Metropolia ja Keusote kehittävät TKIO-toimintaa yhdessä

13.10.2022 - 08:00

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote) ja Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy ovat solmineet sopimuksen tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteistyöstä (TKIO). Sopimuksella edistetään strategista TKIO-kumppanuutta.

Sopimuksen tavoitteena on tukea ja edistää osapuolten TKIO-toiminnan tavoitteita sekä niihin liittyvää toimintaa. Yhteistyötä edistetään erilaisissa hanke-, opinnäytetyö- ja kehittämisprojekteissa sekä työpajayhteistyössä ja asiantuntijavaihdossa. Keusotella on myös mahdollisuus osallistua HyMy-kylän ja Metropolia Proof Health -innovaatio-alustoihin.

"Yhteistyömme Metropolian kanssa on ollut hyvää ja tuloksellista, ja nyt se tiivistyy entisestään", iloitsee kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

Yhteistyö Metropolian kanssa edistää monialaisen osaamisen kehittämistä ja osallisuuden vahvistamista tulevaisuuden palveluissa. Metropoliassa on kehitetty tutkimusnäyttöön perustuva Osallistuva tutkimuskumppanuus -malli, jossa loppukäyttäjät ovat mukana jo tutkimuksen alkuvaiheessa. Osallistuva tutkimuskumppanuus edistää yhdenvertaista osallistumista tutkimustoimintaan, josta Keusotessa erityisesti ollaan kiinnostuneita.

"Metropolia haluaa olla tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittäjä ja ennen kaikkea haluamme, että meidät tunnetaan asiakaslähtöisestä TKI-toiminnasta. Tämä yhteistyö antaa siihen loistavan mahdollisuuden", korostaa Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola.

TKIO-toiminnan tavoitteet yhdistävät

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän tavoitteena on laaja TKIO-yhteistyö alueen eri toimijoiden kanssa vahvistamaan tutkimusta, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa alueen vaikuttavuusperusteisen johtamisen ja päätöksenteon tueksi sekä palvelutoiminnan kehittämiseksi.

Metropolia on pääkaupunkiseudulla toimiva kansainvälinen ja monialainen ammattikorkeakoulu. Metropoliassa koulutetaan kulttuurin, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan asiantuntijoita ja kehittäjiä. Metropolia tukee eri kokoisten yritysten TKI-osaamista innovaatioalustojen sekä hanketoiminnan kautta.

Metropolia ja Keusote yhteistyöhön

Kuvassa Riitta Konkola Metropoliasta ja Pirkko Laitinen-Parkkonen Keusotelta.