Metropolian opiskelijalähettiläät 2023—2024

Tutustu opiskelijalähettiläisiimme ja heidän tarinoihinsa. Metropolian opiskelijalähettiläät ovat aktiivisia, helposti lähestyttäviä ja innokkaita tutkinto-opiskelijoitamme, jotka avaavat aitoa opiskelijan arkea ja tuovat ääntänsä kuuluviin viestinnässämme.

Opiskelijalähettiläämme vierailevat säännöllisesti eri tapahtumissa, toisen asteen oppilaitoksissa tai webinaareissa ja kertovat opiskelukokemuksistaan Metropoliassa. Haluatko jonkun heistä esittelemään Metropoliaa omaan oppilaitokseesi? Kutsu opiskelijalähettiläs vieraaksi kertomaan, millaista opiskelu Metropoliassa on opiskelijan silmin opiskella ja mitä kannattaa tietää monialaisesta korkeakouluyhteisöstämme.

Ota meihin yhteyttä ja sovitaan asiasta tarkemmin: ambassadors [at] metropolia.fi (ambassadors[at]metropolia[dot]fi)

Varaa videopuheluaika opiskelijalähettiläidemme kanssa

Millaista on opiskella Metropolia Ammattikorkeakoulussa? Millaista on opiskelijaelämä tai asuminen pääkaupunkiseudulla Helsingissä? Nyt sinulla on mahdollisuus keskustella englanniksi opiskelijalähettiläidemme kanssa saadaksesi lisätietoja Metropoliassa opiskelusta ja asumisesta Suomessa.

Tällä hetkellä voit varata chat-ajan neljän lähettiläämme kanssa:

Jasper Hernandez, Tuotantotalous (englanniksi)

Nishanie Reckermann, Sairaanhoitotyö (englanniksi)

Reza Nabizada, Rakennustekniikka

Viswak Ramesh, Tietotekniikka (englanniksi)

Tutustu opiskelijalähettiläisiimme tarkemmin alla olevien tarinoiden kautta.

Varaa videopuhelu lomakkeella Google Formsissa (englanniksi)

Opiskelija istuu nojatuolissa kannettava tietokone sylissään ja kuulokkeet päässään.

Tutustu opiskelijalähettiläidemme tarinoihin

Toimintaterapia
Ina Eskelinen

Kasvokuva Ina Eskelinen.

"Toimintaterapian opiskelu on ollut hyvin palkitsevaa tähän mennessä. Tuntuu siltä, että joka kerta, kun käsittelemme uutta teoriaa, viitekehystä tai menetelmää, aiemmin opitut asiat loksahtavat paikoilleen aivoissani ja kuva kaikesta selkiytyy jälleen hieman."

Lue Inan koko tarina.

Ensihoito
Hanna Luoto

Kasvokuva Hanna Luodosta.

"Tulevaisuudessa haaveilen ensihoidon kentällä haastavista työtehtävistä, kuten FinnHEMS lääkärihelikopterissa työskentelystä. Ensihoito on alana monipuolinen ja ehkä motivoivinta alassa on se, että ei ole kahta samanlaista päivää."

Lue Hannan koko tarina.

Business Administration
James Penalosa

Kasvokuva James Penalosa

"Unelmaurani olisi sellainen, jolla voisin antaa yhteiskunnalle takaisin. Olisi mukavaa kerätä varoja johonkin humanitaariseen tarkoitukseen, joka herättäisi innoitusta myös muissa toimia samoin"

Lue Jamesin koko tarina (englanniksi).

Industrial Management
Jasper Hernandez

Profile picture Jasper Hernandez.

"Päätin suorittaa maisterin tutkinnon, koska haluan parantaa taitojani ja edetä urallani. Vaikka työskentelen jo nyt alalla, jota rakastan, haluan erikoistua kestävään kehitykseen ja kiertotalouteen, jotka ovat olennaisia innovatiivisten ja tehokkaiden ratkaisujen luomisessa rakennetussa ympäristössä ja siihen liittyvillä toimialoilla."

Lue Jasperin koko tarina (englanniksi).

Varaa videopuheluaika Jasperin kanssa

Terveydenhoito
Lilli Fant

Kasvokuva Lilli Fant.

"Hain opiskelemaan terveydenhoitajaksi, koska terveydenhoitajan uramahdollisuudet ovat monipuoliset. Valmistuttuani haluaisin työskennellä neuvolassa tai kouluterveydenhuollossa."

Lue Lillin koko tarina.

Toimintaterapia
Emilia Malinen

Kasvokuva Emilia Malinen.

