Reza Nabizada

"Pienestä pitäen rakentaminen on kiehtonut minua ja olen aina arvostanut insinöörityötä, erityisesti rakentamisen parissa. Päätin opiskella rakennusinsinööriksi, ja olen huomannut, että se on monipuolinen ala, joka viehättää minua suuresti."

Lue Rezan esittely alempaa.

Kasvokuva Reza Nabizada.Kuka olet ja mitä opiskelet?

Minä olen Reza Nabizada, ja synnyin Afganistanissa. Tällä hetkellä opiskelen aktiivisesti Metropolian Myllypuron kampuksella neljättä vuotta rakennusinsinöörin tutkintoa. Viime syksynä päädyin erikoistumaan rakennesuunnittelun alalle, joka on herättänyt intohimoisen kiinnostukseni. Jatkan nyt syventäviä opintoja tällä alueella ja pyrin saavuttamaan syvempää asiantuntemusta rakennesuunnittelun maailmassa.

Miten päädyit rakennustekniikan opintoihin? Mikä on unelmatyösi?

Valitsin tutkinto-ohjelmani syvän kiinnostukseni vuoksi rakentamista kohtaan. Pienestä pitäen rakentaminen on kiehtonut minua ja olen aina arvostanut insinöörityötä, erityisesti rakentamisen parissa. Lukion aikana päätin hakeutua talotekniikan perustutkintoon kaksoistutkintona, mutta huomasin, että LVI-insinöörin työ ei tuntunut minulle sopivalta ammatilta. Lopulta päätin opiskella rakennusinsinööriksi, ja olen huomannut, että se on monipuolinen ala, joka viehättää minua suuresti.

Olen jo saanut mahdollisuuden toimia rakennesuunnittelijana työelämässä, ja tämä käytännön kokemus on vahvistanut päätöstäni. Rakennusinsinöörin työ on monipuolista ja vaativaa, ja siinä pääsee ratkaisemaan mielenkiintoisia ongelmia. Unelmatyöni liittyy suurten ja moderneiden siltojen suunnitteluun. Toivon voivani suunnitella kauniita ja kestäviä siltoja, olivat ne sitten Suomessa tai ulkomailla. Uskon, että tämä unelmani antaa minulle mahdollisuuden tehdä vaikuttavaa työtä ja jättää jälkeni rakentamisen maailmaan.

Mikä sinua inspiroi Metropoliassa opiskelussa

Metropolia on minulle inspiraation lähde monella tavalla. Ensinnäkin oppilaitoksen maine laadukkaasta opetuksesta ja käytännönläheisestä lähestymistavasta on tehnyt minuun vahvan vaikutuksen. Opiskelu Metropoliassa tarjoaa mahdollisuuden saada ajantasaista ja ammatillisesti merkittävää opetusta. Toiseksi Metropolia on monikulttuurinen oppimisympäristö, joka mahdollistaa vuorovaikutuksen ja oppimisen eri kulttuureista tulevien opiskelijoiden kanssa. Tämä monimuotoisuus avaa uusia näkökulmia ja mahdollisuuksia oppia erilaisista taustoista tulevilta opiskelijoilta. Kolmanneksi Metropolia sijaitsee Helsingissä, mikä tarjoaa upean ympäristön opiskelulle ja mahdollisuuden olla osa elinvoimaista ja kasvavaa kaupunkia. Kaikki nämä tekijät yhdessä luovat inspiroivan ympäristön, joka tukee opiskeluani ja antaa minulle motivaatiota tavoitella akateemisia tavoitteitani Metropoliassa.

Lempipaikkasi kampuksella? Entä Helsingissä?

Lempipaikkoja kampuksella on monia, mutta yksi suosikeistani on kuudennessa kerroksessa sijaitsevan kahvilan terassi, jolta avautuu upea maisema. Olen viettänyt siellä monta rentouttavaa hetkeä luokkakavereitteni kanssa, nauttien kahvista ja lounaasta. Helsingissä suosikkipaikkani on Lammassaari, jossa olen monet kerrat tehnyt kävelylenkkejä pitkospuita pitkin. Se paikka tarjoaa rauhaa ja hiljaisuutta, joka on vaikea sanoin kuvailla. Rakastuin siihen heti ensisilmäyksellä. Lammassaarella on myös mahdollista bongata ihania pikkulintuja, mikä tekee siitä entistäkin viehättävämmän paikan minulle.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Harrastukseni ovat monipuolisia, mutta erityiset suosikkini ovat boulderointi ja juoksulenkit Arabianrannassa. Rakastan haastetta ja voimieni testaamista kiipeilyssä, ja juoksulenkit merenrannalla tuovat rauhaa ja virkistystä arkeeni. Kesäisin suuntaan usein pyöräni luontoon, ja vaellus ja telttailu ovat tulleet yhdeksi suosikkiharrastuksistani. Vapaa-aikani kuluu usein ystävien ja urheilun parissa, ja suomalainen sauna on ehdoton rentoutumisen paikka. Lisäksi rakastan kirjojen lukemista ja osallistun innokkaasti festareille ja konsertteihin, sillä musiikki on suuri intohimon.

Lue lisää rakennustekniikan tutkinto-ohjelmasta

Varaa videopuheluaika

Millaista on opiskella Metropolia Ammattikorkeakoulussa? Millaista on opiskelijaelämä tai asuminen pääkaupunkiseudulla Helsingissä? Nyt sinulla on mahdollisuus varata videopuhelu kanssani saadaksesi lisätietoja Metropoliassa opiskelusta ja asumisesta Suomessa.

Varaa videopuhelu lomakkeella osoitteessa metropolia.echat.fi (englanniksi)