Eettinen hakkerointi
Koulutuksessa tutustutaan eettiseen hakkerointiin ja käydään käytännössä läpi hakkeroinnin, forensiikan ja tietoturvamekanismien toimintaan ja toteuttamiseen liittyvät toimet.
Koulutuksessa tutustutaan eettiseen hakkerointiin ja käydään käytännössä läpi hakkeroinnin, forensiikan ja tietoturvamekanismien toimintaan ja toteuttamiseen liittyvät toimet.
Koulutus sopii sinulle IT-ammattilainen, joka ylläpidät organisaation tietojärjestelmiä ja haluat varmistaa niiden tietoturvallisen käytön.
Koulutus sisältää runsaasti harjoituksia, jotka tehdään verkkopohjaisessa Practice Lab -ympäristössä.
Tavoitteena on, että opit tiedostamaan ja tunnistamaan olemassa olevia tietojärjestelmien haavoittuvuuksia ja varautumaan niihin. Koulutuksessa tuodaan esille käytännön esimerkein haavoittuvuuksia ja tietoturva-aukkoja sekä perehdytään niiden poistamiseen ja ehkäisemiseen.
Keskeinen tavoite on ymmärtää tarvittavat ja riittävät suojautumis- ja estämistoimenpiteet. Kaikki koulutuksessa suoritettavat käytännön harjoitteet tehdään verkkopohjaisessa rajatussa ja suljetussa ympäristössä.
Koulutus valmentaa sertifikaattitesteihin, mutta ei ole osa virallista koulutusohjelmaa.
Perustiedot tietoliikenneprotokollista, verkkoliikenteen analysoinnista ja verkon tietoturvasta.
Koulutus sisältää 4 opiskelupäivää Zoomissa. Lisäksi koulutukseen kuuluu sähköinen loppukoe, jonka hyväksytysti suorittaneet saavat opintopisteet.
Aika: 30.5. - 2.6.2022 klo 9-16
Koulutus toteutetaan etäyhteydellä Zoomissa.
Kari Järvi, tekn. lis., MCSA, MCSE, MCT.
950 € + alv 24 %.
Ilmoittaudu koulutukseen tällä lomakkeella 23.5.2022 mennessä Lyyti-palvelussa.
Pyydämme ilmoittamaan peruutuksista kirjallisesti koulutuksen yhteyshenkilölle kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua. Tämän jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitamme täyden hinnan. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.
Mikäli koulutus, yksittäinen koulutuspäivä tai koulutuksen osa joudutaan peruuttamaan Metropoliasta johtuvista syistä koulutuskutsun lähettämisen jälkeen, osallistujalle tarjotaan mahdollisuutta osallistua vastaavaan toteutukseen uutena ajankohtana tai vaihtoehtoisesti Metropolia palauttaa kyseiseen koulutukseen/ koulutuspäivään/ koulutuksen osaan liittyvät koulutusmaksut. Metropolia ei vastaa osallistujalle koulutuksen peruuntumisen johdosta aiheutuvista muista kuluista.
kouluttaja Kari Järvi
kari [at] jarvi.fi
suunnittelija Virpi Vuolahti
p. 040 654 1711
virpi.vuolahti [at] metropolia.fi
Pidätämme oikeudet muutoksiin.
Hakkeri on henkilö, joka tunkeutuu luvatta tietoverkkoon tai tietojärjestelmään tai käyttää luvatta tietoa, ohjelmaa tai palvelua. Eettinen hakkeri puolestaan hyödyntää osaamistaan tietoverkon tai tietojärjestelmän omistajan pyynnöstä, pyrkien etsimään ja raportoimaan järjestelmistä heikkoja kohtia ja haavoittuvuuksia. Näin ainakin osa tietoturvauhkista saadaan poistettua, ja mahdollisesti estetään kokonaan järjestelmän väärinkäyttömahdollisuudet. Eettisestä hakkerista saatetaan myös käyttää nimitystä White Hat. Vihamielisistä hakkereista puolestaan käytetään yleensä nimitystä Cracker tai Black Hat.
Eettinen hakkerointi sisältää samoja keinoja ja välineitä, joita verkkorikolliset käyttävät. Eettisestä hakkeroinnista voidaan käyttää myös nimeä penetraatiotestaus. Ohjelmistojen haavoittuvuuksia etsitään sekä tarkoitusta varten kehitetyillä työkaluilla, että kokemukseen, osaamiseen ja luovuuteen perustuen. Eettinen hakkerointi voi kohdistua joko yhteen yksittäiseen järjestelmään tai laajemmin organisaation tietojärjestelmiin ja tietoliikenneverkkoihin.