VitalSens-hanke

Tekes

Hanke on päättynyt 30.04.2018.

VitalSens -hanke kehittää älykästä, kustannustehokasta ja laastarinomaista langatonta mittalaitetta fysiologisiin mittauksiin. Projekti keskittyy painettuun sensoriin, mobiililaitteiden ja pilvipalvelun hyödyntämiseen, sekä älykkääseen biosignaalin prosessointiin ja moderniin koneoppimiseen.

Tavoitteena on kehittää sekä teollisen hyödyntämisen että yhteiskunnallisen vaikuttavuuden kannalta merkittävä teknologia- ja liiketoiminta-alusta, jolla on kotimaisen ja Intian kohdemarkkinan lisäksi mahdollisuus luoda uudenlainen, erittäin kustannustehokas ja skaalautuva terveydenseuranta-alusta kansainväliseen markkinaan.

Tarkoituksena on tavoittaa myös sellaiset yleisöt, jotka eivät olemassa olevilla ratkaisuilla ole laadukkaan terveydenhuollon piirissä (kehittyvät markkinat, etäinen maaseutu, kriisiviestintä) ja mahdollistaa kattava ja ennaltaehkäisevä terveydenhuolto kehittyneillä markkinoilla tulevaisuudessa huoltosuhteen heikentyessä edelleen.

Ratkaisu on yleistettävissä uudenlaiseksi tavaksi kerätä ja seurata elintoimintoja nyt ja tulevaisuudessa. Olennaisena osana ratkaisua on: 1) laitteiden saatavuus (halpa hinta ja kustannustehokas valmistaminen), 2) käytettävyys (käyttömukavuus) ja 3) sensoritiedon älykäs prosessointi (personalisointi ja laadukas hoito).

Lisätietoa

tki-info [at] metropolia.fi (tki-info[at]metropolia[dot]fi)

Projektipäällikkö Sampo Nurmentaus
p. 040 776 9772
sampo.nurmentaus [at] metropolia.fi (sampo[dot]nurmentaus[at]metropolia[dot]fi)