Älykkään teollisuuden ylemmän AMK-tutkinnon väyläopinnot

Perustiedot

Kesto / Ajankohta
1 vuosi
Laajuus
15 op
Opetuspaikka
Hinta
225

Mitä väyläopinnot ovat?

Väyläopinnot ovat vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi. Älykkään teollisuuden väyläopinnot sisältävät 15 opintopistettä tutkintokoulutuksen pakollisia opintoja. Opiskelu tapahtuu yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa.

Kun olet suorittanut väyläopinnot 15 op, voit hakea Älykkään teollisuuden tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa 'Haku Metropolian avoimen AMK:n opintojen perusteella'. Jos sinut hyväksytään tutkinto-opiskelijaksi, väyläopinnot hyväksiluetaan osaksi tutkinto-opintoja ja jatkat opiskelua saman ryhmän mukana. Huomioithan, että sinun pitää suorittaa kaikki väyläopinnot hyväksytysti ennen kuin voit hakea tutkinto-opiskelijaksi. Väyläopintojen suorittaminen ei automaattisesti takaa pääsyä tutkinto-opiskelijaksi.

Kenelle?

Älykkään teollisuuden väyläopinnot 15 op sopivat sinulle, jos

  • olet kiinnostunut älykkään teollisuuden tutkinto-opinnoista ja alasta
  • sinulla on insinööri AMK -tutkinto tai muu vähintään 240 op laajuinen tekniikan alan korkeakoulututkinto
  • haluat jatkaa AMK-tutkinnon jälkeen suoraan YAMK-opintoihin, ennen työkokemusvaatimuksen täyttymistä

Sisältö

Väyläopintoihin sisältyvät opintojaksot Tutkimusmenetelmät ja -valmiudet 5 op sekä Sovellettu seminaari 5 op. Kolmas väyläopintoihin kuuluva opintojakso vaihtelee lukukausittain. Väyläopintoihin sisältyy yksi seuraavista opintojaksoista: Teollinen internet 5 op, Älykkäät teolliset ratkaisut 5 op tai johtaminen ja projektinhallinta 5 op. Opintojaksoja ei ole mahdollista itse valita. Syksyllä 2024 aloittavissa väyläopinnoissa kolmas opintojakso on Teollinen intenet 5op.

Toteutus

Lähi- ja etäopetus järjestetään pääosin arki-iltaisin Myyrmäen kampuksella Vantaalla. Opetusta on pääsääntöisesti noin kahtena iltana viikossa klo 17 - 20.15

Kielitaito- ja muut vaatimukset

Väyläopintoihin ilmoittautuva on itse vastuussa siitä, että hänellä on riittävä suomen ja englannin kielen taito. Opetuskieli on pääasiallisesti suomi.

Avoimen AMK:n opiskelijalta edellytetään samoja opiskeluvalmiuksia kuin ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijoilta. Opiskelija itse vastaa siitä, että hänellä on vaadittavat opiskeluvalmiudet. Tällaisiin valmiuksiin lukeutuvat mm. tiedonhakutaidot, ryhmätyötaidot ja erilaisten asiatekstien kirjoittamistaidot. Opinnoissa menestyminen vaatii vastuuottoa omasta toiminnasta ja oppimisestasi, aktiivista osallistumista opetustunneille sekä valmiutta itsenäiseen opiskeluun.

Opiskelijalla tulee olla käytössään oma kannettava tietokone.

Hinta ja maksaminen

Älykkään teollisuuden väyläopintojen (15 op) hinta: 225 euroa (15e/opintopiste)

Tutustu avoimen AMK maksu- ja peruutusehtoihin.

Ilmoittautuminen polkuopintoihin

Opiskelijat valitaan väyläopintoihin ilmoittautumisjärjestyksessä kunnes paikat on täytetty. Ilmoittautuminen syksyllä 2024 alkaviin väyläopintoihin tapahtuu ilmoittautumisjärjestelmässä 03.06.2024 10.00 - 21.08.2024 23.59.

Ilmoittautuminen tapahtuu Metropolian avoimen AMK sähköisessä ilmoittautumisjärjestelmässä.

Hakeminen tutkinto-opiskelijaksi

Väyläopintojen suorittaminen ei automaattisesti takaa pääsyä tutkinto-opiskelijaksi. Suorittamalla Älykkään teollisuuden väyläopinnot 15 op saat kuitenkin hakukelpoisuuden erillishakuun 'Haku Metropolian avoimen AMK:n opintojen perusteella'. Tätä kautta voit päästä tutkinto-opiskelijaksi. Huomioithan, että tässä vaiheessa kahden vuoden työkokemusvaatimuksen tulee myös täyttyä. Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin opiskelijaksi ottamisen edellytyksenä on vähintään kahden vuoden työkokemus asianomaiselta alalta ammattikorkeakoulututkinnon tai muun soveltuvan korkeakoulututkinnon jälkeen.

Hakuja on kaksi kertaa vuodessa 1.5. ja 1.11. alkaen.

Jos sinut hyväksytään haussa tutkinto-opiskelijaksi, väyläopintosi hyväksiluetaan osaksi Älykkään teollisuuden YAMK-tutkintoa.

Mistä saat lisätietoja ja neuvoja?

Opintojen sisältö ja toteutus

Älykkään teollisuuden tutkintokoulutuksen hakusivu: lisätietoa opinnoista ja tutkinnosta

Opetussuunnitelma Metropolian opinto-oppaassa: opintojaksojen tavoitteet ja sisällöt

Neuvonta: koulutussuunnittelija Hanna Järvinen, hanna.jarvinen [at] metropolia.fi (hanna[dot]jarvinen[at]metropolia[dot]fi)

Avoin AMK maksut, etuudet, palvelut, opiskelu

Lue ohjeet avoimen AMK verkkosivulta tai ota yhteyttä avoinamk [at] metropolia.fi (avoinamk[at]metropolia[dot]fi)

Hakeminen tutkinto-opiskelijaksi

Haku Metropolian avoimen AMK:n opintojen perusteella

Neuvonta: hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)

Väyläopintojen aloitus Metropoliassa

Tervetuloa opiskelemaan väyläopintoja Metropoliaan!

Lue alta kaikki Metropolian väyläopiskelijoita koskevat yhteiset ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet.

Älykäs teollisuus YAMK-väyläopintojen aloitusohjeet

Tervetuloa opiskelemaan Metropolia Ammattikorkeakouluun avoimen AMKin väyläopintoja Älykkään teollisuuden YAMK-tutkinto-ohjelmassa!

Käytännössä opiskelet yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Ryhmätunnus on T2124S6.