimuksen ja työhyvinvointimallien avulla.

Kehittäjinä hankkeessa:

  • TAMK (koordinaattori)
  • DIAK Oulu
  • Metropolia AMK
  • Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK
  • Prizztech Oy
  • UKK-instituutti.

Unen laadun mittaaminen ja työhyvinvointi

Metropolian osahankkeessa pilotoidaan helppokäyttöistä ja huomaamatonta ballistokardiografista unianalyysia (mokkula patjan alla) stressi- ja uupumustilojen varhaiseen havaitsemiseen, osana ennaltaehkäisevää toimintaterapia interventiota. Uni ja unen laatu tyypillisesti kärsivät stressaavassa elämänvaiheessa. Pilottikokonaisuudessa annetaan osallistujille mahdollisuus tarkastella omaa työarkea ja vuorokausirytmiä sekä pohtia millaisia askelia voisi ottaa tavoittaakseen tasapainoisemman arjen. Hyvinvoiva työntekijä on myös organisaatiolle ja tiimille resurssi! Pilotti toteutetaan syksyllä 2017 Helsingin ja Tampereen alueella. Osallistujat testaavat unisensoria viikon ajan ja osallistuvat yksilölliseen haastatteluun ja ohjaukselliseen keskusteluun sekä koulutukseen.

Toivotamme yrityksenne työntekijät tervetulleiksi mukaan testaamaan unianalyysia stressi- ja uupumustilojen ennakoinnissa ja saamaan arvokasta ohjausta arjen hallintaan!

Työikä-hankkeen nettisivut

Lisätietoa

tki-info [at] metropolia.fi