Sofia Muurinen

"Hain bioanalytiikan tutkintoon, koska minua kiinnosti terveysala ja kemia, jotka yhdistyvät bioanalyytikon tutkinnossa. Unelmatyöpaikassani pääsen käyttämään monenlaista bioanalyytikon osaamista."

Lue Sofian esittely alempaa.

Kasvokuva Sofia Muurinen.Kuka olet ja mitä opiskelet?

Hei! Olen Sofia Muurinen. Olen syntynyt pääkaupunkiseudulla ja asun nyt Helsingissä. Opiskelen bioanalyytikoksi ja aloitin opinnot elokuussa 2023.

Miten päädyit bioanalytiikan opintoihin? Mikä on unelmatyösi?

Hain tutkintoon, koska minua kiinnosti terveysala ja kemia, jotka yhdistyvät bioanalyytikon tutkinnossa.

Käytännön harjoittelut motivoivat minua opinnoissa Metropoliassa. Niissä oppii tärkeitä työelämätaitoja ja saa esimakua tulevasta työstä. Unelmatyöpaikassani pääsen käyttämään monenlaista bioanalyytikon osaamista. Haluaisin töissäni tehdä sekä näytteenottoa, että näytteiden analysointia. Lisäksi tulevalta työpaikaltani haluaisin hyviä kehitysmahdollisuuksia.

Lempipaikkasi kampuksella? Entä Helsingissä?

Lempipaikkani kampuksella on kampuksen kahvilat ja kirjasto. Kahviloissa on mukava viettää taukoja ja juoda kahvia tai teetä ja kirjastossa on hyvät tilat opiskella ja laaja valikoima opintoihin liittyviä kirjoja. Helsingissä lempipaikkojani ovat keskuspuisto ja Kallion kirjasto.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajalla käyn ratsastamassa ja kävelyillä. Pidän myös musiikista ja taiteesta. Käyn mielelläni taidenäyttelyissä, piirrän ja maalaan. Vietän myös aikaa sosiaalisessa mediassa ja julkaisen sisältöä opinnoistani.

Seuraa Sofiaa somessa

Instagram: @bioanalyytikoksi

Lue lisää bioanalytiikan tutkinto-ohjelmasta