Essilor ja Metropolia Ammattikorkeakoulu virallistivat kumppanuutensa työelämäyhteistyösopimuksella

14.3.2022 - 13:30

Maailman johtava silmäoptiikka-alan yritys Essilor ja Metropolia Ammattikorkeakoulu vahvistavat kumppanuuttaan 10.3.2022 solmitun työelämäyhteistyösopimuksen myötä.

Yhteistyön tavoitteena on molempien osapuolten strategisten tavoitteiden edistäminen ja kumppaneiden asiantuntijuuden jakaminen. Päämääränä on tukea Essilorin ja Metropolian innovaatioalustojen ja oppimisympäristöjen toiminnan kehittämistä opinnäytetöiden, innovaatioprojektien sekä hanke- ja tutkimusyhteistyön keinoin.

Essilor on optiseen alaan erikoistunut yritys, joka tarjoaa alan ammattilaisille korkealaatuisia näönhuoltoon liittyviä tutkimuslaitteita sekä suunnittelee, valmistaa ja myy näönkorjaamiseen käytettäviä silmälasilinssilinssiratkaisuja. Silmälasilinssien tuotevalikoima on laaja sekä kattava. Linssiratkaisuilla pyritään vastaamaan kuluttajan tarpeisiin niin näön korjauksen, että silmien suojaamisen näkökulmasta. Essilor tarjoaa kuluttajalle korkealaatuisia näkemisen ratkaisuja, jotka räätälöidään asiakkaan tarpeisiin.

”Essilor on perinteisesti ollut edelläkävijä linssiteknologian ja hiomalaitteiden osa-alueilla ja noussut myös merkittäväksi toimijaksi näkemisen tutkimisen teknologian laitteiden kehittäjänä ja valmistajana. Katseemme on tulevaisuudessa, on luonnollista olla mukana tukemassa opiskelijoiden kasvua näönhuollon ammattilaisiksi”, sanoo Instrument Manager Jouni Pekkanen Essilorista.

Työelämäyhteistyösopimus virallistaa jo aiemmin alkaneen yhteistyön. Metropolian Myllypuron kampuksella syksyllä 2021 avautuneen KyläOPTIKKO-liikkeen käytössä on Essilorin huippulaitteet, eli uusinta teknologiaa näöntutkimukseen sekä silmälasilinssien mitoittamiseen ja hiomiseen. KyläOPTIKKO on kaikille avoin optometristiopiskelijoiden vetämä optikkoliike, joka tarjoaa kattavia näönhuoltopalveluita sekä laajan valikoiman silmälasilinssejä sekä -kehyksiä. Opiskelijatoimintaa ohjaa laillistettu optikko.

”On todella hienoa, että Essilor on lähtenyt tukemaan näin avokätisesti uuden oppimisympäristön rakentamista ja toimintaa. KyläOPTIKKO mahdollistaa sen, että opiskelijat voivat opintojensa aikana harjoitella koulussa opittuja taitojaan turvallisessa ympäristössä, joka on hyvin lähellä aitoa ja oikeaa työelämäympäristöä. Opiskelijat saavat haastavistakin tilanteista käytännön kokemusta, josta on hyötyä työelämässä. KyläOPTIKKO toimii ikään kuin siltana koulussa opitun osaamisen jalkautumiseksi työelämään. Täältä valmistuu tulevaisuuden osaajia”, sanoo Optometrian lehtori Kajsa Sten Metropoliasta.

Yhteistyötä käytännön tasolla koordinoivat Essilorilta Jouni Pekkanen ja Metropoliasta Kajsa Sten.

Essilorin ja Metropolian asiantuntijoita

Kuvassa vasemmalta: Jouni Pekkanen, Mira Järvinen, Kajsa Sten, Jan Otto Dokken ja Simo Mustila.

Lisätietoja:

Kajsa Sten
Optometrian lehtori
Metropolia Ammattikorkeakoulu
kajsa.sten [at] metropolia.fi (kajsa[dot]sten[at]metropolia[dot]fi)
p. 040 714 5150

Jouni Pekkanen
Instrument Manager
Essilor Oy
jouni.pekkanen [at] essilor.fi (jouni[dot]pekkanen[at]essilor[dot]fi)
p. 040 519 7116