Vilma Ahonen

"Tuotantotalouden insinöörin koulutuksen löysin hieman sattumalta Opintopolusta. Päätin hakea tähän tutkintoon, sillä se vaikutti mielenkiintoiselta yhdistelmältä tekniikkaa ja insinööriopintoja sekä liiketoimintaa."

Lue Vilman esittely alempaa.

Kasvokuva Vilma Ahonen.Kuka olet ja mitä opiskelet?

Moro! Mä oon Vilma Ahonen, 20v, ja oon alunperin kotoosin Hollolasta. Suurimman osan lapsuudesta ja nuoruudestani oon kuitenkin asunut Etelä-Pohojammaalla Jalasjärvellä. Sieltä muutin nyt opintojen vuoksi Espooseen.

Opiskelen ensimmäistä vuotta tuotantotalouden insinööriksi Karamalmin kampuksella. Opinnot aloitin nyt elokuussa.

Miten päädyit tuotantotalouden opintoihin? Mikä on unelmatyösi?

Tuotantotalouden insinöörin koulutuksen löysin hieman sattumalta Opintopolusta. Olen suorittanut toisella asteella kaksoistutkinnon, ja ammatilliselta koulutukseltani olen merkonomi. Lisäksi olen suorittanut avoimen ammattikorkeakoulun kautta tradenomin väyläopintoja. Päätin hakea tähän tutkintoon, sillä se vaikutti mielenkiintoiselta yhdistelmältä tekniikkaa ja insinööriopintoja sekä liiketoimintaa.

Tarkkaa unelmauraa ei ole vielä muodostunut, sillä opinnot ovat vasta alussa. Kansainvälistyminen kuitenkin kiinnostaa! Opinnoissa inspiroi itsensä kehittäminen ja uuden oppiminen. Merkonomin tutkinto sekä tradenomi opinnot antoivat hyvän pohjan tälle koulutukselle. Näissä opinnoissa pääsee laajentamaan jo ennestään opittua tietoa sekä tietysti myös oppimaan uutta!

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Opintojen ohella minulla on pari työpaikkaa, mutta vapaa-ajalla pyrin harrastamaan liikuntaa monipuolisesti. Käyn kuntosalilla sekä tykkään lenkkeillä niin juosten kuin myös pyörällä. Lisäksi luen tai kuuntelen kirjoja sekä kudon villasukkia. Someen päivittelen perusarkeani sekä kotopuolen elämää maatalouden parista!

Seuraa Vilmaa somessa:

Instagram: @vvilmaahonen
TikTok: @vvilmaahonen

Lue lisää tuotantotalouden tutkinto-ohjelmasta