Ina Eskelinen

"Toimintaterapian opiskelu on ollut hyvin palkitsevaa tähän mennessä. Tuntuu siltä, että joka kerta, kun käsittelemme uutta teoriaa, viitekehystä tai menetelmää, aiemmin opitut asiat loksahtavat paikoilleen aivoissani ja kuva kaikesta selkiytyy jälleen hieman."

Kasvokuva Ina Eskelinen.Kuka olet ja mitä opiskelet?

Moi kaikille! Mie olen Ina Eskelinen, toimintaterapian opiskelija Metropolian Myllypuron kampukselta. Aloitin opintoni tammikuussa 2023, joten kirjoitushetkellä olen toisella lukukaudella. Vaikka opiskelen Helsingissä, asun itse itäisessä Suomessa kihlattuni kanssa ja matkustan sieltä noin joka toinen viikko osallistuakseni luennoille kampuksella. Matkustaminen kahden kaupungin välillä tuo oman mausteensa arkeni rutiineihin.

Miten päädyit toimintaterapian opintoihin? Mikä on unelmatyösi?

Tiedätkö, mikä on toimintaterapia? Älä huoli, jos et – en itsekään ollut lainkaan varma siitä, mitä kaikkea toimintaterapeutti voi tehdä ennen alalle hakemista, ja vaikka uskon tietäväni jo jonkin verran tulevaisuuden työnkuvastani, opin silti uutta joka päivä. Alan laajuus ja mahdollisuus tukea ihmisiä itsenäisinä toimijoina heidän arjessaan ottaen huomion jokaisen asiakkaan arvokkaana yksilönä inspiroivat minua valinnassani.

Valitsin Metropolian sen vuoksi, että kampuksen keskeinen sijainti Helsingissä mahdollistaa sujuvan matkustamisen monimuoto-opintoihin kotipaikkakunnaltani. Kuten aiemmin mainitsin, minulla on kihlattu, ja monimuoto-opiskelu ja sen joustavuus mahdollisti opiskelujeni aloituksen ilman, että kahden aikuisen oli välittömästi laitettava elämänsä uusiksi pääsykoetuloksen tullessa. Lisäksi olen saanut opiskeluni kustannettua opintotuen, -lainan ja osa-aikatöiden avulla ja pidettyä reissujen kustannukset kohtuullisena huolellisella suunnittelulla. VR:n sarjalippu on ollut hyvä ja kustannustehokas ystäväni niinä hetkinä, jolloin on lähdettävä liikkeelle lyhyelläkin varoajalla.

Toimintaterapian opiskelu on ollut hyvin palkitsevaa tähän mennessä. Tuntuu siltä, että joka kerta, kun käsittelemme uutta teoriaa, viitekehystä tai menetelmää, aiemmin opitut asiat loksahtavat paikoilleen aivoissani ja kuva kaikesta selkiytyy jälleen hieman. Ryhmässäni on ihmisiä kaikenlaisista elämäntilanteista ja ympäri Suomea, ja olemme ryhmäytyneet hyvin ensimmäisistä päivistä lähtien. Tämä porukka auttaa toisiaan opiskelujen ja elämän ristiaallokossa enkä vaihtaisi heitä mihinkään. <3

Minulla on monia eri kiinnostuksen kohteita, enkä tästä syystä vielä tiedä, mikä olisi unelmasuunta uralleni. Kotikuntoutuksen ja apuvälineteknologian ohella minua kiinnostavat ihmisen arjen perustekijät. Olen varma, että opiskeluvuoteni ja tulevaisuuden urani kentällä auttavat minua selkeyttämään unelmiani.

Suosikkipaikkasi kampuksella? Entä suosikkipaikkasi Helsingissä?

Myllypuron kampus on viihtyisä. Oma suosikkini kampuksella ovat erilaiset luokkahuoneet, jotka eivät seuraa perinteistä pöytäpainotteista sisustusta, vaan opiskelijat voivat istua esimerkiksi sohvilla. Viihdyn myös kuudennen kerroksen aurinkoterassilla, joka on rakenteensa vuoksi jopa talvipakkasilla mukava oleskella. Sen yhteydessä oleva kahvila tekee siitä ihanteellisen opiskelu- ja taukopaikan.

Koska tulen pääkaupunkiseudun ulkopuolelta, Helsinki on minulle vielä kovin tuntematon paikka kokonaisuudessaan. Alkuun arkeni rajoittui huoneistohotellin ja kampuksen välille, mutta nykyään viihdyn niin Helsingin keskustan vilinässä kuin omassa rauhassani luonnossa. Helsingin vilinä on erilaista verrattuna kotikuntani rauhaan ja tilaan, joten tämä kontrasti saa minut viihtymään väenpaljoudessa. Keskustakirjasto Oodi on myös eräs suosikkipaikkani.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajallani teen moninaisia osa-aikatöitä esimerkiksi lasertaisteluradalla ja hoitokodissa. Pyrin myös tasapainottamaan hektistä koulu- ja työarkeani erilaisilla luovilla harrastuksilla kuten kuvataiteella, pöytälaatikkokirjoittamisella ja näyttelemisellä. En ole omistanut säännöllisiä harrastuksia pitkään aikaan, mutta haluaisin palata tanssin maailmaan tilanteen niin salliessa.

Monimuoto-opiskelu toisesta kaupungista käsin omaa omat haasteensa ja vaatii tiettyjä uhrauksia, mutta olen ollut toistaiseksi enemmän kuin tyytyväinen valintaani. Yksi syy miksi lähdin opiskelijalähettilääksi, on rohkaista muitakin harkitsemaan samanlaista mahdollisuutta. Olemme kaikki erilaisissa elämäntilanteissa, ja mahdollisuuksia opiskeluun on moninaisia. Jokaiselle löytyy varmasti oma polku.

Lue lisää toimintaterapian tutkinto-ohjelmasta