Re:connect – Opintojen jälkeen työelämään

Re:connectin tavoitteena on parantaa ja nopeuttaa alle 30-vuotiaiden, audiovisuaalisille aloille valmistuneiden nuorten pääsyä työelämään.

Tavoitteena on myös tunnistaa työnantajien osaamistarpeita sekä luoda toimintamalleja opintojen aikaiseen ja sen jälkeiseen työllistymisen tukemiseen. Samalla haetaan ratkaisuja av-alan osaaja- ja työvoimapulaan. Re:connect perustuu Metropolian Re:act – Nuorten verkostot työelämään -ESR-hankkeessa tunnistettuihin tarpeisiin.

Kenelle Re:connect on suunnattu?

Re:connectin kohderyhmää ovat alle 30-vuotiaat media- ja av-alan tutkinnon äskettäin suorittaneet nuoret, jotka pyrkivät saamaan työuransa käyntiin. Kohderyhmää ovat myös av-alan tuotantoyhtiöt, joilla on työvoimatarpeita ja mahdollisuuksia tarjota työtä vastavalmistuneille nuorille. Tavoite on, että 50% osallistujista on avoimilla työmarkkinoilla toimenpiteen jälkeen.

Re:connectissa on kolme toimenpidettä:

  1. Av-alan työnantajien osaamistarpeiden selvitys aloitustason eli entry level -työpaikkojen synnyttämiseksi
  2. Osallistujien ura- ja osaamiskartoitus
  3. Vastavalmistuneille suunnattujen työmahdollisuuksien kehittäminen av-alan yrityksissä.

Re:connectin tuloksena syntyy tietoa valmistuvien nuorten osaamisesta, työelämän osaamistarpeista ja niihin liittyviä toimintaehdotuksia sekä työllistymistä tukeva trainee-ohjelmamalli av-alan ja muiden alojen yritysten käyttöön.

Hankkeen toteuttajat

Re:connect – Opintojen jälkeen työelämään on Metropolia Ammattikorkeakoulun hanke, jota rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Hanke on alkanut 1.12.2022 ja se päättyy 30.11.2023.

Kumppaneina on

  • Audiovisuaalisen alan yrityksiä
  • Virittämö / Stadin ammatti- ja aikuisopisto
  • Helsingin työllisyyspalvelut.

Lisätietoa

Tutustu hankkeen omiin verkkosivuihin

Projektipäällikkö

Antti-Veikko Salo

antti-veikko.salo [at] metropolia.fi (antti-veikko[dot]salo[at]metropolia[dot]fi)