Tavoitteenamme on olla edelläkävijä robotiikan ja uusien teknologioiden hyödyntämisessä. Robotiikka on läpileikkaavana teemana kaikissa Metropolian innovaatiokeskittymissä.

The Garage on kehitteillä oleva innovaatioalusta, jossa yritykset ja opiskelijat kohtaavat ja kehittävät yhdessä uusia robotiikan innovaatioita.

 • Lisäämme robotiikan avulla ihmisten turvallisuutta ja hyvinvointia helpottamalla heidän arkeaan.
 • Yhdistämme robotiikassa automaation, muotoilun, liiketalouden ja sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttäjien näkökulma.
 • Kasvatamme osaajien verkostoa kehittämään uusia tekniikoita ja palveluratkaisuja.
 • Etsimme rohkeita yhteistyökumppaneita, kuten palveluntuottajia, teknologiayrityksiä, rahoittajia ja tutkijoita luomaan kanssamme käyttäjää hyödyttävää robotiikkaa.
 • Löydämme yhdessä käyttäjien kanssa kokeilujen kautta robotiikan käyttömahdollisuuksia.
 • Robotiikan uudet sovellukset

  Metropoliassa kehitetään ja sovelletaan Industry 4.0 -teknologiaa. Cobotit, Autonomiset liikkuvat robotit, Digital Twin -teknologia, Tekoäly ja koneoppiminen automaatiossa sekä VR/AR/Holodeck ovat uusia sovelluksia, joita hyödynnetään niin opetuksessa kuin erilaisissa hankkeissa.

 • Palvelurobotiikka

  Metropolia tutkii ja kehittää hyvinvointi- ja terveysalan palvelurobotiikkaa. Palvelurobotiikalla käsitetään ihmisiä avustavia robotteja, jotka ovat loppukäyttäjien kanssa sosiaalisessa vuorovaikutuksessa. Robotit voivat tuottaa vuorovaikutuksen lisäksi myös fyysisiä palveluita.

Robotiikkaan liittyviä videoita

Hankkeet

 • Roboreel - Robotiikasta resilienssiä ja elinvoimaa

  Hanke tunnistaa teollisuus- ja logistiikkayritysten haasteita robotiikan ja ohjelmistorobotiikan hyödyntämisessä sekä lisää henkilöstön ja yritysten osaamista tulevissa muutoksissa.

  Lue lisää Roboreel-hankkeen sivuilta

 • PalRob - Palvelurobotiikan virtuaalinen innovaatioalusta

  Hankkeessa luodaan mahdollisuudet hyvinvointialan palvelurobotiikan kehittämiselle siten, että kuka tahansa kiinnostunut voi innovoida uudenlaisia palveluita ja robottisovelluksia, joista voidaan jalostaa uutta liiketoimintaa.

  Lue lisää PalRob-hankkeesta

 • Digi-Salama -hanke

  Digi-Salama -hankkeessa toteutetaan Uudenmaan pk-yrityksissä ketteriä Salamaprojekteja viidessä, digitaalisessa Industry 4.0 -teemassa. Salamaprojekteja toteutetaan yhteensä 25 kappaletta. Projektit tehdään Vantaan Elinvoimaohjelman Kärkiklusteri -toimialoilla: logistiikka, elintarvike, kiertotalous, kiinteistö ja korkean osaamisen tuotanto. 

   

   

Robologi-blogi

07.01.2020

Olimme 6.11.2019 puhumassa Teknologia2019-messuilla siitä, miten nykyteknologialla voidaan mahdollistaa ikäihmisten hyvää elämää. Messuilla toimme esiin esimerkkien kautta miten Vantaan Asolassa sijaitsevassa Foibekartanossa on käytetty muun muassa robotiikkaa, älyrollaattoreja, virtuaalilaseja...

Ikäihmisten teknologia on hauskaa ja tarjoaa elämyksiä

 

16.12.2019

Jussi Marttisen teoksen Palvelukseen halutaan...

Teollisuus 4.0:n lyhyt oppimäärä

 

30.11.2019

Hyljerobotti Paro on tullut tutuksi tämän blogin lukijoille jo aikaisemmin. Tässä blogitekstissä tutustutaan siihen, miten Paro voi olla avuksi. Hoitoalan ammattilaisilla näyttäisi olevan hyvinvointiteknologian ratkaisuista eniten käyttökokemusta hyljerobotti Parosta. Parostakin kokemuksia on kertynyt silti...

Olen Paro, kuinka voin auttaa?

 

 • Robotiikkaa twitterissä

  ReelRobo TwitterissäOta yhteyttä:

Päivi Haho

Päivi Haho
p. +358 40 167 7990
paivi.haho metropolia fi

Timo Tuominen
p. +358 40 352 7335
timo.tuominen@metropolia.fi 

 

 

Yhteistyökumppanimme

Helsingin kaupunki.
Espoon kaupunki.
Kone.
Vantaan kaupunki.
Omron.
Sipoon kunta.
Murata.
SKS Group.
Kavo Kerr.
Beckhoff.
Laurea-ammattikorkeakoulu.
Tampereen ammattikorkeakoulu.
Aalto Yliopisto.
Amsterdam_University.
suomen_robotiikkayhdistys.