3UAS4EER Helsinki-Uusimaa – Kestävä ja digitaalinen yrittäjyysalue 2021-2022

Uusimaa on valittu Euroopan yrittäjyysalueeksi 2021–2022. Yrittäjyysvuoden tavoite on tukea vihreää ja digitaalista yrittäjyyttä, elpymistä COVID-19 pandemian aiheuttamasta kriisistä ja alueen ilmastoneutraaliuden saavuttamista vuoteen 2035 mennessä.

Hankkeessa pääkaupunkiseudun kolme ammattikorkeakoulua, Laurea, Metropolia ja Haaga-Helia, toteuttavat suunniteltuja toimia yhdessä Helsingin kauppakamarin, Uudenmaan Yrittäjien, Helsingin Yrittäjien, ja muiden alueen yrittäjä- ja kehitysyhtiöiden kanssa.

Hanke toteuttaa lukuisia aktiviteetteja ja tapahtumia, jotka konkretisoivat visiota vihreästä, digitaalisesta ja kestävästä yrittäjyydestä. Hankkeen kesto on 1.9.2021- 31.8.2023.

Metropolian osatoteutus

Metropolian osatoteutuksessa syntyy digitaalisuutta ja joukkoistamista hyödyntävä testattu ratkaisu jonka avulla maantieteellisestä sijainnista riippumatta pk-yritykset

  1. oppivat uusia innovoinnin ja konseptoinnin tapoja ja
  2. saavat nopeasti konkreettisia ehdotuksia uusista digitaalisuutta ja kestävän kehityksen periaatteita hyödyntävistä ratkaisuista joiden avulla he voivat kehittää omaa liiketoimintansa.

10 Days 100 Challenges -toimintamalli

10 Days 100 Challenges -toimintamalli on ainutlaatuinen seitsemän päivän avoin innovaatioohjelma, jossa osallistujat ja yritykset voivat oppia uusia työelämän taitoja ja ratkaista haasteita yhdessä. Ohjelma koostuu innovatiivisten yritysten, ammattitaitoisten asiantuntijoiden ja inspiroivien valmentajien avustuksella avoimesta verkkokurssista ja seitsemän päivän innovaatiotapahtumasta. Seitsemän päivää kestävän jakson aikana osallistujat Haaga-Heliasta, Laureasta ja Metropoliasta työskentelevät yhdessä mielenkiintoisten yritysten kanssa todellisten yritysongelmien ratkaisemiseksi.

Pitkällä aikavälillä 10 Days 100 Challenges -toimintamallista syntyy pysyvä 3AMK-työkalu pk-yrityksille, jonka avulla yritykset saavat kotimaisia ja kansainvälisiä lisäresursseja uusien ratkaisuiden kehittämiseen. Korkeakouluyhteistyön avulla Uudenmaan alueen PK-sektorin yritysten innovaatio- ja kilpailukyky lisääntyy.

Tutustu 10 Days 100 Challenges -sivustoon.

Lisätietoja

Hannes Jesar, projektipäällikkö
hannes.jesar [at] metropolia.fi (hannes[dot]jesar[at]metropolia[dot]fi)

Juha Järvinen, innovaatioasiantuntija
juha.jarvinen [at] metropolia.fi (juha[dot]jarvinen[at]metropolia[dot]fi)

Toteutamme Metropoliassa vuosittain noin sata tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohanketta yhdessä työelämän ja kumppaniverkostojemme kanssa. Tutustu hankekatalogiimme.

Panostamme poikkialaiseen ajatteluun, jossa ilmiöitä tarkastellaan monelta kantilta – ratkaisijakorkeakoulussamme kulttuurin, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan nykyiset ja tulevat osaajat yhdistävät voimansa.

Jotta voimme kiihdyttää uusien ratkaisujen syntymistä, meillä oivalluksesta kokeiluun siirrytään ripeästi. Kampuksemme tarjoavat modernit puitteet niin opiskelijoille, yrityksille kuin muille toimijoille pilotoida uutta.

Opiskelijamme ovat tiiviisti mukana oppimassa ja luomassa uutta. Vahvistamme jatkossakin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan integroitua oppimista. Lue lisää pedagogisista linjauksistamme.