Milja Rämö

"Sosionomiksi päädyin alan arvopohjan sekä monipuolisten työllistymismahdollisuuksien takia. Metropoliassa erityisesti pidän innovatiivisuudesta ja ns. ratkaisukeskeisyydestä, jotka sopivat omiin luonteenpiirteisiini hyvin."

Lue Miljan esittely alempaa.

Kasvokuva Milja Rämö.Kuka olet ja mitä opiskelet?

Moi! Olen Milja Rämö ja opiskelen Metropolian Myllypuron kampuksella sosionomiksi. Synnyin ja kasvoin Lahdessa, mutta muutin noin viisi vuotta sitten Helsinkiin töihin uusien kokemusten perässä. Viihdyn parhaiten kaupungin ytimessä taiteen ja kulttuurin keskellä. Opiskelen sosiaaliohjausta ensimmäistä vuotta.

Miten päädyit sosionomin opintoihin? Mikä on unelmatyösi?

Sosionomiksi päädyin alan arvopohjan sekä monipuolisten työllistymismahdollisuuksien takia. En vielä tarkkaan tiedä mitä haluan tulevaisuudessa tehdä ammatikseni vaan haluan pitää vaihtoehdot avoinna ja tutustua monipuolisesti alan eri osa-alueisiin!

Metropolia oppilaitokseksi valikoitui ystävän positiivisten kokemusten perusteella. Koulussa erityisesti pidän innovatiivisuudesta ja ns. ratkaisukeskeisyydestä, jotka sopivat omiin luonteenpiirteisiini hyvin. Vaikka en ole virallisesti opiskellut muutamaan vuoteen, olen aina ollut tiedonjanoinen ja suhtaudun myös elämään jatkuvana oppimisena. Minua kiinnostaa myös yhteiskunnalliset asiat. Mm. nämä asiat inspiroivat opiskelemaan.

Lempipaikkasi kampuksella? Entä Helsingissä?

Lempipaikkani kampuksella on tällä hetkellä kirjasto. Helsingissä ehdottomasti paras paikka on Lapinlahti. Siellä jotenkin yhdistyvät kaikki rakastamani asiat: luonto, eläimet, historia, taide ja kulttuuri.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajalla tykkään lukea, käydä kävelyillä ja kuunnella podcasteja. Minut todennäköisesti spottaa koulun käytäviltä kuulokkeet korvilla, jos en ole ystävien seurassa.

Seuraa Miljaa somessa:

Instagram: @miljaramo

Lue lisää Sosiaalialan tutkinto-ohjelmasta