Lilli Fant

"Hain opiskelemaan terveydenhoitajaksi, koska terveydenhoitajan uramahdollisuudet ovat monipuoliset. Valmistuttuani haluaisin työskennellä neuvolassa tai kouluterveydenhuollossa."

Lue Lillin esittely alempaa.

Kasvokuva Lilli Fant.Kuka olet ja mitä opiskelet?

Olen Lilli Fant, terveydenhoitajaopiskelija Metropolian Ammattikorkeakoulusta. Olen alunperin kotoisin Kotkasta, mutta muutin reilu neljä vuotta sitten pk-seudulle. Opiskelen tällä hetkellä viimeistä vuottani, ja valmistun keväällä 2024 terveydenhoitajaksi.

Miten päädyit terveydenhoitajan opintoihin? Mikä on unelmatyösi?

Hain opiskelemaan terveydenhoitajaksi, koska terveydenhoitajan uramahdollisuudet ovat monipuoliset. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi neuvoloissa, kouluterveydenhuollossa, työterveydessä ja terveysasemilla. Terveydenhoitajan koulutus on kaksoistutkinto, johon kuuluu myös sairaanhoitajan pätevyys, jolloin myös kaikki sairaanhoitajien uravaihtoehdot ovat terveydenhoitajille mahdollisia. Valmistuttuani haluaisin työskennellä neuvolassa tai kouluterveydenhuollossa.

Mikä sinua inspiroi Metropoliassa opiskelussa?

Metropoliassa opiskelussa pidän siitä, että käytössä on monia erilaisia oppimismenetelmiä, kuten etä- ja lähiluennot, koululla tapahtuva laboraatio- ja simulaatiotyöskentely, ryhmätyöt ja itsenäiset tehtävät.

Lempipaikkasi kampuksella? Entä Helsingissä?

Lempipaikkani kampuksella on kirjasto, josta olen saanut lainattua kaikki opiskeluaikana tarvitsemani kirjat. Helsingissä lempipaikkani on varmaankin Metropolian Myllypuron kampus.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Opiskelun lisäksi teen keikkatöitä terveydenhuollossa. Vapaa-ajallani harrastan paljon liikuntaa; tankotanssia, uintia, pilatesta ja luonnossa liikkumista. Lisäksi pidän leipomisesta ja ruoanlaitosta, jota varten olen tehnyt oman instagram-tilinkin.

Seuraa Lilliä somessa

Instagram: @lilli_fant
Instagram: @vegaanijuttu

Lue lisää terveydenhoitotyön tutkinto-ohjelmasta