Metropolia esittelee FoodTec-messuilla ruokateollisuuden innovaatioita ja yhteistyöalusta UrbanFarmLabia

1.3.2024 - 13:22

Metropolia osallistuu FoodTec-messuille 13.–14. maaliskuuta 2024. Esillä on muun muassa Metropolian Myyrmäen kampuksen ruokateknologian innovaatioita ja tulevaisuuden ruokajärjestelmän ratkaisuja.

UrbanFarmLabissa työntekijät katselevat kasveja.

Metropolian Puhtaat ja kestävät ratkaisut -innovaatiokeskittymä tuo keväällä 2024 ensimmäistä kertaa esille osaamistaan ja tarjoamiaan mahdollisuuksia FoodTec-messuille Helsingin Messukeskukseen. FoodTec-messut ovat Suomen suurimmat ruokateknologian messut.

Metropolia esittelee messuilla muun muassa yhteistyöalusta UrbanFarmLabin mukanaan tuomia uusia mahdollisuuksia tutkia, kehittää ja testata sisäviljelyyn tarkoitettuja teknisiä ratkaisuja. UrbanFarmLabissa tutkitaan ruoantuotantoa ja laajaa ruokaekosysteemiä urbaanissa kaupunkiympäristössä. Samalla esillä ovat koko Metropolian Myyrmäen kampuksen mahdollisuudet kehittää ruokaan liittyviä ratkaisuita, oli kyse sitten valmistustekniikasta, ruoan kehittämisestä tai ruokatuotteen valmistuksesta. Bio- ja elintarvitekniikan koulutusohjelman tiloja ja laitteita ollaan parhaillaan kehittämässä edelleen. Tästä esimerkkinä on panimolaitteiden laajentaminen vastaamaan paremmin tutkimuksen sekä markkinoiden tuotekehityksen tarpeisiin.

Metropolian hankkeiden ammattilaiset työskentelevät kestävän kehityksen ja resurssiviisaan ruokajärjestelmän parissa ja kertovat messuilla hankkeiden mahdollisuuksista yrityksille. Esillä on Puhtaiden ja älykkäiden ratkaisujen osaamisalue, hankkeita sekä innovaatiokeskittymän tiloja.

Metropolian messupiste on osa Kehittyvä Elintarvike -lehden rakentamaa Food Innovation Villagea. Samaan aikaan pidetään myös Gastro-messut, joten tarjolla on laaja kattaus elintarvikkeisiin, ruokaan, pakkauksiin ja muoviin liittyviä innovaatioita sekä tuotekehityksen viimeisiä tuulia.

Metropolia hakee ratkaisuja kestävään ruokajärjestelmään

Metropolia Ammattikorkeakoulun innovaatiokeskittymät tekevät poikkialaista yhteistyötä ja etsivät ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Innovaatiokeskittymissä etsitään ratkaisuja ilmiölähtöisesti, ja ne mahdollistavat uuden tavan oppia ja tuottaa tutkittua tietoa globaaleihin haasteisiin ja yhteiskunnan tarpeisiin.

Puhtaat ja kestävät ratkaisut -innovaatiokeskittymän keskeisiä teemoja ovat kestävä ruokajärjestelmä, ruokateknologia, kiertotalous, teollisuuden sovellukset kestävässä kehityksessä sekä älykäs liikkuminen. Innovaatiokeskittymä toimii Metropolian Myyrmäen kampuksella.

Metropolian innovaatiokeskittymissä yhteistyökumppanit, opiskelijat ja henkilöstö tekevät yhteistyötä esimerkiksi yhteistyöalustoilla, joilla tuotetaan esimerkiksi kestävää kehitystä ja yritystoimintaa tukevia TKI-hankkeita. UrbanFarmLabin lisäksi Puhtaat ja kestävät ratkaisut -innovaatiokeskittymässä toimii kolme muuta yhteistyöalustaa: Hiilitalli, Robo Garage ja AIoT Garage.

Lisätiedot:

Timo Nykopp
TKI-päällikkö, Metropolia Ammattikorkeakoulu
timo.nykopp [at] metropolia.fi (timo[dot]nykopp[at]metropolia[dot]fi)