Metropolia sai EskoTyöltä tunnustuksen osatyökykyisten työllistämisestä

5.10.2023 - 09:00

Tuettua osa-aika- ja keikkatyötä välittävä EskoTyö Oy palkitsi ensimmäisen toimintavuotensa kunniaksi osatyökykyisten työllistäneitä organisaatioita. Metropolia Ammattikorkeakoulu sai ReiluRekry – vuoden mahdollistaja -tunnustuksen.

”Metropolia oli ensimmäinen keikkatyön mahdollistanut organisaatio. Heidän ReiluRekry-tekonsa kannustaa muitakin työnantajia tarttumaan ennakkoluulottomasti toimeen”, EskoTyön tiedotteessa perustellaan valintaa.

EskoTyö mahdollistaa töihin pääsyn tuetusti 18–60-vuotiaille mielenterveystoipujille tai muutoin osatyökykyisille muun muassa tuetun keikkatyön mallilla, jota Metropolia on ollut yhteiskehittämässä. Ensimmäisen vuoden aikana EskoTyö on auttanut jo yhteensä reilua kahtakymmentä työnantajaa löytämään tekijöitä monenlaisiin keikka- ja osa-aikatöihin.

”Työelämäosallisuus on ihmisten hyvinvoinnille ja terveydelle merkittävä asia ja estää yhteiskunnasta syrjäytymistä. Metropoliassa tuetun keikkatyön kautta osatyökykyinen pääsee kokeilemaan työelämävalmiuksiaan ja saa työkokemusta. Myös opiskelijamme pääsevät monialaisessa yhteistyössä luomaan kestävää työelämää tuettujen keikkatöiden organisoinnin, työtehtävien muotoilemisen ja keikkatyön tekijöiden ohjaamisen kautta”, kertoo Metropolian toimintaterapian lehtori Ulla Vehkaperä.

EskoTyö-juhlan tunnelmia Myllypuron kampuksella

Tunnelmia EskoTyön juhlista ja palkintojenjakotilaisuudesta Metropolian Myllypuron kampuksella. Kuva: Elina Öhman, Etelä-Suomen Klubitalot, ESKOT ry.

Metropoliassa tuettu keikkatyö on tuonut apua ruuhkatöiden hoitamiseen ja sellaisiin töihin, jotka eivät kuulu henkilöstön perustehtäviin tai ostopalvelusopimuksiin. Myllypuron kampukselle on organisoitu tuettuja keikkatöitä yhdessä HyMy-kylässä harjoittelussa olevien ja kylävastaavina toimivien opiskelijoiden ja opettajien kanssa.

”EskoTyö ja tuettujen keikkojen malli ovat konkreettisia tuloksia onnistuneesta hanketyöstä. Yhdenvertaisen ja monimuotoisen työelämän edistämistä jatkamme Polku monimuotoiseen työelämään - ESR-hankkeessa, jossa keskeistä on myös esteettömät ja saavutettavat ammattikorkeakouluopinnot ja oppimisympäristöt. Yhteistyötä tullaan tekemään mm. sosiaali- ja terveysalan yritysten ja organisaatioiden kanssa, jotta kaikille motivoituneille osaajille löytyisi sopivaa työtä”, Vehkaperä jatkaa.

Lue myös EskoTyön uutinen ReiluRekry-tunnustuksista: Ensimmäiset ReiluRekry-tunnustukset myönnettiin

Lue lisää Puuttuva pala – Tuetun keikkatyön malli -hankkeesta: Tuettu keikkatyö – askel kohti työelämää

Lisätietoa

Ulla Vehkaperä
lehtori, Metropolia Ammattikorkeakoulu
ulla.vehkapera [at] metropolia.fi (ulla[dot]vehkapera[at]metropolia[dot]fi)