Urheilijan väyläopinnot: Rakennustekniikka

Mitä Urheilijan väyläopinnot ovat?

  • Opiskelet avoimen AMK:n opiskelijana 60 opintopistettä tutkinto-ohjelman alkupään opintoja henkilökohtaisesti suunnitellun ohjelman mukaan.
  • Opinnot tukevat urheilijan kaksoisuraa mahdollistaen opiskelun ja urheilun yhteensovittamisen.
  • Opiskelijalle suunnitellaan urheilua tukeva eteneminen opinnoissaan.
  • Opinnoissa opiskelija voi hyödyntää urheilu-uran aikana kertynyttä osaamista ja verkostoja.
  • Antaa hakukelpoisuuden hakea kyseiseen tutkintoon erillishaussa.

Kuka voi hakea urheilijan väyläopintoihin?

Väyläopintoihin voivat hakea johonkin olympiakomitean alaiseen urheiluakatemiaan kuuluvat urheilijat ja ammattiurheilijat. Ammattiurheilija on se, joka saa elantonsa urheilemalla, palkkana tai esimerkiksi sponsorin kautta, eikä ammattiurheilija voi urheilun ohessa tehdä kokopäiväisesti muuta työtä.

Rakennustekniikan väyläopintojen sisältö ja toteutus

Väyläopinnot koostuvat rakennustekniikan tutkinto-ohjelman alkupään opinnoista henkilökohtaisesti suunnitellun ohjelman mukaan. Opinnoista sovitaan tarkemmin ohjauskeskustelussa.

Opinnot valitaan rakennustekniikan tutkinto-ohjelman päivä- tai monimuotototeutuksen opintotarjonnasta joustavia suoritustapoja hyödyntäen.

Tutustu rakennustekniikan päivätoteutukseen

Tutustu rakennustekniikan monimuotototeutukseen

Opiskelun edellytykset

Opiskeluvalmiudet

Avoimen AMK:n opiskelijalta edellytetään samoja opiskeluvalmiuksia kuin ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijoilta. Tällaisiin valmiuksiin lukeutuvat mm. tiedonhakutaidot ja esseevastauksen kirjoittaminen. Opiskelija vastaa itse siitä, että hänellä on vaadittavat opiskeluvalmiudet.

Kielitaito

Väyläopintojen opetuskieli on suomi. Opiskelija on itse vastuussa siitä, että hänellä on riittävä kielitaito. Tutustu kielitaitovaatimuksiin avoimen amk:n verkkosivuilla.

Kannettava tietokone

Opiskelijalla tulee olla käytössään oma kannettava tietokone.

Hinta

900 € (15 € / opintopiste)

Opintojen aloitus

Keskustele opinnoista ennen ilmoittautumista Metropolian opinto-ohjaajan kanssa

Ennen ilmoittautumista varaa aika opinto-ohjaajan kanssa käytävään ohjauskeskusteluun, jossa käydään läpi hakukelpoisuutesi Urheilijan väyläopintoihin sekä saat tietoa opinnoista ja opiskelusta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot ovat tämän sivun lopussa.

Ilmoittaudu väyläopintoihin ohjauskeskustelun jälkeen

Ilmoittaudu rakennustekniikan väyläopintoihin ilmoittautumisjärjestelmässä 19.8.2024 klo 8.00 -31.5.2025 klo 23.59.

Tutustu ennen ilmoittautumista avoimen AMK:n opiskeluohjeisiin ja avoimen AMK:n maksu- ja peruutusehtoihin. Lisätietoa yleisistä ennakkovaatimuksista (kielitaito, opiskeluvalmiudet) löydät avoimen AMK:n sivuilta Kielitaito ja muut vaatimukset.

Hakeminen tutkinto-opiskelijaksi

Väyläopinnoissa suoritetuilla opinnoilla voit hakea erillishaussa ”Haku Metropolian avoimen AMK:n opintojen perusteella” Metropolian tutkinto-opiskelijaksi. Mikäli pääset tutkinto-opiskelijaksi väyläopinnot hyväksiluetaan osaksi tutkinto-opintoja. Huomioithan, että väyläopintojen suorittaminen ei kuitenkaan automaattisesti takaa pääsyä tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Johanna Hyttinen
johanna.hyttinen [at] metropolia.fi (johanna[dot]hyttinen[at]metropolia[dot]fi)
040 653 1818