Tieto-ja viestintätekniikan väyläopinnot (60 op)

Perustiedot

Laajuus
60 op

Tieto- ja viestintätekniikan väyläopinnot (60 op) voi suorittaa näissä ammatillisissa oppilaitoksissa (2. aste): Business College Helsinki, Careeria, Keuda, Live, Omnia, Taitotalo (entinen Amiedu), Varia.

Väyläopintoihin ilmoittautuvat tekevät toisen asteen oppilaitoksessa tieto- ja viestintätekniikan alan perustutkintoa tai ammattitutkintoa: ohjelmistokehitys, pelikehitys, IT-tuki, tietokonetekniikka, tietoverkot, elektroniikka, hyvinvointiteknologia.

Tieto-ja viestintätekniikan väyläopinnot (60 op) suoritetaan samanaikaisesti toisen asteen opintojen kanssa.

Väyläopintojen tavoitteet ja sisältö

Metropolian Tieto-ja viestintätekniikan väyläopinnoilla voi kehittää omia korkeakouluopiskeluvalmiuksiaaan sekä laajentaa työ- ja uramahdollisuuksiaan jatkamalla opintoja ammattikorkeakoulussa.

Väyläopintojen laajuus on 60 opintopistettä (op).

Toisen asteen tutkintoa suorittava opiskelija ilmoittautuu väyläopintoihin oman oppilaitoksensa antamien aikataulujen mukaisesti.

Väyläopintoihin (60 op) sisältyvät nämä osat: Metropolian määrittelemät verkkokurssit, portfolio ja haastattelu. Verkko-opintoja tehdään toisen asteen tutkinnon tekemisen aikana. Portfolio ja haastattelu tehdään toisen asteen tutkinnon loppuvaiheessa. Opiskelija saa yksityiskohtaiset ohjeet oman oppilaitoksensa ohjaushenkilöstöltä.

Metropolian Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma järjestää toisen asteen oppilaitoksissa koulutukseen liittyviä infotilaisuuksia.

Väyläoppilaitosten opiskelijoille ja henkilöstölle on laadittu myös kattava ohjesivusto, josta tiedotetaan väyläoppilaitoksissa.

Väyläopinnoilla voi hakea Metropolian Tieto- ja viestintätekniikan Insinööri (AMK) -koulutukseen (päiväopiskelu).

Hakeminen Metropolian tutkinto-opiskelijaksi

Kun opiskelija on suorittanut väyläopinnot 60 op, hän voi hakea tutkinto-opiskelijaksi Metropolian Tieto-ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelmaan: Insinööri (AMK) -tutkinto.

Metropolian väyläopinnot (60 op) tehnyt hakija käyttää Haku Metropolian avoimen amk:n opintojen perusteella -väylähakua.

Hakuaika on kaksi kertaa vuodessa: 1.5. - 15.7. (elokuussa alkava koulutus) ja 1.11. - 15.12. (tammikuussa alkava koulutus).

Haussa haetaan suomenkieliseen Tieto- ja viestintätekniikan Insinööri (AMK) -koulutukseen (päiväopiskelu).

Koulutukseen liittyvät lisätiedot

Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelman ohjaushenkilöstö:

  • Osaamisaluepäällikkö Janne Salonen
  • Opinto-ohjaaja/Harjoitteluvastaava Marja Koskua
  • Opinto-ohjaaja Ulla Forsström
  • Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi [at] metropolia.fi (etunimi[dot]sukunimi[at]metropolia[dot]fi)