Perustiedot

Kesto / Ajankohta
3.11.-24.11.2022
Laajuus
3 op
Seuraava haku- tai ilmoittautumisaika:
  • 20.10.2022 mennessä
Hinta
1 490€ + alv 24%

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat rakennesuunnittelijat ja heidän esimiehensä, kuntotutkijat sekä rakennusalan opettajat. Aiempaa simulaatiokokemusta ei edellytetä.

Koulutuksen hyöty osallistujalle

Koulutuksen käytyäsi pystyt testaamaan eri rakennevaihtoehtojen rakennusfysikaalista toimivuutta sekä analysoimaan kuntotutkimuksessa ja korjausrakentamisessa kosteusvaurioiden syitä. Simulaatioiden antamien tulosten perusteella pystyt myös vertailemaan eri korjausvaihtoehtoja.

Koulutuksen hyväksytty suorittaminen kerryttää rakennusfysiikan suunnittelijan pätevyyteen tarvittavaa rakennusfysiikan opintopistemäärää.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa keskitytään rakenteiden lämpö- ja kosteusteknisen toiminnan laskennalliseen mallintamiseen. Sisältöjä ovat: 

  • Lämmön ja kosteuden siirtymisen perusteet
  • Energiatehokkuuteen ja rakennusten terveellisyyteen liittyvät asetukset ja määräykset 
  • Seinän lämpö- ja kosteustekninen toiminta lisälämmöneristämisen jälkeen (simulaatiot)
  • Riskirakenteet (simulaatiot)
  • Rakenteiden kuivumisaikojen arviointi (simulaatiot)
  • Kylmäsiltojen mallintaminen (simulaatiot)
  • Harjoitustyö

Koulutus sisältää harjoitustyön, jonka hyväksytty suorittaminen on edellytys kolmen opintopisteen saamiselle. Harjoitustyössä voidaan tarkastella omia rakenne-esimerkkejä.

Toteutus

Koulutuksessa tehdään itse malleja ja keskustellaan mallien antamista tuloksista. Koulutuksen pääpaino on simulaatioissa ja käytännön tekemisessä, mutta koulutus sisältää myös teoriaosuuden lämmön ja kosteuden siirtymisestä sekä energiatehokkuuteen ja rakennusten terveellisyyteen liittyvistä asetuksista ja määräyksistä.

Koulutukseen osallistujat saavat koulutuksen harjoitustöitä varten kahden viikon lisenssin WUFI- ja COMSOL Multiphysics -ohjelmiin, jotka ladataan omalle tietokoneelle.

Kouluttajat

Yliopettaja Kari Suvanto, Ph.D., Metropolia Ammattikorkeakoulu. Kari on insinöörikoulutuksen oppikirjan Tekniikan fysiikka 1-2 tekijä.

Yliopettaja Hannu Hakkarainen, TkL, Metropolia Ammattikorkeakoulu. Hannu toimii korjausrakentamisen opettajana erikoisalanaan rakenteiden lämpö- ja kosteustekniikka

Hinta

1 490 € + alv 24%. Koulutus sisältää kahvit ja lounaat.

Aika ja paikka

Koulutuksen lähipäivät pidetään to 3.11., ke-to 23.-24.11.2022 klo 9.00-16.00.

Koulutuksen lähipäivät pidetään Metropolia Ammattikorkeakoulun tiloissa Myllypurossa, osoitteessa Myllypurontie 1, 00920 Helsinki.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu koulutukseen Rakennusfysiikan simulaatiot, 3 op, 20.10.2022 mennessä Lyyti-palvelussa.

Koulutukseen mahtuu mukaan 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta. 

Peruutusehdot

Pyydämme ilmoittamaan peruutuksista kirjallisesti koulutuksen yhteyshenkilölle kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua. Tämän jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitamme täyden hinnan. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.

Mikäli koulutus, yksittäinen koulutuspäivä tai koulutuksen osa joudutaan peruuttamaan Metropoliasta johtuvista syistä koulutuskutsun lähettämisen jälkeen, osallistujalle tarjotaan mahdollisuutta osallistua vastaavaan toteutukseen uutena ajankohtana tai vaihtoehtoisesti Metropolia palauttaa kyseiseen koulutukseen/koulutuspäivään/koulutuksen osaan liittyvät koulutusmaksut. Metropolia ei vastaa osallistujalle koulutuksen peruuntumisen johdosta aiheutuvista muista kuluista.

Lisätietoja

Sisältöön liittyvät kysymykset

Yliopettaja Kari Suvanto
p. 050 363 9382
kari.suvanto [at] metropolia.fi

Käytännön asioihin liittyvät kysymykset

Suunnittelija Mari Ikonen
mari.ikonen [at] metropolia.fi
p. 040 672 5583

Pidätämme oikeuden muutoksiin.