Uusimaa on valittu Euroopan yrittäjyysalueeksi 2021–2022. Yrittäjyysvuoden tavoite on tukea vihreää ja digitaalista yrittäjyyttä, elpymistä COVID-19 pandemian aiheuttamasta kriisistä ja alueen ilmastoneutraaliuden saavuttamista vuoteen 2035 mennessä.

Hankkeessa pääkaupunkiseudun kolme ammattikorkeakoulua, Laurea, Metropolia ja Haaga-Helia, toteuttavat suunniteltuja toimia yhdessä Helsingin kauppakamarin, Uudenmaan Yrittäjien, Helsingin Yrittäjien, ja muiden alueen yrittäjä- ja kehitysyhtiöiden kanssa.

Hanke toteuttaa lukuisia aktiviteetteja ja tapahtumia, jotka konkretisoivat visiota vihreästä, digitaalisesta ja kestävästä yrittäjyydestä.

Metropolian osatoteutuksessa syntyy digitaalisuutta ja joukkoistamista hyödyntävä testattu ratkaisu jonka avulla maantieteellisestä sijainnista riippumatta pk-yritykset

  1. oppivat uusia innovoinnin ja konseptoinnin tapoja ja
  2. saavat nopeasti konkreettisia ehdotuksia uusista digitaalisuutta ja kestävän kehityksen periaatteita hyödyntävistä ratkaisuista joiden avulla he voivat kehittää omaa liiketoimintansa.

Pitkällä aikavälillä 10 Days 100 Challenges toimintamallista syntyy pysyvä 3AMK-työkalu pk-yrityksille, jonka avulla yritykset saavat kotimaisia ja kansainvälisiä lisäresursseja uusien ratkaisuiden kehittämiseen.

Korkeakouluyhteistyön avulla Uudenmaan alueen PK-sektorin yritysten innovaatio- ja kilpailukyky lisääntyy.

Hankkeen kesto: 1.9.2021- 31.8.2023.

Lisätietoja

Hannes Jesar, projektipäällikkö
hannes.jesar [at] metropolia.fi

Juha Järvinen, innovaatioasiantuntija
juha.jarvinen [at] metropolia.fi

Tutustu 10 Days 100 Challenges -sivustoon.