MoDO - Mobile Documentary as a Development Tool -hanke

Cimo.

Hanke on päättynyt.

MoDo-hanke edistää tyttöjen ja naisten asemaa Intiassa ja Suomessa kerronnallisen ja journalistisin keinoin. Tavoitteena on myös kehittää uusi pedagoginen työkalu, työpajamalli mobiilidokumenttien tekemiseen. Lisäksi tavoitteena on edistää opettajien ja opiskelijoiden vaihtoa sekä kansainvälisiä verkostoja.

Hankkeen aikana toteutetaan neljä työpajaa, kaksi Suomessa ja kaksi Intiassa. Työpajoissa intialaiset ja suomalaiset opiskelijat toteuttavat mobiilidokumentteja sekä Intiassa että Suomessa.

Dokumentit on tarkoitus esittää Yle Areenassa.

Kaksivuotisen hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Metropolia Ammattikorkeakoulu, Turun ammattikorkeakoulu, Chitkara University Intian Chandigarhissa sekä Yleisradion Yle Areena. Rahoittajana toimii suomalaisten ammattikorkeakoulujen lisäksi CIMOn Aasia-toiminnot.

Työpajamenetelmää testattiin ensimmäistä kertaa intialaisille opettajille keväällä 2016 toteutetussa työpajassa Intiassa. Työpaja dokumentoitiin ja sitä on tarkoitus kehittää edelleen osallistujien kokemusten ja saadun palautteen perusteella.

Toinen työpaja järjestetään Metropolia Ammattikorkeakoulun Elokuvan ja television tutkinto-ohjelman kesäopintojaksolla kesällä 2016. Kolmas työpaja on keväällä 2017, jolloin suomalaiset opiskelijat ja opettajat vierailevat Intiassa. Viimeinen työpaja toteutetaan syksyllä 2017 Suomessa, jolloin intialaiset opiskelijat ja opettajat tulevat Suomeen tekemään mobiilidokumentteja.

Lisätietoa

tki-info [at] metropolia.fi (tki-info[at]metropolia[dot]fi)

Auli Sillanpää
p. 040 631 6374
auli.sillanpaa [at] metropolia.fi (auli[dot]sillanpaa[at]metropolia[dot]fi)

Teija Voudinmäki
p. 050 363 0430
teija.voudinmaki [at] metropolia.fi (teija[dot]voudinmaki[at]metropolia[dot]fi)