Hanna Luoto

"Tulevaisuudessa haaveilen ensihoidon kentällä haastavista työtehtävistä, kuten FinnHEMS lääkärihelikopterissa työskentelystä. Ennen sitä kuitenkin vaaditaan paljon kokemusta ihan vaan kenttätyöskentelystä. Ensihoito on alana monipuolinen ja ehkä motivoivinta alassa on se, että ei ole kahta samanlaista päivää."

Lue Hannan esittely alempaa.

Kasvokuva Hanna Luodosta.

Kuka olet ja mitä opiskelet?

Olen Hanna Luoto, 28-vuotias toisen vuoden ensihoitajaopiskelija. Olen aloittanut opintoni keväällä 2022, joten aloitan siis kolmannen lukuvuoteni keväällä 2024. Opiskelen monimuotoryhmässä, jolloin koulua on virallisesti tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin, eli näinä päivinä opetus tapahtuu koululla. Tutkintoni kestää 4 vuotta eli se on 240 op laajuinen. Olen asunut suurimman osan elämästäni Espoossa, mutta asuin myös hetken Lahdessa ja Helsingissä.

Miten päädyit ensihoitajan opintoihin? Mikä on unelmatyösi?

Olen ehtinyt ennen ensihoidon opintoja kokeilemaan siipiäni monessa paikassa ja iän karttuessa ajatus heräsi, että ehkä ensihoito on se minun juttuni. Olen opiskellun lukion jälkeen urheiluhierojaksi, työskennellyt iltapäiväkerhossa, koulunkäynnin ohjaajana, jalkapallovalmentajana ja luokanopettajana. Olen myös opiskellut liikunnanohjaajaksi, mutta pitkän harkinnan jälkeen ymmärsin, että ala ei ole minua varten ja päätin hakea ensihoidon tutkintoon.

Tulevaisuudessa haaveilen ensihoidon kentällä haastavista työtehtävistä, kuten FinnHEMS lääkärihelikopterissa työskentelystä. Ennen sitä kuitenkin vaaditaan paljon kokemusta ihan vaan kenttätyöskentelystä. Ensihoito on alana monipuolinen ja ehkä motivoivinta alassa on se, että ei ole kahta samanlaista päivää ja koskaan ei ole valmis. Ensihoitokenttä kehittyy jatkuvasti ja muutenkin sosiaali- ja terveysalalla tehdään jatkuvasti tutkimuksia, joiden avulla pyritään parantamaan eri sairauksien hoitoa.

Mikä sinua inspiroi Metropoliassa opiskelussa?

Minua inspiroi Metropoliassa opiskelussa se, että kampus on hyvien kulkuyhteyksien päässä. Lisäksi asuessani toisessa kaupungissa ymmärsin myös, että opiskelu toisella paikkakunnalla kaukana perheestä ja ystävistä ei ole minun juttuni, joten Metropoliassa opiskellessani minun ei tarvinnut muuttaa opiskeluiden takia. Lisäksi opiskelukaverini ovat todella mukavia ja etenkin ensihoidon opettajat ovat helposti lähestyttäviä ja opetuksen taso on laadukasta.

Lempipaikkasi kampuksella?

Lempipaikkani kampuksella on ehdottomasti neljänteen kerrokseen rakennusvaiheessa nostettu ambulanssi, jossa pystymme simuloimaan ja harjoittelemaan erilaisia siirtoja aidossa ympäristössä.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajallani opiskelen paljon, koska opittavaa on todella paljon ja ensimmäistä kertaa opiskelu tuntuu myös mielekkäältä, kun aihe on oikeasti omasta mielestäni kiinnostavaa ja pystyn uppoutumaan aiheeseen pitkäksikin aikaa. Sen lisäksi käyn kuntosalilla, pelaan jalkapalloa ja vietän aikaa perheen ja ystävien kanssa. Opiskeluiden ohella käyn myös osa-aikaisesti töissä.

Lue lisää ensihoidon tutkinto-ohjelmasta