Emilia Malinen

"Löysin toimintaterapian sattumalta selailemalla Metropolian verkkosivuja ja sosiaalista mediaa. Positiiviseksi yllätykseksi toimintaterapia vastasikin kaikkia toiveitani tulevaisuuden ammattia kohtaan. Siinä yhdistyvät luovuus, ihmisläheisyys ja hyvin monipuoliset työllistymismahdollisuudet."

Lue Emilian esittely alempaa.

Kasvokuva Emilia Malinen.Kuka olet ja mitä opiskelet?

Moikka kaikki!

Olen toimintaterapeuttiopiskelija Emilia Malinen, ja olen koko ikäni asunut Helsingissä. Hain suoraan lukion jälkeen opiskelemaan Metropoliaan. Aloitin opintoni Myllypuron kampuksella syksyllä 2022 eli opiskelen toista vuotta.

Miten päädyit toimintaterapian opintoihin? Mikä on unelmatyösi?

Löysin toimintaterapian sattumalta selailemalla Metropolian verkkosivuja ja sosiaalista mediaa. Positiiviseksi yllätykseksi toimintaterapia vastasikin kaikkia toiveitani tulevaisuuden ammattia kohtaan. Siinä yhdistyvät luovuus, ihmisläheisyys ja hyvin monipuoliset työllistymismahdollisuudet. Olen myös aina ollut kiinnostunut ihmisen psyykkisestä puolesta, johon toimintaterapiassa myös pureudutaan. Lisäksi heikommassa asemassa olevien kuten vammaisten oikeus olla tärkeä osa yhteisöä/yhteiskuntaa sekä osallistua heille merkitykselliseen toimintaan on lähellä sydäntä. Toimintaterapiassa tätä kutsutaan toiminnalliseksi oikeudenmukaisuudeksi.

Tällä hetkellä haaveilen toimintaterapeutin työstä joko lasten tai mielenterveyskuntoutujien parissa. Uskon, että tulevat harjoittelut voivat kuitenkin vaikuttaa vielä paljonkin siihen, millaiseen työhön lopulta päädyn.

Mikä sinua inspiroi Metropoliassa opiskelussa?

Opinnoissa inspiroi muun muassa mahtava luokka. Oppitunnit ovat meillä hyvin keskustelevia, ja joka päivä tekee uusia oivalluksia. Minulla oli tänä syksynä ensimmäinen harjoittelu, jonka tein mielenterveyskuntoutujien asumisyksikössä. Harjoittelu oli hyvin antoisa kokemus, ja se vahvisti haluani oppia lisää toimintaterapiasta.

Lempipaikkasi kampuksella? Entä Helsingissä?

Suosikkipaikkojani kampuksella ovat kaikki kahvilat, sillä niistä saa loistavia eväitä ja hyvää kahvia koulupäiviä piristämään. Helsingissä lempipaikkani on Uutelan luonnonsuojelualue. Siellä on loistavat ulkoilureitit ja upeat maisemat. Lisäksi aivan Uutelan vieressä on ihana kahvila Kampela. Uutela sijaitsee Itä-Helsingissä kuten Metropolian Myllypuron kampuskin.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajan harrastukset auttavat jaksamaan opinnoissa. Ulkoilun ja luonnossa liikkumisen lisäksi nautin luistelusta, joogasta, läheisten kanssa vietetystä ajasta sekä maalaamisesta.

Lue lisää toimintaterapian tutkinto-ohjelmasta