Metropolia syksyllä kohti normaalitoimintaa - tilannetiedot vahvistetaan elokuun alussa.

Katso miten koronavirustilanne vaikuttaa Metropolian toimintaan.

AMK-valintakokeen ensimmäisen vaiheen kokeessa eniten pisteitä saaneet hakijat kutsutaan toisen vaiheen kokeeseen.

Valintakoekutsut toisen vaiheen kokeeseen lähetetään sähköpostilla 15. - 16.6.2020. Toisen vaiheen koepaikka ja tarkka ajankohta kerrotaan kutsussa. Koepäiväsi on joko tiistai 23.6.2020, keskiviikko 24.6.2020 tai torstai 25.6.2020 ja koeaika klo 9.00 tai klo 14.00.

Koska valintakoe on muuttunut kaksivaiheiseksi, alun perin hakemuksella valitsemasi valintakoeaika- ja paikka muuttuvat. Toisen vaiheen koepaikkaa ja -aikaa et voi itse valita, etkä myöskään vaihtaa. Toisen vaiheen valintakoe tehdään sen hakukohteen ammattikorkeakoulussa, johon sinun pisteesi riittävät ensimmäisen vaiheen kokeen perusteella. Sekä ensimmäisen että toisen vaiheen kokeessa testataan hakijoiden korkeakouluvalmiuksia eikä niihin ole ennakkomateriaalia.

Toisen vaiheen kokeet toteutetaan turvallisesti viranomaisten ohjeita ja rajoituksia noudattaen.

Saapuminen Myllypuron kampukselle

AMK-valintakoe pidetään Metropolia ammattikorkeakoulun Myllypuron kampuksella, Myllypurontie 1, 00920 Helsinki. Sisäänkäynti tapahtuu A-oven kautta. Huomioithan jo rakennuksen ulkopuolella kahden (2) metrin turvavälin.

Pyydämme valintakokeeseen kutsuttuja hakijoita saapumaan kampukselle sukunimen alkukirjaimen mukaisesti:

 • Jos sukunimesi alkaa kirjaimilla A - L,
  • saavuthan paikalle klo 7.45 jos kokeesi alkaa klo 9.00
  • saavuthan paikalle klo 12.45, jos kokeesi alkaa klo 14.00
 • Jos sukunimesi alkaa kirjaimilla M - Ö,
  • saavuthan paikalle klo 8.15, jos kokeesi alkaa klo 9.00
  • saavuthan paikalle klo 13.15, jos kokeesi alkaa klo 14.00

Olethan kuitenkin paikalla viimeistään puoli tuntia ennen kokeen alkua eli klo 8.30, jos kokeesi alkaa klo 9.00 ja vastaavasti klo 13.30, jos kokeesi alkaa klo 14.00.

Jonotus tapahtuu ulkona, joten huomioithan sääolosuhteet ja saavuthan paikalle ohjeistuksen mukaisesti.

Ohjeita kokeeseen saapuvalle

 • Saavu koepaikalle edellä mainittuna ajankohtana oman tietokoneesi ja voimassa olevan virallisen henkilöllisyystodistuksesi kanssa. Tulet saamaan 18.6.2020 yhteishakulomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen tunnisteen ja QR-koodin, jossa on mainittu tarkempi koetila. Ota QR-koodi esille kampukselle saapuessasi, niin pääset siirtymään sujuvasti koetilaan.
 • Suosittelemme ottamaan mukaan oman suu-nenäsuojaimen tai hengityssuojaimen matkan ja jonotuksen ajaksi.
 • Hakijat muodostavat Myllypuron kampuksen A-talon oven ulkopuolelle jonon, joissa tulee huomioida kahden (2) metrin turvaväli toiseen jonottajaan. Hakijat ohjataan suoraan omaan koetilaan.
 • Koetiloihin kuljetaan ensisijaisesti portaiden kautta.
 • Valvoja tarkistaa hakijan henkilöllisyyden koetilan ovella. Henkilöllisyyden tarkistamista varten hakijan oma hengityssuojain on poistettava. Kaikille hakijoille jaetaan uusi suu-nenäsuojain henkilöllisyyden tarkistamisen jälkeen.
 • Luokissa on huomioitu vähintään yhden (1) metrin turvaväli toisiin hakijoihin.

