Metropolian uusi ohjelma Sustainable Stream keskittyy kestävään ruuantuotantoon

8.11.2023 - 15:30

Maailmaa muutetaan nyt podcasteissa ja livestriimeissä. Metropolian Sustainable Streamissä käsitellään ruoantuotantoa ja sen vaikutuksia ympäristöön. 

Opetuksen lisäksi Metropolian perustehtävä on edistää ja tukea pääkaupunkiseudun ja yhteiskuntamme kehitystä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan (TKI) ratkaisuilla. Laajemmassa mittakaavassa TKI-toiminta rakentaa suomalaista yhteiskuntaa. “Se, mitä tänään tutkitaan, kehitetään tai keksitään, määrittää sen, minkälainen on huomisen maailma.” linjaa Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene.

Metropoliassa toimii useita poikkitieteellisiä yhteistyöalustoja, Turbiini yrityshautomon ollessa yksi niistä. Turbiini yrityshautomo keskittyy opiskelijayrittäjyyden edistämiseen. Turbiini toimii jokaisella kampuksella ja Myllypuron tiloihin onkin viime keväänä rakennettu uudenlaista oppimista edistävä Turbiini Broadcast. Turbiini Broadcastia juonnetaan kaksikanavaisesti sekä Youtubessa että Twitchissä. Turbiinin projektipäällikkö Hannes Jesar kutsuu Broadcastiin vieraita keskustelemaan eri yrittäjyyden teemoista.  

Löytöretkellä kestävään ruokajärjestelmään twitchaamalla 

Turbiini Broadcast tuottaa myös Sustainable Stream -sarjaa. Kestävyyden striimi tai tutummin ”Sustainable stream” käsittelee ruoantuotantoa ja sen vaikutuksia ympäristöön. Keskustelun ytimessä ovat tämän päivän ja tulevaisuuden tarve muuttaa sekä sopeuttaa ruoankasvattamista, -tuotantoa sekä jakelua. Striimissä Hannes Jesar sekä Food SystemiCity -hankkeen projektipäällikkö Timo Nykopp ovat kestävän ruuantuotannon löytöretkellä. Striimaus tuo uudenlaisen lähestymistavan oppimiseen, kun aiheista keskustellaan kanavalla tunnin verran tutustuen uutisiin, artikkeleihin ja tutkimuksiin ruokajärjestelmän nykytilasta niin globaalisti kuin kotimaassakin. 

Kuvassa Hannes Jesar ja Timo Nykopp

Kuvassa Turbiinin projektipäällikkö Hannes Jesar ja Food SystemiCity -hankkeen projektipäällikkö Timo Nykopp.

Sustainable Stream -sarjaa on julkaistu 8 jaksoa ja ne löytyvät osoitteesta: https://www.youtube.com/@turbiini/about . Jaksoissa etsitään vastauksia kysymyksiin, kuten kuinka iso bisnes ruoka on maailmassa sekä miten voidaan luoda kestäviä ruokajärjestelmiä.  

“Pohdimme Hanneksen kanssa viime talvena sitä, miten voisimme tehdä hankeviestintää uudella, tavoitettavalla tavalla. Halusimme tuoda hankeviestintään nopeatempoisuutta, ajanmukaisuutta sekä vuorovaikutteisuutta. Löysimme ratkaisun striimaamisesta. Striimin kautta tavoitamme nuorempia kuulijoita, ja voimme osallistua keskusteluun ajankohtaisista ruuantuotannon teemoista ketterästi.” sanoo Metropolian projektipäällikkö Timo Nykopp. 

Food SystemiCity-hanke rahoittaa Sustainable Streamia ja koordinoi systeemisesti kestävien ruokainnovaatioiden kehittämistä urbaanissa, rakennettussa ympäristössä. Sustainable Streamin tekemistä rahoitetaan myös Euroopan Unionin aluekehitysrahaston varoista.

Food SystemiCity-hankkeen logo.

Vieraaksi Sustainable Streamiin?  

Onko sinulla ruuantuotannon ilmiöistä näkemyksiä, opetettavaa tai pohdittavaa? Ehdota vieraita tai tule itse käymään Myllypuron kampuksella. Voit olla yhteydessä Timo Nykoppiin sähköpostitse Timo.Nykopp [at] metropolia.fi.

Lisätiedot: 

Hannes Jesar
Projektipäällikkö, Innovaatiotoiminta ja yrittäjyys
Hannes.Jesar [at] metropolia.fi

Timo Nykopp
Projektipäällikkö, Puhtaat ja kestävät ratkaisut
Timo.Nykopp [at] metropolia.fi