Metropolialaiset uudistivat arvoperustan ja ottivat käyttöön eettiset toimintaperiaatteet

1.2.2023 - 12:00

Piirroskuva: lentävät aivot ja tyttö kirjojen kanssa.

Metropolian toiminta perustuu strategiaan ja yhdessä määriteltyihin arvoihin, jotka ohjaavat korkeakoulumme toimintaa. Arvot osoittavat, mitä Metropoliassa pidämme oikeana ja tavoiteltavana. Lähes tuhat metropolialaista osallistui arvotyöhön keväällä 2022. Osallistuvan prosessin lopputuloksena syntyi arvoperusta. Kestävää tulevaisuutta vastuullisesti. Ratkaisukeskeisesti, uudistuvalla osaamisella, inhimillisellä otteella.

Arvot yksinään eivät kuitenkaan riitä, vaan olennaista on, kuinka toimimme arjessa niiden pohjalta. Muodostimme arvojen pohjalta toiminnallemme eettiset toimintaperiaatteet (Code of Conduct) ensimmäistä kertaa. Eettiset toimintaperiaatteemme määrittelevät toiminnallemme yhteiset pelisäännöt ja auttavat meitä jokaista toimimaan arjessa eettisesti ja oikein.

Eettiset toimintaperiaatteemme muodostettiin yhdessä korkeakouluyhteisön kanssa syksyllä 2022. Kevään 2022 arvokyselyssä keräsimme niin opiskelijoilta kuin henkilöstöltä ajatuksia arjen toiminnasta eli siitä, miten Metropoliassa tulisi tai ei tulisi toimia. Näitä ajatuksia työstettiin syksyllä työpajoissa, verkkokyselyllä, asiantuntijoiden kommenttikierroksin sekä johtoryhmässä ja Metropolian hallituksessa. Eettiset toimintaperiaatteemme koskevat kaikkia korkeakouluyhteisömme jäseniä: henkilöstöä, opiskelijoita ja hallitusta sekä myös yhteistyökumppaneitamme.

Kuluvana vuonna juurrutamme eettisiä toimintaperiaatteita arkeemme monilla eri tavoilla. Viestimme ja järjestämme koulutusta aiheesta koko korkeakouluyhteisömme eettisen osaamisen ylläpitämiseksi ja tukemiseksi.

Tutustu arvoperustaan ja eettisiin toimintaperiaatteisiin verkkosivuillamme!

Lisätietoja

Kehityspäällikkö Elli Ojala