Metropolian uraseurantakysely vuonna 2018 valmistuneille

10.11.2023 - 08:30

Metropoliasta vuonna 2018 valmistunut, miten opintosi ovat vastanneet työelämän tarpeisiin? Millainen valmistumisesi jälkeinen urapolku on ollut? Onko sinulla tulevaisuuden jatko-opintosuunnitelmia? Kantaako AMK-opinnoista saatava osaaminen työelämässä? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin haetaan vastauksia valtakunnallisella ammattikorkeakoulusta valmistuneiden uraseurantakysellä, jonka järjestämisestä vastaavat Opetushallitus sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Amkista uralle

Syksyn 2023 uraseurantakysely käynnissä

Vuosittain toteutettava uraseurantakysely on Metropolian alumneille hyvä tilaisuus antaa palautetta työllistymisestä, urapoluista ja työssä tarvittavasta osaamisesta. Kokemuksesi ovat tärkeitä korkeakouluopintoihin hakeutuville ja opiskelijoille, jotka miettivät omia opintojaan ja tulevaisuuden urasuunnitelmiaan. Tietoja käytetään myös Metropolian opetuksen kehittämiseen. Kyselyyn voi vastata 12.11.2023 saakka ja vastaaminen vie noin 10 - 15 minuuttia.

Vuoden 2023 uraseurantakyselyyn kutsutaan valtakunnallisesti kaikki AMK- tai YAMK-tutkinnoista vuonna 2018 valmistuneet alumnit. Uraseurantakysely lähetetään Metropolian alumnirekisterissä oleviin yhteystietoihin tekstiviestitse ja sähköpostitse. Jos et ole saanut uraseurantakyselyn vastauslinkkiä, voi pyytää sen lähettämällä asiasta viestiä osoitteeseen alumni [at] metropolia.fi (alumni[at]metropolia[dot]fi). Kysely toteutetaan kaikissa ammattikorkeakoulussa eri puolilla Suomea yhdessä CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy:n kanssa.

Uraseurantakyselyllä kehitetään myös ammattikorkeakouluopintoja

Metropolian tavoitteena on olla osaamisen rohkea uudistaja ja kestävän tulevaisuuden rakentaja. Työelämä muuttuu jatkuvasti ja meille metropolialaisille on kunnia-asia olla ratkaisemassa työelämän ja yhteiskunnan haasteita uutta innovoiden.

Viime vuosien uraseurantakyselyn mukaan työnantajat arvostavat tutkintoa Metropoliasta korkealle ja Metropolian tutkinnoilla on hyvä maine työmarkkinoilla. Haluamme jatkaa samalla polulla myös tulevaisuudessa pitäen opiskelijamme toimintamme keskiössä tutkien ja kuunnellen alumniemme arvokasta palautetta.

Uraseurantakyselyn avulla Opetus- ja kulttuuriministeriö arvioi ammattikorkeakoulujen toimintaa. Vastausmäärät vaikuttavat myös merkittävästi ammattikorkeakoulujen rahoitukseen, joten jokainen vastaus on Metropolialle erittäin tärkeä. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti.

Aikaisempien uraseurantakyselyjen tuloksiin, eri korkeakouluista valmistuneiden opiskelukokemuksiin ja urapolkuihin voit tutustua toissa.fi-sivustolla ja Opetushallinnon tilastopalvelussa Vipunen.fi-sivustolla. Uraseurantakysely tarjoaa ajantasaista työelämätietoa mm. tutkinnon suorittaneiden työllistymisestä, urapoluista ja työelämässä tarvittavasta yleisestä, eri aloille yhteisestä osaamisesta. Tiedot ovat tärkeitä niin koulutuksen kehittämisessä kuin opintojen ohjauksessa. Tänä syksynä liki 30 000 ammattikorkeakouluista vuonna 2018 valmistunutta on saanut kutsun vastata kyselyyn. Ammattikorkeakoulujen uraseurantakysely toteutetaan samaan aikaan yliopistojen uraseurantakyselyn kanssa.

Lisätietoja: alumni [at] metropolia.fi (alumni[at]metropolia[dot]fi)

Tutustu Metropolian vuoden 2017 alumnien uraseurantakyselyn tuloksiin

Metropolian valmistuneet