Naapurikahvit-hanke

Hanke on päättynyt 31.12.2021

Naapurikahvit-hanke (1.1.-31.12.2021) vahvisti Helsingin kaupunginosayhdistysten toimintaa kehittämällä matalan kynnyksen kohtaamispaikan sekä uusille että vanhoille asukkaille ja muille kaupunginosan toimijoille.

Hankkeen tavoitteet

Hankkeen päätavoitteena oli tukea:

  1. pääkaupunkiseudulle muuttavia henkilöitä verkostoitumisessa uuden asuinalueen asukkaiden ja eri toimijoiden kanssa sekä
  2. kaupunginosayhdistyksiä jäsenhankinnassa ja yhdistystoiminnan kehittämisessä.

Naapurikahvit-toimintamalli hyödynsi Sitran vuosina 2017-2019 kehittämää Erätauko-toimintamallia, joka antaa dialogisia työkaluja rakentavan yhteiskunnallisen keskustelun käymiseen. Kokemus kuulluksi ja ymmärretyksi tulemisesta tukee osallisten halukkuutta osallistua demokraattiseen suunnitteluun ja päätöksentekoon niin kaupunginosan tasolla kuin laajemminkin yhteiskunnassa.

Hankkeen päätyttyä kaupunginosayhdistyksillä on käytössään toimintamalli, jolla osallistaa uusia ja vanhoja asukkaita sekä kaupunginosan eri toimijoita toimintaansa. Tavoitteena on sosiaalisilta verkostoiltaan tiiviimpi kaupunginosa, jossa uudet asukkaat ovat löytäneet paikkansa kaupunginosan sosiaalisissa verkostoissa ja kaupunginosayhdistykset ovat saaneet uutta puhtia toimintaansa.

Hankkeen tulokset

Naapurikahvien toimintamalli on koottu julkaisuksi Naapurikahvit - Toimintamalli matalan kynnyksen asukastoimintaan (PDF)

Lisätietoja

tki-info [at] metropolia.fi (tki-info[at]metropolia[dot]fi)