Luethan etukäteen huolellisesti valintakokeeseen liittyvät ohjeet sivulta https://www.ammattikorkeakouluun.fi/hakijalle/valintatavat/amk-valintakoe/.

Valintakokeen yksilölliset järjestelyt

Luethan Ammattikorkeakouluun.fi-sivun ohjeet yksilöllisistä järjestelyistä.

Mikäli sinulle on myönnetty ensimmäisen vaiheen AMK-valintakokeeseen lisäaika tai oikeus käyttää ruudunlukuohjelmaa, ne ovat ilman uutta hakemusta käytettävissäsi myös toisen vaiheen valintakokeessa. Sinun ei siis tarvitse hakea näitä erikseen toisen vaiheen AMK-valintakokeeseen.

Metropolia ei myönnä toisen vaiheen AMK-valintakokeeseen rauhallisia tai erillisiä koetiloja, sillä kaikissa koetiloissa hakijat istuvat normaalia väljemmin. Myöskään riskiryhmiin kuuluville ei myönnetä erillisiä koetiloja, sillä hakijat sijoitetaan luokkiin väljästi, huomioiden vähintään yhden (1) metrin turvavälin. Lisäksi kaikille hakijoille tarjotaan suu-nenäsuojain ja kaikessa toiminnassa otetaan huomioon viranomaisten antamat turvallisuussuositukset.

Mikäli tarvitset muita yksilöllisiä järjestelyjä, kuten avustajaa tai terveydentilan seurantaan käyttämääsi langatonta laitetta, ilmoita asiasta 17.6. klo 12 mennessä sähköpostitse hakijapalvelut [at] metropolia.fi. Tätä myöhemmin tulleita ilmoituksia ei voida ottaa huomioon.

Valintakoe ja tartuntojen torjunta

 • Suosittelemme ottamaan mukaan oman suu-nenäsuojaimen tai hengityssuojaimen matkan ja jonotuksen ajaksi.
 • Hakijoille tarjotaan koetilaan saavuttaessa yksi (1) nenä-suusuojain.
 • Valintakoevalvojat noudattavat viranomaisten turvallisuussuosituksia.
 • Kampuksen tiloja siivotaan tehostetusti valintakokeiden aikana.
 • Käsidesiä on tarjolla kampuksella.

Mitä teet, jos olet ollut sairaana ennen valintakoetta?

Voit osallistua valintakokeeseen, jos oireiden alusta on kulunut kaksi viikkoa ja olet ollut oireeton vähintään kaksi vuorokautta.

Mitä teet, jos sairastut?

Sairaana tai edes vähäoireisena et voi osallistua valintakokeeseen. Koronaviruksen oireet ovat moninaisia. Pelkästään oireiden perusteella ei voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri. Jos epäilet koronavirusta, tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa tai ota puhelimitse yhteyttä terveydenhuoltoon. Sieltä sinut ohjataan tarvittaessa testiin.

Mitä teet, jos sairastut heti kokeen jälkeen?

Jos kokeen jälkeen epäilet saaneesi koronavirustartunnan, otathan yhteyttä oman kuntasi terveydenhuoltoon.

Mitä teet, jos kuulut riskiryhmään?

Jos kuulut riskiryhmään, keskustele valintakokeeseen osallistumisesta hoitavan lääkärisi kanssa. https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/vakavan-koronavirustaudin-riskiryhmat.

Metropolia sijoittaa hakijat luokkiin väljästi, huomioiden vähintään yhden (1) metrin turvavälin ja muut viranomaisten antamat turvallisuussuositukset.

Muuta huomioitavaa

Myllypuron kampuksen kahvio ja opiskelijaravintola on suljettu, voit ottaa halutessasi jotain pientä välipalaa mukaan.

Huomioithan että, jonotus kampukselle tapahtuu ulkotiloissa, joten huolehdithan, että mukana on sään mukaiset vaatteet, vesipullo ja tarvittaessa sateenvarjo.
 

Onnea kokeeseen!

Yhteystiedot

Hakijapalvelut
Metropolia ammattikorkeakoulu
Myllypurontie 1
00920 HELSINKI

040 712 5100
hakijapalvelut [at] metropolia.fi