Metropolia edistää YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista

14.2.2023 - 13:00

YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelman Agenda2030 toteuttaminen edellyttää koko yhteiskunnan osallistamista ja jatkuvaa yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Korkeakouluilla on opetuksen, innovaatioiden ja kestävyystiedon toteuttajina keskeinen rooli kestävän kehityksen edistäjinä.

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ohjaavat työtämme Metropoliassa. Vaikutamme monialaisena korkeakouluna toiminnallamme kaikkiin YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, mutta on kuitenkin tärkeää keskittyä olennaiseen. Olemme tunnistaneet strategiamme kannalta kahdeksan olennaisinta YK:n kestävän kehityksen tavoitetta ja rakensimme näiden pohjalta vuodelle 2030 ulottuvan kestävän kehityksen tiekarttamme.

Metropolialle olennaisimmat YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Kuvassa Metropolialle olennaisimmat YK:n kestävän kehityksen tavoitteet: hyvä koulutus, ihmisarvoista työtä ja talouskasvua, kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infrastruktuureja, eriarvoisuuden vähentäminen, vastuullista kuluttamista, ilmastotekoja, rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto, yhteistyö ja kumppanuus.

Vauhditamme muutosta kohti kestävää yhteiskuntaa

Tutustu artikkelisarjaamme, jossa kerromme jokaisesta valitsemastamme YK:n kestävän kehityksen tavoitteesta: mitä kyseinen tavoite merkitsee Metropoliassa ja miten olemme tavoitetta edistäneet omassa toiminnassamme:

Tutustu kestävän kehityksen työhömme vastuullisuussivustollamme.
Lue viimeisin vastuullisuusraporttimme.

Lisätietoja

Elli Ojala
Kestävän kehityksen päällikkö
Katso Ellin People Finder profiili.