Metropolia esittelee robotiikkaa sekä yritysyhteistyö- ja opiskelumahdollisuuksia Teknologiamessuilla

31.10.2023 - 11:00

Metropolian ajoneuvo- ja konetekniikan osaamisalue ja Puhtaiden ja kestävien ratkaisujen innovaatiokeskittymä esittelevät Teknologiamessuilla robotiikkaa ja tekniikan koulutusta. Innovaatiokeskittymässä tutkitaan erityisesti nousevia teknologioita ja kestäviä ratkaisuja Robo ja AIoT Garage -yhteistyöalustoilla.

Opiskelijat ja AutoJoe.

Metropolian opiskelijoita kokoamassa MetroJoeta, entiseltä nimeltään AutoJoe. Kuva: Johanna Ahlstrand-Gezen.

Metropolia esittelee tekniikan alan koulutusta ja toimintaa Teknologiamessuilla 7.–9. marraskuuta 2023. Esillä ovat ajoneuvo- ja konetekniikan alat, Metropolian tekniikan harrastustoiminta, kuten Metropolia Motorsport ja Garage Club, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta eli Garage-yhteistyöalusta ja yritysprojektit. Opiskelijoille messut tarjoavat oppimisen ja verkostoitumisen mahdollisuuksia.

Metropolian messuosastolla 6e59 voi tavata MetroJoe-mobiilirobotin tai vihreän teknologian Formula-auton. Messuilla on myös autonominen mobiili-kobotti eli yhteistyörobotti, jonka voi kohdata messujen käytävillä.

Teknologia 23 on pohjoismaiden johtava teollisuustapahtuma, joka esittelee uusimmat älykkään ja kestävän teollisuuden teknologiat. Esillä on teollisten prosessien automatisoinnin ja digitalisoinnin teemoja sekä energian ratkaisuja. Tapahtuma kokoaa yhteen teollisuuden johtavat yritykset, asiantuntijat, päättäjät ja opiskelijat verkostoitumaan, keskustelemaan, uudistamaan teollisuuden kenttää ja visioimaan teollisuuden teknologian tulevaisuutta.

MetroJoe kaivoksessa.

MetroJoe on kuusirenkainen, mönkijää muistuttava robotti. Se kulkee vaativissakin olosuhteissa, kuten kaivoksissa.

Metropolia kouluttaa tulevaisuuden tekniikan osaajia

Tekniikan alat ovat Metropolian suurin opiskeluala. Opiskelijat tekevät osana opintojaan innovaatioprojekteja, joissa yhdessä yritysten ja muiden organisaatioiden kanssa ratkaistaan esimerkiksi teknologiaan liittyviä haasteita. Keväällä 2023 Metropolian tekniikan opiskelijat muun muassa ohjelmoivat Finlandia-talolle tarjoilijarobotin. Toisessa projektissa opiskelijat uudelleenohjelmoivat suomalaisyritys Cariitille yhteistyörobotin eli kobotin. Opiskelijat oppivat projekteissa paitsi tekniikan käytännön työtä, myös työelämätaitoja.

Tekniikan aloja opiskellaan Metropolian Myyrmäen kampuksella ajoneuvo- ja konetekniikan osaamisalueella. Kampuksella toimii myös Metropolian Puhtaiden ja kestävien ratkaisujen innovaatiokeskittymä.

Ilmiölähtöiset innovaatiokeskittymät mahdollistavat tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan (TKI) kautta uuden tavan oppia, tuottaa ratkaisuja ja tehdä monialaista yhteistyötä yritysten kanssa merkittävien haasteiden parissa. Ilmastonmuutos, liikenne, terveyspalvelut, kaupungistuminen ja rakentaminen ovat tämän hetken polttavia haasteita, joihin Metropolia kehittää erityisesti teknologisia kestäviä ratkaisuja.

Puhtaiden ja kestävien ratkaisujen innovaatiokeskittymässä tuotetaan kestävää kehitystä ja yritystoimintaa tukevia kehityshankkeita yhteistyöalustoilla. Robo ja AIoT Garageissa kehitetään uusia ratkaisuja, tekniikoita ja toimintatapoja, joilla luodaan konkreettista hyötyä ympäristölle, ihmisille ja yrityksille.

Lisätiedot

Tiina Vuorijärvi
Kehityspäällikkö
Puhtaat ja kestävät ratkaisut -innovaatiokeskittymä

Teknologiamessut-banneri.