Toimittajat
Sirkka Rousu & Minna Lanne-Eriksson

Julkaisuvuosi
2021

Sarja
Metropolia Ammattikorkeakoulun julkaisuja. OIVA-sarja 39

Sivumäärä
298

Formaatti
liimasidottu kirja (pehmytkantinen)
sähköinen (pdf)

ISBN
978-952-328-307-7 (nid.)
978-952-328-308-4 (pdf)

Takaisin julkaisuluetteloon.

Lähijohtaminen sosiaalialalla on sosiaalialan johtamisen oppikirja. Vastaavaa osaamisperustaista yhtenäistä oppikirjaa ei ole ollut käytettävissä sosiaalialan korkeakoulututkintojen johtamisopetukseen. 

Kirja koostuu työelämän osaamisvalmiuksien kannalta aihekokonaisuuksiin ryhmitellyistä artikkeleista. Tekijät ovat Metropolia Ammattikorkeakoulun henkilöstöä, ja julkaisu on Metropolian omaa opetustuotantoa. 

Julkaisu on sisällöltään geneerinen johtamisosaamisen oppikirja ja kohdentuu vahvasti sosiaalialan kontekstiin. Johtamisen perusydin on läsnä, vaikka esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon hallinnolliset rakenteet ovat parhaillaan muutoksessa – tämä otetaan huomioon sisällössä. 

Eri artikkeleissa seurataan kuvitteellisen palvelujohtajan arjen johtamista. Johtamisen teoreettinen sisältö konkretisoituu hänen käytännön työnsä esimerkkien kautta. Toiminnallisuus elävöittää, ja tarinaan voi samaistua. Lukijana saat parhaimmillaan oivalluksia ja osaamista työyhteisössä toimimiseen ja sen johtamiseen. 

Oppikirja soveltuu opiskeltavaksi myös ilman lähiopetusta, joka kuitenkin rikastaa tiedon soveltamista ja innostaa oppimaan toisilta. Julkaisu soveltuu hyvin myös opiskelijan työharjoittelujaksoilla toimiville ohjaajille sekä sosiaalialan opettajille. Sitä voi hyödyntää myös täydennyskoulutuksessa. 

Lähijohtaminen sosiaalialalla -julkaisu on saatavilla maksutta ammattikorkeakoulujen Theseus-tietokannasta ja on painettuna tilattavissa Metropoliasta omakustannushintaisena.

Tilaa kirja itsellesi

Hinta: 35 euroa (sis. alv 10 %). Hintaan lisätään postikulut.

Julkaisu on liimasidottu ja pehmytkantinen.

HUOM! Painos saapuu meille arviolta syyskuun puolessa välissä. Sen jälkeen lähdemme postittamaan kirjoja. Tilauksesi voit lähettää jo nyt.

Tilaa painettu kirja itsellesi e-lomakkeella

Lataa e-kirja maksutta

Lähijohtaminen sosiaalialalla on kaikille avoimesti saatavilla oleva julkaisu. Voit ladata sen itsellesi maksutta Theseus-palvelusta.

Lataa kirjan maksuton pdf-versio Theseuksesta.