Perustiedot

Kesto / Ajankohta
7.9. - 10.9.2021
Laajuus
6 op
Opetuspaikka
Seuraava haku- tai ilmoittautumisaika:
  • 27.8.2021 mennessä
Aloituspaikat
25
Hinta
950 € + alv 24 %

Koulutuksessa tutustutaan eettiseen hakkerointiin ja käydään käytännössä läpi hakkeroinnin, forensiikan ja tietoturvamekanismien toimintaan ja toteuttamiseen liittyvät toimet. Koulutus sisältää runsaasti harjoituksia, jotka tehdään verkkopohjaisessa Practice Lab -ympäristössä. Tule perehtymään eettiseen hakkerointiin!

Kohderyhmä

Koulutus sopii sinulle IT-ammattilainen, joka ylläpidät organisaation tietojärjestelmiä ja haluat varmistaa niiden tietoturvallisen käytön.

Tavoitteet

Tavoitteena on, että opit tiedostamaan ja tunnistamaan olemassa olevia tietojärjestelmien haavoittuvuuksia ja varautumaan niihin. Koulutuksessa tuodaan esille käytännön esimerkein haavoittuvuuksia ja tietoturva-aukkoja sekä perehdytään niiden poistamiseen ja ehkäisemiseen.

Keskeinen tavoite on ymmärtää tarvittavat ja riittävät suojautumis- ja estämistoimenpiteet. Kaikki koulutuksessa suoritettavat käytännön harjoitteet tehdään verkkopohjaisessa rajatussa ja suljetussa ympäristössä.

Sertifikaatti

Koulutus valmentaa sertifikaattitesteihin, mutta ei ole osa virallista koulutusohjelmaa.

Esitiedot

Perustiedot tietoliikenneprotokollista, verkkoliikenteen analysoinnista ja verkon tietoturvasta.

Toteutus

Koulutus sisältää 4 lähipäivää. Lisäksi koulutukseen kuuluu sähköinen loppukoe, jonka hyväksytysti suorittaneet saavat opintopisteet.

Aika ja paikka

Ti-pe 7. - 10.9.2021 klo 9-16

Metropolia Ammattikorkeakoulu, Myllypurontie 1, 00920 Helsinki

Kouluttaja

Kari Järvi, tekn. lis., MCSA, MCSE, MCT.

Hinta

950 € + alv 24 %.

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu Eettinen hakkerointi-koulutukseen tällä lomakkeella Lyyti-palvelussa 27.8.2021 mennessä.

Peruutusehdot

Pyydämme ilmoittamaan peruutuksista kirjallisesti koulutuksen yhteyshenkilölle kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua. Tämän jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitamme täyden hinnan. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.  
 
Mikäli koulutus, yksittäinen koulutuspäivä tai koulutuksen osa joudutaan peruuttamaan Metropoliasta johtuvista syistä koulutuskutsun lähettämisen jälkeen, osallistujalle tarjotaan mahdollisuutta osallistua vastaavaan toteutukseen uutena ajankohtana tai vaihtoehtoisesti Metropolia palauttaa kyseiseen koulutukseen/ koulutuspäivään/ koulutuksen osaan liittyvät koulutusmaksut. Metropolia ei vastaa osallistujalle koulutuksen peruuntumisen johdosta aiheutuvista muista kuluista. 

Lisätietoja

Sisältökysymykset

kouluttaja Kari Järvi
kari [at] jarvi.fi

Käytännön asiat

suunnittelija Virpi Vuolahti
p. 040 654 1711
virpi.vuolahti [at] metropolia.fi 

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Mitä on eettinen hakkerointi?

Hakkeri on henkilö, joka tunkeutuu luvatta tietoverkkoon tai tietojärjestelmään tai käyttää luvatta tietoa, ohjelmaa tai palvelua. Eettinen hakkeri puolestaan hyödyntää osaamistaan tietoverkon tai tietojärjestelmän omistajan pyynnöstä, pyrkien etsimään ja raportoimaan järjestelmistä heikkoja kohtia ja haavoittuvuuksia. Näin ainakin osa tietoturvauhkista saadaan poistettua, ja mahdollisesti estetään kokonaan järjestelmän väärinkäyttömahdollisuudet. Eettisestä hakkerista saatetaan myös käyttää nimitystä White Hat. Vihamielisistä hakkereista puolestaan käytetään yleensä nimitystä Cracker tai Black Hat.

Eettinen hakkerointi sisältää samoja keinoja ja välineitä, joita verkkorikolliset käyttävät. Eettisestä hakkeroinnista voidaan käyttää myös nimeä penetraatiotestaus. Ohjelmistojen haavoittuvuuksia etsitään sekä tarkoitusta varten kehitetyillä työkaluilla, että kokemukseen, osaamiseen ja luovuuteen perustuen. Eettinen hakkerointi voi kohdistua joko yhteen yksittäiseen järjestelmään tai laajemmin organisaation tietojärjestelmiin ja tietoliikenneverkkoihin.