YK:n kestävän kehityksen tavoitteet: Rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto Metropoliassa

8.2.2023 - 09:00

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ohjaavat työtämme Metropoliassa ja monialaisena korkeakouluna vaikutamme toiminnallamme kaikkiin YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Olemme tunnistaneet strategiamme kannalta 8 olennaisinta YK:n kestävän kehityksen tavoitetta ja rakentaneet näiden pohjalta vuodelle 2030 ulottuvan kestävän kehityksen tiekarttamme.

Tässä juttusarjassa kerromme valitsemistamme YK:n kestävän kehityksen tavoitteista. Sarjan seitsemännessä osassa kerromme mitä tavoite “Rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto” merkitsee Metropoliassa ja miten olemme edistäneet tavoitetta omassa toiminnassamme.

Rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto

Rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto

Toimimme hyvän hallintotavan periaatteiden mukaisesti. Hyvän hallinnon ja johtamisen perustana on johtajien ammattitaito, vahva eettinen arvopohja ja arvostava vuorovaikutus. Hyvä hallinto ja johtaminen nopeasti muuttuvassa ajassamme on erityisen haasteellista. Kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi johtaminen edistää samanaikaisesti niin korkeakouluyhteisön uudistusta, tuottavuutta, laatua kuin hyvinvointiakin. Kohtelemme moninaisen yhteisömme jäseniä oikeudenmukaisesti. Teemme päätöksiä perustellusti, avoimesti ja dialogisesti. Viestimme avoimesti ja läpinäkyvästi niin sisäisesti kuin ulkoisesti. 

Uudistimme Metropolian arvot ja määrittelimme koko toiminnallemme eettiset toimintaperiaatteet (Code of Conduct), jotka ohjaavat koko korkeakouluyhteisömme toimintaa jatkossa. On tärkeää, että meillä on yhteisesti rakennetut pelisäännöt toiminnallemme. Tutustu Metropolian arvoperustaan ja eettisiin toimintaperiaatteisiin.

Lue myös:

Uutinen: YK:n kestävän kehityksen tavoitteet: Ilmastotekoja Metropoliassa
Uutinen: YK:n kestävän kehityksen tavoitteet: Vastuullista kuluttamista Metropoliassa
Uutinen: YK:n kestävän kehityksen tavoitteet: Eriarvoisuuden vähentäminen Metropoliassa
Uutinen: YK:n kestävän kehityksen tavoitteet: Kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infrastruktuureja Metropoliassa
Uutinen: YK:n kestävän kehityksen tavoitteet: Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua Metropoliassa
Uutinen: YK:n kestävän kehityksen tavoitteet: Hyvä koulutus Metropoliassa
Uutinen: Metropolia edistää YK:n kestävän kehityksen tavoitteita


Tutustu kestävän kehityksen työhömme vastuullisuussivustollamme.
Lue viimeisin vastuullisuusraporttimme.

Lisätietoja:

Elli Ojala
Kestävän kehityksen päällikkö
Katso Elli Ojalan People Finder -profiili.