Muutoskumppanisi vihreässä siirtymässä – tapahtumia ja mikrokursseja Etelä-Suomen yrityksille!

Yritysten vihreä siirtymä, muutoskyvykkyys ja digitalisaatio (REACT, Etelä-Suomi) -hanke on yhdeksän eteläsuomalaisen ammattikorkeakoulun yhteishanke. Hankkeessa tuotetaan yrityksille mielenkiintoisia mikro-opintokokonaisuuksia sekä järjestetään erilaisia tilaisuuksia, jotka tukevat yritysten vihreää siirtymää, muutoskyvykkyyttä ja digitalisaatiota.

Maksuttomien mikrokurssien, tapahtumien ja erilaisten työpajojen sekä sparrausten avulla tarjotaan tukea eteläsuomalaisille mikro- ja pk-yrityksille. Koulutuksista saatava osaaminen lisää yritysten kykyä sopeutua ja hyödyntää toimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia.

Hankkeen rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto REACT-EU-rahoituksella osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Hankkeen toteutusaika on 1.12.2022-30.11.2023.

Päätoteuttaja Etelä-Suomen suuralueen hankkeessa on Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy ja muut osatoteuttajat hankkeessa ovat Laurea Ammattikorkeakoulu Oy, Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) Oy, Yrkehögskolan Arcada, Humanistinen ammattikorkeakoulu HUMAK Oy, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy, Hämeen ammattikorkeakoulu Oy (HAMK), LAB-ammattikorkeakoulu ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy (XAMK).

Mikro-opinnot

Mikro-opinnot ovat napakoita, työn lomassa joustavasti suoritettavia opintoja. Yritysten muutoskumppanina toimii yhteensä 22 ammattikorkeakoulua, jotka tarjoavat erilaisia opintokokonaisuuksia.

Yritykset voivat suorittaa mikro-opintoja ajasta ja paikasta riippumatta, ilman veloitusta.

Metropolian kiertotalousteemaisia kursseja:

Tapahtumat ja työpajat

Yrittäjän innovaatiopäivä - Yritysten vihreä siirtymä, muutoskyvykkyys ja digitalisaatio (REACT, Etelä-Suomi) -hankkeen kick-off

Yrittäjän innovaatiopäivä torstaina 16.3.23 klo 15-18.30 Metropolian Myyrmäen kampuksella

Tule innostumaan ja oppimaan uusista liiketoiminnan kehittämismahdollisuuksista, joita vihreä siirtymä ja uudet teknologiat voivat tarjota juuri sinulle. Etelä-Suomen alueella on alkanut Yritysten vihreä siirtymä, muutoskyvykkyys ja digitalisaatio (REACT, Etelä-Suomi) -hanke, joka tarjoaa yrittäjille maksuttomia mikro-opintoja, infotilaisuuksia ja sparrausta.

Key note -puheenvuorot:

Mikael Pentikäinen, Toimitusjohtaja, Suomen Yrittäjät ry

Riitta Silvennoinen, Energiamurroksen liiketoimintajohtaja, St1

Rohkeasti kohti muutosta -yrityspaneelissa:

  • Sami Kalliokoski, teknologiajohtaja, Aiforsite
  • Mari Granström, toimitusjohtaja, Origin by Ocean
  • Tapio Vehmas, toimitusjohtaja, Carbonaide

Pe 24.3. klo 8.30-10 Puhtaat ja kestävät ratkaisut innovaatiokeskittymän ja Yritysten vihreä siirtymä, muutoskyvykkyys ja digitalisaatio -hankkeen yhteiset aamukahvit

Puhujana Juhani Luoma-Kyyny, joka toimii DataSpace Europe Oy:n liiketoiminta-arkkitehtina ja tuntee paitsi reilun datatalouden periaatteet, myös sen toteuttamiseen tarvittavien tietojärjestelmien lainalaisuudet.

Lisätiedot ja ilmoittautumislinkki:

https://www.metropolia.fi/fi/metropoliasta/ajankohtaista/tapahtumat/metropolian-aamukahvit-puhtaat-ja-kestavat-ratkaisut

Webinaari ke 12.4.2023 klo 9.30-10.30: Kiertotalouden mahdollisuudet liiketoiminnassa

Haluatko tietoa kiertotaloudesta ja sen tuomista kasvumahdollisuuksista? Miten vihreä siirtymä näkyy yrittäjän arjessa? Tule kuulemaan mitä kiertotalousajattelu ja -toiminta tarkoittaa käytännössä ja minkälaisia liiketoimintamahdollisuuksia se tarjoaa. Webinaarissa tutustutaan Metropolian kiertotalouden teemavastaava Esa Toukoniityn johdolla kiertotalouden perusteisiin, liiketoimintamalleihin sekä taustoitetaan käynnissä olevaa muutosta, haasteita ja mahdollisuuksia. Eri alojen case-esimerkkien avulla käydään läpi miten yritykset ovat ottaneet kiertotalouden osaksi omaa liiketoimintaa, joko nykyisen toiminnan rinnalle tai täysin uusina avauksina. Lisäksi annetaan työkaluja, materiaalia ja tietoa, joka auttaa yrittäjää kiertotalouteen siirtymisessä.

Kenelle: Webinaari sopii kaikille, jotka haluavat tiivistetyn tietopaketin kiertotaloudesta, mutta eivät ole vielä perehtyä teemaan syvällisesti. Yrittäjille, jotka kaipaavat innostusta ja motivointia sekä esimerkkejä kiertotalouden liiketoimintamalleista ja sovelluksista. Kaikille, jotka kaipaavat eväitä, ajatuksia ja työkaluja muutoksessa kohti kiertotaloutta.

Mitä saat: Opit tehokkaasti mitä kiertotalous on ja mikä on sen merkitys tulevaisuudessa. Tunnistat mahdollisuuksia hyödyntää kiertotaloutta nykyisessä liiketoiminnassa sekä uusissa avauksissa. Saat esimerkkejä toimivista kiertotalousratkaisuista eri aloilta oman ideoinnin ja motivoinnit tueksi. Ymmärrät kiertotalouden kasvava merkityksen liiketoiminnassa sekä tiedostat muutoksen tuomia haasteita ja riskejä. Saat vinkkejä ja esimerkkejä taloudellisesti kannattavista ja toimivista kiertotalousratkaisuista sekä ideoita ja faktaa oman pohdinnan tueksi.

Osallistumislinkin löydät Suomen Yrittäjien verkkosivuilta: https://www.yrittajat.fi/tapahtumat/kiertotalouden-mahdollisuudet-liiketoiminnassa/

Webinaari on maksuton.

To 1.6. klo 15-19 Yrittäjän innovaatiopäivä 2

Tilaisuus järjestetään Helsingin keskustassa Sofia Helsinki -tapahtumatalossa. Teemaksi on valittu kiertotalous, joka sai innostuksensa samaan aikaan järjestettävästä Sitran World Circular Economy Forumista. Tapahtuman ohjelma ja ilmoittautuminen julkaistaan huhtikuussa.

To 28.9. Yrittäjän innovaatiopäivä 3

Tilaisuus järjestetään Heurekassa Vantaalla. Teemana on tällä kertaa muutos. Tilaisuudessa on myös Nordic Business Forum Watch Party.

To 2.11. Yrittäjän innovaatiopäivä 4

Hankkeen päätöstapahtuma kokoaa yhteen vuoden oivallukset, innovaatiot ja ekosysteemiverkoston yhteistyön tulokset.

Osatoteuttaja ammattikorkeakoulujen logot