Suuhyhygienistillä Metropolian HyMy-kylässä

29.6.2023 - 08:30

Markkinoinnin asiantuntijana työskentelevä Sakari Lahtinen kävi elämänsä ensimmäistä kertaa suuhygienistin vastaanotolla hammaskivenpoistossa ja hampaiden pikavalkaisussa. Jo pidempään toimenpiteitä harkinnut Sakari valitsi palveluntarjoajaksi Metropolia Ammattikorkeakoulun HyMy-kylän suunhoidon opetusklinikan sen edullisen hinnan ja hyvän sijainnin perusteella. “Oli kätevää kun Metropolian Myllypuron kampukselle pääsi metrolla käytännössä ovelle asti,” Sakari kertoo. HyMy-kylän asiakkaana voi samalla edesauttaa suuhygienistiopiskelijan opintoja käytännössä. Opetusklinikan ominaispiirteisiin kuuluu, että asiakkaat ovat osa oppimistilannetta, jossa suuhygienistiopiskelija harjoittelee ohjaavan opettajansa valvonnassa.

Suuhygienistiopiskelija suorittaa hammaskiven poistoa.

Asiantuntevaa ja kivutonta hammashoitoa

Ajanvaraus yksityisiin suun terveydenhuollon palveluihin onnistui Sakarilta ilman lähetettä. Lämpimän vastaanoton lisäksi laatuvaikutelmaa lisäsi ennalta täytetty esitietolomake. Sakari kuvailee HyMy-kylän suunhoidon tiloja todella moderneiksi ja siisteiksi. Hoidon aikana hänellä oli oma rauhallinen soppi, jonka rentouttavassa hoitotuolissa oli mukava olla koko hoidon ajan.

Hoitaja selitti yksityiskohtaisesti koko hoidon ajan, mitä tapahtuu seuraavaksi ja miltä suussa saattaa tuntua. Sakari kiittelee, että toimenpiteet sujuivat täysin kivuttomasti. ”Hoito oli todella ammattimaisesti ja tarkasti suoritettu, enkä olisi ikinä arvannut kyseessä olevan loppuvaiheen opiskelijan. Hän suhtautui työhönsä ammattimaisesti ja positiivisella asenteella. Sain minua hoitaneelta opiskelijalta lisäksi asiantuntevia vinkkejä päivittäiseen hampaiden kotihoitoon ja suosituksia kuinka usein suuhygienistin vastaanotolla olisi hyvä käydä.”

HyMy-kylässä hoitoa antavat opiskelijat terveydenhuollon ammattilaisen valvonnassa

Sakaria hoitaneena opiskelijana toimi kolmannen vuoden suuhygienistiopiskelija Sara. "Hain opiskelemaan Metropoliaan, koska tutkinto kiinnosti minua ja Metropolian sivuilta sai hyvän kuvan opetuksesta. Opiskelussa parasta on ollut uuden oppiminen ja opiskelukavereiden tuki," hän kertoo.

Opiskelu koostuu teoriaopinnoista, taitopajaopinnoista ja klinikkaharjoittelusta. Lisäksi harjoittelujaksoja on koulun ulkopuolella. "Halusin jo heti Metropoliaan opiskelemaan päästyäni mennä jossain vaiheessa vaihtoon. Belgia vaikutti mukavalta maalta ja koulu minne hain tuntui mukavalta ja opiskelijaystävälliseltä." Sara sanoo. Belgiassa teknologia ja tavat olivat Saran mukaan erilaiset kuin Suomessa, mutta siellä oppi paljon käytännön tekemistä. Suuhygienistin työssä Saraa kiinnostaa se, että saa vaikuttaa asiakkaiden suun terveyteen positiivisesti.

Sara mainitsee myös, että opettajat Metropoliassa ovat hyvin ammattitaitoisia ja heiltä on saanut aina vastaukset kysymyksiin, he myös jakavat omia kokemuksiaan työelämästä. Kursseilla käy myös ammattilaisia eri yrityksistä työelämän kentältä mm. kertomassa uusista tuotteistaan. Moderni kampus on Saran mukaan mahdollistanut hyvät puitteet oppimiselle, kuten taitopajaharjoittelun. Lisäksi klinikalla on paljon erilaisia uusia laitteita, joilla opiskelijat pääsevät harjoittelemaan käytännön työskentelyä.

"Koen, että Metropolia antaa hyvät eväät työelämään ja suosittelen suuhygienistin opintoja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita alasta ja joille ihmisten hyvinvointi on tärkeää, " Sara summaa opintoja Metropoliassa.

Kuva hampaista hammaskiven poiston ja pikavalkaisun jälkeen.

Lopputuloksena puhdas ja kirkas hammasrivistö

Sakari kertoo olevansa enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen: hammaskivi katosi ja puhtaat hampaat säteilivät aiempaa kirkkaampina. Nyt tulevan sulhasen kelpaa hymyillä omissa kesähäissä!