"Löysin toimintaterapian sattumalta selailemalla Metropolian verkkosivuja ja sosiaalista mediaa. Positiiviseksi yllätykseksi toimintaterapia vastasikin kaikkia toiveitani tulevaisuuden ammattia kohtaan. Siinä yhdistyvät luovuus, ihmisläheisyys ja hyvin monipuoliset työllistymismahdollisuudet."

Lue Emilian koko tarina.

Bioanalytiikka
Sofia Muurinen

Kasvokuva Sofia Muurinen.

"Hain bioanalytiikan tutkintoon, koska minua kiinnosti terveysala ja kemia, jotka yhdistyvät bioanalyytikon tutkinnossa. Unelmatyöpaikassani pääsen käyttämään monenlaista bioanalyytikon osaamista."

Lue Sofian koko tarina.

Nursing
Nishanie Reckermann

Profile picture Nishanie Reckermann.

"Kun pohdin, minne hakea, Suomi vaikutti houkuttelevalta lähinnä sen maineikkaan koulutusosaamisen vuoksi. Kaikki, jotka tuntevat minut hyvin, tietävät, että rakastan lapsia. Toivon, että jonain päivänä päädyn työskentelemään Helsingin uuteen lastensairaalaan."

Lue Nishanien koko tarina (englanniksi).

Varaa videopuheluaika Nishanien kanssa

Radiografia ja sädehoito
Jonna Vatanen

Kasvokuva Jonna Vatanen.

"Muutama vuosi sitten sain yllättävän työtarjouksen ja pääsin sukeltamaan lähihoitajana röntgenosastojen maailmaan. Tämä työ vahvisti sen, että haluan jatkossa työskennellä röntgenissä sekä innostuin hakeutumaan opintojen pariin."

Lue Jonnan koko tarina.

Rakennusmestari, LVI-tekniikka
Heidi Tenhunen

Kasovkuva Heidi Tenhunen.

"Hain metropoliaan LVI-tekniikan tutkintoon, koska se on arvostettu tutkinto rakennusalalla, ja sen avulla pääsee rakentamaan hyvän tulevaisuuden. Rakennusalalla on todella monia eri työmahdollisuuksia, suosittelen rakennusalaa kaikille kiinnostuneille, myös naisille!"

Lue Heidin koko tarina.

Ajoneuvotekniikka
Valtteri Vajavaara

Kssvokuva Valtteri Vajavaara.

"Metropoliaan hain aikoinani suoraan lukiosta, koska täällä on Metropolia Motorsport -tiimi, ja sen avulla pääsee näkemään ajoneuvoinsinööri- ja autourheilumaailmaa työelämänäkökulmasta paremmin kuin missään muussa koulussa."

Lue Valtterin koko tarina.

Electronics
Konstantinos Chatzopoulos

Profile picture Konstantinos Chatzopoulos.

"Aikaisemman työkokemukseni vuoksi olin työskennellyt erilaisten teknisten ja erityisesti sähköön liittyvien asioiden kanssa. Silloin päätin alkaa perehtyä elektroniikkaan ja kiinnostuin siitä valtavasti."

Lue Konstantinosin koko tarina (englanniksi).

Tuotantotalous
Vilma Ahonen

Kasvokuva Vilma Ahonen.

"Tuotantotalouden insinöörin koulutuksen löysin hieman sattumalta Opintopolusta. Päätin hakea tähän tutkintoon, sillä se vaikutti mielenkiintoiselta yhdistelmältä tekniikkaa ja insinööriopintoja sekä liiketoimintaa."

Lue Vilman koko tarina.

Sosiaaliohjaus
Milja Rämö

Kasvokuva Milja Rämö.

"Sosionomiksi päädyin alan arvopohjan sekä monipuolisten työllistymismahdollisuuksien takia. Metropoliassa erityisesti pidän innovatiivisuudesta ja ns. ratkaisukeskeisyydestä, jotka sopivat omiin luonteenpiirteisiini hyvin."

Lue Miljan koko tarina.

Nursing
Angela Baluyot

Profile picture Angela Baluyot.

"Hain sairaanhoitajaksi, koska olen aina tiennyt, että haluan työskennellä terveydenhuoltoalalla. Kuulin paljon hyvää Metropoliasta hakiessani, ja kirsikkana kakun päällä oli se, että pidän todella kauniista kampuksesta ja siitä, että sinne pääsee helposti."

Lue Angelan koko tarina (englanniksi).

Sähkö- ja automaatiotekniikka
Rasmus Riikonen

Kasvokuva Rasmus Riikonen.

"Oma perheeni on vakaata insinööri- ja diplomi-insinöörilinjaa vaalinut, joten tuntui sopivalta hakea koulutukseen, johon löytyisi apua ja asiantuntevia neuvonantajia heti lähipiiristä. Metropolia sopii täydellisesti hieman käytännönläheisempään ja joustavaan opiskeluun."

Lue Rasmuksen koko tarina.

