Kurkistuskurssi: Elämyksiä elävästä musiikista

Perustiedot

Laajuus
1 op
Opetuspaikka
Hinta
Ilmainen

Opiskelija osallistuu Metropolian konsertteihin 3 kertaa ja kirjoittaa niistä päiväkirjaa.

Konserttiajat- ja paikat löytyvät Metropolian tapahtumasivuilta valitsemalla kategorioista ”konsertit”.

Sekä klassisen- että pop/jazzmusiikin konsertteja järjestetään pitkin lukuvuotta Arabian kampuksella. Osa konserteista myös striimataan. Varhaisiän musiikkikasvatus ja taiteen soveltavan käyttö -pääaineen opiskelijat järjestävät myös musiikkitapahtumia, joihin on mahdollista osallistua.

Ilmoittautuminen

Opiskelija: kurkistuskurssille ilmoittaudutaan avoimen AMK:n järjestelmässä tästä linkistä. Ilmoittautuminen kurkistuskurssille on auki koko lukuvuoden. HUOM! Ilmoittautuminen tehdään vain yhden kerran. Kurssia voi suorittaa kuitenkin useamman lukukauden aikana.

Ilmoittautumisen jälkeen saat automaattisen vahvistussähköpostin kurssista. Sähköpostia näyttämällä pääsy Metropolian konsertteihin on kurkistuskurssille osallistuville ilmaista. Säilytä sähköpostivahvistus.

Sisältö

Opintojakso koostuu itsenäisistä tehtävistä ennen ja jälkeen konsertin sekä itse tapahtumaan osallistumisesta. Yhteen (1) opintopisteeseen kuuluu kolme (3) konserttikäyntiä.

Itsenäinen tehtävä pitää sisällään:

  • konserttiin valmistautumisen kuvaus (mihin konsertteihin osallistut, mitä musiikkia esitetään, ketkä esiintyvät, mitä tiedät säveltäjistä tai kappaleista etukäteen jne)
  • konsertin reflektointi (mitä pidit, miten muusikot mielestäsi onnistuivat jne)

Opintojakso voidaan tarvittaessa räätälöidä lukion toiveiden mukaan sopivaksi lukiolaisopiskelijalle / -ryhmälle.

Suoritus

Opiskelija sopii tämän kurssin suorittamisesta ensin oman opettajansa kanssa, ja palauttaa tehtävän opettajalleen. Suoritusmerkintä kirjataan opettajan pyynnöstä Metropoliassa avoimen amk:n pisteiksi.

Opiskelija näkee omat Metropoliassa suoritetut opintopisteensä tämän jälkeen Oma Opintopolku -palvelussa. Jos suorituksesta tarvitaan lisäksi muu dokumentti, sen voi pyytää tarvittaessa. Yhteystiedot sivun alaosassa.

Pääsymaksut

Kurkistuskurssin suorittaminen on ilmaista.
Kurssille osallistuva opiskelija pääsee pääsääntöisesti konsertteihin ilmaiseksi.

Poikkeuksena ooppera ja osa Metropolia Big Bandin konserteista, jotka ovat maksullisia. Varmista tarvittaessa konsertin maksullisuus: musiikki [at] metropolia.fi (musiikki[at]metropolia[dot]fi)

Opettaja: jos tulet konserttiin yli 5 hlön ryhmän kanssa, ilmoitathan siitä etukäteen: musiikki [at] metropolia.fi (musiikki[at]metropolia[dot]fi)

Yhteyshenkilöt:

Kysymykset ilmoittautumisesta ja suoritusmerkinnöistä:

Anna Finstad
koulutussuunnittelija
anna.finstad [at] metropolia.fi (anna[dot]finstad[at]metropolia[dot]fi)

Kysymykset sisällöstä:

Lea Vartiainen
tutkintovastaava, opinto-ohjaaja
lea.vartiainen [at] metropolia.fi (lea[dot]vartiainen[at]metropolia[dot]fi)

Kyselyt konserteista:

Pirjo Aittomäki
tuottaja
musiikki [at] metropolia.fi (musiikki[at]metropolia[dot]fi)