Vinkkejä työnhakuun ja yrittäjyyteen maahanmuuttajille

Korkeakoulutetuille ja korkeakoulukelpoisille maahanmuuttajille on saatavilla paljon tietoa, palveluja ja mahdollisuuksia. Kokosimme SIMHE-palveluissa sinulle tiedonhaun tueksi kansainvälisiin asiantuntijoihin erikoistuneita vinkkejä seuraaviin aiheisiin liittyen:

Työnhaku ja työskentely Suomessa

Yrittäjyys

Kaipaatko tarkempaa apua? Sovi kanssamme henkilökohtaisen SIMHE-ohjauskeskustelun tai osallistu Guidance Generalia -ohjausluennollemme!

Työnhaku ja työskentely Suomessa

Mistä löydän apua työnhakuun Suomessa?

Työttömät työnhakijat saavat apua työn etsintään ja urasuunnitteluun oman asuinkuntansa työllisyyspalveluista ja TE-palveluista. Kannattaa myös seurata aktiivisesti erilaisia työnhakua tukevia tilaisuuksia ja tapahtumia esimerkiksi LinkedInissä.

Tutustu myös Metropolian henkilökohtaiseen SIMHE-ohjaukseen ja Guidance Generalia -ohjausluentoihin.

Työkaluja ja vinkkejä työnhakuun ja urasuunnitteluun

  • Europassi: Viiden asiakirjan kokonaisuus, jonka avulla voi esitellä osaamisensa ja pätevyytensä selkeällä ja helposti ymmärrettävällä tavalla
  • Urapolulla.fi: Työkalu oman urapolun suunnitteluun
  • InfoFinland.fi: Vinkkejä ja linkkejä työnhakuun ja työhakemuksen laatimiseen
  • International House Helsinki - Newcomers' Guide: tietoa työskentelystä ja työnhausta uusina pääkaupunkiseudulle muuttaneille
  • Lukuisilla työnvälitysyrityksillä on myös koottuna vinkkejä työhakemuksien laatimiseen ja työhaastatteluun valmistautumiseen - kannattaa perehtyä paikallisiin käytäntöihin!

Mistä löydän neuvoja työskentelyyn Suomessa?

On tärkeää tutustua käytäntöihin työelämässä, kun aloitat työskentelyn Suomessa. Tarkastele ja havainnoi työkulttuuria, kysy kysymyksiä työtovereilta ja etsi tietoa.

Yrittäjyys

Mistä saan tietoa oman yrityksen perustamiseen?

Pääkaupunkiseudulla sinulla on runsaasti palveluja käytettävissä. Aloita tutustumalla mm. seuraaviin:

Mistä löydän yrittäjyyteen liittyviä verkostoja?

Helsingin alue on yksi maailman kasvavista startup-keskuksista. Verkostojasi voit alkaa rakentaa muun muassa seuraavissa:

Tutustu muihin palveluihimme

Maahanmuuttajien ohjauspalvelut

Maahanmuuttajien ohjauspalveluissa saat apua koulutus- ja urapolkusi rakentamiseen Suomessa.

SIMHE-uraohjaus

Henkilökohtaisessa ohjauskeskustelussa SIMHE-uravalmentajan kanssa kartoitat osaamistasi sekä sopivaa opiskelu- ja urapolkua sinulle, omiin tarpeisiisi perustuen.

Guidance Generalia -ohjausluennot

Guidance Generaliat ovat kaikille maahanmuuttajille avoimia luentoja. Aiheet auttavat sinua löytämään koulutusvaihtoehtoja ja kehittämään uramahdollisuuksiasi Suomessa.

Vinkkejä osaamisen tunnistamiseen

Näin pääset alkuun oman osaamisesi tunnistamisessa ja sanoittamisessa.

Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus

Haluatko hakea opiskelemaan suomen kielellä suomalaiseen ammattikorkeakouluun? Metropolia tarjoaa sinulle korkeakouluopintoihin valmentavaa koulutusta. Opetus on suomeksi.

Koulutusmahdollisuudet ja osaamisen täydentäminen

Haluatko opiskella suomen kieltä tai kehittää ammattialasi osaamista? Metropoliassa sinulla on laaja valikoima vaihtoehtoja yksittäisistä opintojaksoista kokonaisiin ohjelmiin ja tutkintoihin.