Muutosjohtajan partituuri toisen asteen oppilaitoksiin

Tämän kirjan tarina alkoi Opetushallituksen rahoittamassa, Metropolia
Ammattikorkeakoulun järjestämässä täydennyskoulutuksessa
”Taideoppilaitos muutoksessa – muutoksen johtaminen toisen asteen ammatillisissa
taideoppilaitoksissa”.

Johtamisessa oli polttavia ajankohtaisia haasteita, sillä järjestäjäkentän
myllerrys oli alkamassa. Opetussuunnitelmat ja tutkintonimikkeet
olivat uudistustyön kohteena, rahoitus muuttui, ja monissa oppilaitoksissa
käytiin koulutuksen aikana yt-neuvottelut. Tällaisessa ympäristössä
on aiheellista miettiä, miten muutoksissa voi selvitä mukana ja
samalla varmistaa laadukas, alueellisesti vaikuttava taiteen ammatillinen
koulutus tulevaisuudessakin. Kirjan ydin rakentuu kurssin vierailijoiden aiheiden ympärille.

Kirjoittajat: Päivi Rahmel ja Leena Unkari-Virtanen Metropolia Ammattikorkeakoulusta

Tutustu e-julkaisuun

ISBN 978-952-328-015-1 (verkkojulkaisu)

Suomi nousuun insinööriosaamisella — Inssiforum 2015

Inssiforum 2015 kokosi tammikuussa Helsinkiin insinöörikouluttajia, insinöörejä rekrytoivia yrityksiä, sidosryhmiä ja yhteistyökumppaneita pohtimaan insinöörikoulutuksen tulevaisuuden kehityssuuntia, insinöörien osaamistarpeita sekä kehittämään opetusta ja oppimista.  Tavoitteena oli myös jakaa kokemuksia ammattikorkeakoulukentän uudistuksista tekniikan alan koulutuksen näkökulmasta.

Tapahtumaan osallistui yhteensä yli 300 asiantuntijaa korkeakouluista, teknologiayrityksistä ja muista organisaatioista.  Foorumin pohjalta on tuotettu julkaisu, johon yli 30 tapahtumassa esiintynyttä asiantuntijaa on kirjoittanut artikkelin. Julkaisun ovat toimittaneet Pasi Lankinen, Melissa Rask ja Carina Savander-Ranne Metropolia Ammattikorkeakoulusta.

Kustantaja on Metropolia Ammattikorkeakoulu, Tekniikan koulutusala.

Tutustu e-julkaisuun

ISBN 978-952-328-095-3 (verkkojulkaisu)

Kuntoutuksen koulutuksen päivät 2014

Kuntoutuksen koulutuksen päivät 2014

Ensimmäiset valtakunnalliset Kuntoutuksen koulutuksen päivät järjestettiin Metropoliassa syksyllä 2014. Päivien teemana oli kuntoutusosaamisen jakaminen ja tuottaminen yhdessä, erityisesti pohdittiin verkon ja teknologian hyödyntämistä. Työpajoissa työstettiin eri teemoja yhdessä, ja tuotosten pohjalta Toini Harra ja Marianne Roivas toimittivat tämän julkaisun.

Julkaisu koostuu asiantuntijapuheenvuorojen abstrakteista sekä työpajojen tuotoksista. Julkaisun tarkoituksena on tuoda esiin päivien aikana syntyneet hienot oivallukset. Työpajojen anti on kiteytetty julkaisussa niin, että tekstin sanoma välittyy myös sellaiselle lukijalle, joka ei itse ollut paikalla mukana.

Tutustu e-julkaisuun

ISBN 978-952-328-001-4 (verkkojulkaisu)

Metropolian 5-vuotisjuhlajulkaisu

Metropolia täytti viime elokuussa viisi vuotta. Kuluneen taipaleen kunniaksi koottiin syksyn aikana 5-vuotisjuhlajulkaisu Onnea. Sen tavoitteena on kertoa metropolialaisesta osaamisesta, oivalluksista ja onnenhetkistä sekä luoda ylpeyttä kaikesta siitä hyvästä, mitä viiden vuoden aikana Metropoliassa on tehty. Läpikantavana teemana on onni ja onnen taidot. Julkaisu koostuu opiskelija- ja alumnitarinoista sekä teeman mukaisista asiantuntija-artikkeleista.

Juhlateos on toteutettu uudella, näyttävällä verkkojulkaisutoteutuksella. Taittajana on toiminut Metropoliasta viime keväänä valmistunut muotoilija Tanja Kallio. Visuaalisen ilmeen vastuutiimissä ovat hänen lisäkseen olleet valokuvauksen yliopettaja Mika Seppälä sekä julkaisun päätoimittaja, johtaja Tuire Ranta-Meyer. Kuvatoimituksesta, valokuvien kokonaisideoinnista ja videoista on vastannut Mika Seppälä, lehtori Heidi Söderholm ja Metropolian viestinnän opiskelijat. Joukko Metropolian osaavia opiskelijoita ja henkilökuntaa on ollut julkaisun kirjoittajina.

Onnea-julkaisu toimii

  • loistokkaimmin mobiiliversiona, joka on helposti ladattavissa iPadeille App Storesta hakusanalla Onnea
  • tavallisilla pöytäkoneilla ja kannettavilla sekä verkkoyhteyksillä, jotka toimivat modeemin kautta osoitteessa onnea.metropolia.fi/low 
  • ajanmukaisilla koneilla ja tehokkailla verkkonopeuksilla osoitteessa onnea.metropolia.fi

App Store -sovelluksen ja korkearesoluutioisen onnea.metropolia.fi-osoitteen kautta näkyvät parhaiten julkaisun visuaalinen taidokkuus ja liikkuvat valokuvaelementit. Julkaisua ei ole suunniteltu kännykän selaimella luettavaksi.

Lataa, lue ja liikutu: Metropoliassa on mahtavaa osaamista ja mahtavia opiskelijoita!

Lisätiedot

Metropolia Ammattikorkeakoulu
Johtaja Tuire Ranta-Meyer
p. 050 526 2002
tuire.ranta-meyer [at] metropolia.fi