Uusi ajoneuvotekniikka tutuksi pelastustoiminnassa

Palosuojelurahasto.Henry Fordin Säätiö.

Hanke on päättynyt.

Noin kolmen miljoonan henkilöauton joukossa ei ole vielä montaa sähkö-, hybridi- tai bio-/maakaasuautoa. Mutta uusia em. tekniikan automalleja tulee koko ajan lisää. Pelastusalan tulee varmistaa, että sen henkilöstöllä on riittävä osaaminen uudesta autotekniikasta. Väistämättä tulee olemaan onnettomuustilanteita, joissa on osallisena korkea-jännitteellisiä komponentteja sisältäviä autoja.

UATP 2014 -koulutuskiertueella tehdään uutta ajoneuvotekniikkaa tutuksi ja käsitellään pelastushenkilötön toimintaohjeita mikä edistää pelastustoiminnan tehokasta suorittamista, parantaa henkilöstön työturvallisuutta sekä pienentää onnettomuuskustannuksia.

Koulutuksen toteutus

Koulutuksen toteuttaa Metropolia Ammattikorkeakoulun autotekniikka yhteistyössä Suomen Palopäällystöliiton, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön ja Pelastusopiston kanssa.

Hankkeeseen sisältyy 18 koulutustapahtumaa, jotka on sijoitettu maantieteellisesti ympäri Suomea siten, että kaikilla pelastuslaitoksilla on mahdollisuus lähettää osallistujia tilaisuuksiin. Koulutukseen kuuluu myös ennakko-opiskelumateriaali verkossa.

Koulutuksen päärahoittaja ovat Palosuojelurahasto ja Henry Fordin säätiö joiden lisäksi hanketta tukevat VV-Auto Group, Toyota Auto Finland, Veho Group, Nissan Nordic Europe ja Gasum.

Koulutuspäiviä on yhteensä noin 10 eri puolilla Suomea ja näihin päivän mittaisiin tilaisuuksiin osallistuu pelastuslaitoksilla kouluttajavastuussa olevia palomestareita ja paloesimiehiä yhteensä noin 200.

Kouluttajina toimivat Metropolian henkilöstö, Palopäällystöliiton kouluttaja ja asiantuntijoita yrityksistä.

Lisätietoa

tki-info [at] metropolia.fi (tki-info[at]metropolia[dot]fi)