European Business Administration
Ekaterina Kuznetcova

Profile picture Ekaterina Kuznetcova.

"Päätin opiskella EBA:ssa, koska olen innostunut yrittäjyydestä ja haluan jonain päivänä perustaa oman yrityksen. Minua viehättää erityisesti Eurooppa, minkä vuoksi en valinnut International Business -tutkintoa, koska se tuntui liian laajalta kiinnostukseni kannalta."

Lue Ekaterinan koko tarina (englanniksi).

Information Technology
Viswak Ramesh

Profile picture Viswak Ggautham.

"Valitsin tietotekniikan, koska se on mielestäni tulevaisuutta, ja koska lähes kaikki ympärillämme on automatisoitua. Koin, että se olisi hyvä vaihtoehto hedelmälliselle uralle. Valitsin Metropolian, koska se on Suomen suurin ammattikorkeakoulu ja sillä on mahtava opetussuunnitelmarakenne, jossa on paljon käytännönläheistä oppimista."

Lue Viswakin koko tarina (englanniksi).

Varaa videopuheluaika Viswakin kanssa

Business Administration
Catherine Gallego

Profile picture Catherine Gallego.

"Liiketoiminnan taloudellinen puoli on aina kiinnostanut minua, ja uskon, että nämä opinnot ohjaavat minua oikeaan suuntaan yrittäjäksi ryhtymistä varten. Ja mistäpä muualta kuin liiketalouden opiskelijatovereiden keskuudesta voisin löytää samanhenkisiä ihmisiä!"

Lue Catherinen koko tarina (englanniksi).

Social Services
Anni Lipsanen

Kasvokuva Anni Lipsanen.

"Kuulin eräältä ystävältäni, että yksi tapa päästä psykologiksi oli opiskella ensin sosiaalitieteitä, joten tein niin. Kahden ensimmäisen Metropolian opiskeluvuoden jälkeen tiesin, etten halua enää tavoitella psykologin uraa, vaan olin löytänyt tarkoitukseni sosiaalialalta."

Lue Annin koko tarina (englanniksi).

Liiketalous
Annmari Collin

Kasvokuva Annmari Collin.

"Valitsin tradenomitutkinnon ja markkinoinnin, koska halusin käyttää luovuutta työssäni ja työskennellä ihmisten parissa. Haaveeni on perustaa oma yritykseni, mutta sitä ennen haluan kokea markkinointitoimiston ympäristön ja hankkia kokemusta."

Lue Annmarin koko tarina.

Business Informatics
Joan Cruz

Profile picture Joan Cruz.

"Metropolian valitseminen osoittautui loistavaksi valinnaksi korkeakouluopintoja ajatellen. Monimuotoinen opiskelijakunta ja henkilökunta edistävät osallistavaa ilmapiiriä, mikä on ratkaisevan tärkeää kaikille ulkomailla opiskeleville"

Lue Joanin koko tarina (englanniksi).

Nursing
Tong Li

Profile picture Tong Li.

"Aloitin opintoni tammikuussa osana TOKASA-ohjelmaa. Se veti minua puoleensa, koska pääsemme sukeltamaan todelliseen kliiniseen harjoitteluun heti ensimmäisestä lukukaudesta lähtien. Ohjelma tukee minua suomen kielen opiskelussa, joka on välttämätöntä, kun siirryn työelämään Suomessa."

Lue Tongin koko tarina (englanniksi).

Business Informatics
Asia Volkova

Profile picture Asia Volkova.

"Ennen hakemuksen jättämistä olin työskennellyt IT-alalla pari vuotta ja tajusin, että haluaisin kehittää henkilökohtaista ja ammatillista osaamistani suorittamalla maisterin tutkinnon. Opiskelu on järjestetty erittäin sopivasti työelämän kanssa yhdistettäväksi."

Lue Asian koko tarina (englanniksi).

Electronics
Negin Yousefi

Profile picture Negin Yousefi.

"Hain Electronics -ohjelmaan tavoitteenani syventyä tekniikan maailmaan. Pyrin innovoimaan, luomaan ja johtamaan projekteja, jotka vastaavat reaalimaailman haasteisiin ja vaikuttavat merkittävästi yhteiskuntaan teknologisen kehityksen avulla."

Lue Neginin koko tarina (englanniksi).

Rakennustekniikka
Reza Nabizada

Kasvokuva Reza Nabizada.

"Pienestä pitäen rakentaminen on kiehtonut minua ja olen aina arvostanut insinöörityötä, erityisesti rakentamisen parissa. Päätin opiskella rakennustekniikan insinööriksi ja olen huomannut, että se on monipuolinen ala, joka viehättää minua suuresti."

Lue Rezan koko tarina.

Varaa videopuheluaika Rezan kanssa