Perustiedot

Kesto / Ajankohta
31.3.-1.4.2022
Opetuspaikka
Seuraava haku- tai ilmoittautumisaika:
  • Seuraavan toteutuksen aloitus ei ole vielä tiedossa
Hinta
395 € + alv 24 %

Kuivasilmäisyyskoulutus antaa optikolle valmiudet yhä tarkempaan silmän etupinnan arviointiin. Kuivasilmäisyys on yleinen vaiva, mutta silti se on jäänyt liian pienelle huomiolle. Silmän etupinnan epänormaali toiminta voi vaikuttaa näköön alentavasti ja on monesti syynä piilolasien käytön lopettamiseen. Tarkalla arvioinnilla ja oikein kohdennetuilla hoito-ohjeilla optikko pystyy vaikuttamaan asiakkaansa arkeen ja toimintakykyyn. Koska kuivasilmäisyys on krooninen tila, on optikon rooli tärkeä hoidon arvioinnissa ja seurannassa.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on, että osallistuja tietää kuivasilmäisyyden määritelmän, riskitekijät ja jaottelun. Lisäksi hän osaa arvioida asiakkaan kuivasilmäisyyden syitä, arvioida tilan vakavuusasteen, ohjata ja hoitaa suositusten mukaisesti sekä ohjata tarvittaessa silmälääkärin vastaanotolle.

Sisältö

  • Kuivasilmäisyyden määritelmä ja epidemiologia
  • Jaottelu: kyynelnesteen vesikerroksen riittämätön eritys ja kyynelnesteen liiallinen haihtuminen sekä niihin johtavat syyt
  • Riskitekijät
  • Testit: kyselyt, sarveiskalvon ja sidekalvon värjäys, FLBUT, NIKBUT, Schirmer I ja II, fenolipunalanka, kyynelmeniskin korkeus, LIPCOF, Meibomin rauhasten arviointi painelutekniikalla ja Meibografiakuvantamisella.
  • Arviointi ja vakavuus DEWS II ja TFOS- raporttien suositusten mukaisesti
  • Hoito ja ohjaus näyttöön perustuvien suositusten mukaisesti

Koulutus käsittää 6 tuntia teorialuentoja, 6 tuntia harjoituksia ja 2 tuntia tuote-esittelyä. Koulutuksen suorittanut saa 12 täydennyskoulutuspistettä. 

Kouluttajat

Optometrian lehtori Satu Autio 

Aika ja paikka

31.3.-1.4.2022

Metropolia Ammattikorkeakoulu, Myllypurontie 1, 00920 Helsinki

Hinta

395 € + alv 24 %

Koulutus laskutetaan osallistujilta sen alkamisen jälkeen. Lasku lähetetään ilmoittautumislomakkeessa annettuun laskutusosoitteeseen.

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu tällä lomakkeella Kuivasilmäisyyden hoito ja arviointi-koulutukseen Lyyti-palvelussa, ilmoittautuminen avoinna 15.10.21 - 28.2.2022.

Peruutusehdot

Pyydämme ilmoittamaan peruutuksista kirjallisesti koulutuksen yhteyshenkilölle viimeistään neljä viikkoa ennen koulutuksen alkua. Tämän jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitamme täyden hinnan. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.

Mikäli koulutus, yksittäinen koulutuspäivä tai koulutuksen osa joudutaan peruuttamaan Metropoliasta johtuvista syistä koulutuskutsun lähettämisen jälkeen, osallistujalle tarjotaan mahdollisuutta osallistua vastaavaan toteutukseen uutena ajankohtana tai vaihtoehtoisesti Metropolia palauttaa kyseiseen koulutukseen/koulutuspäivään/koulutuksen osaan liittyvät koulutusmaksut.

Metropolia ei vastaa osallistujalle koulutuksen peruuntumisen johdosta aiheutuvista muista kuluista.      

Lisätietoja

Sisältöön liittyvät kysymykset

Satu Autio
p. 040 519 3871
satu.autio [at] metropolia.fi

Käytännön asioihin liittyvät kysymykset

Kati Salovaara suunnittelija
p. 050 348 4090
kati.salovaara [at] metropolia.fi

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.