Tavoitteenamme on olla edelläkävijä avointen robottialustojen hyödyntämisessä. Robotiikka on läpileikkaavana teemana kaikissa Metropolian innovaatiokeskittymissä.

Palvelurobotiikalla käsitetään ihmisiä avustavia sosiaalisia ja sosiaalisesti avustavia robotteja, jotka ovat loppukäyttäjien kanssa sosiaalisessa vuorovaikutuksessa. Robotit voivat tuottaa vuorovaikutuksen lisäksi myös fyysisiä palveluita.

 • Lisäämme robotiikan avulla ihmisten turvallisuutta ja hyvinvointia helpottamalla heidän arkeaan.
 • Yhdistämme robotiikassa automaation, muotoilun, liiketalouden ja sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttäjien näkökulma.
 • Kasvatamme osaajien verkostoa kehittämään uusia tekniikoita ja palveluratkaisuja ihmisten hyvinvoinnin edistämiseen.
 • Etsimme rohkeita yhteistyökumppaneita, kuten palveluntuottajia, terveysteknologiayrityksiä, rahoittajia ja tutkijoita luomaan kanssamme käyttäjää hyödyttävää palvelurobotiikkaa.
 • Löydämme yhdessä käyttäjien kanssa kokeilujen kautta robotiikan käyttömahdollisuuksia esimerkiksi hoivaan ja kuntoutukseen.

Robotiikkaan liittyviä videoita

Hankkeet

 • PalRob - Palvelurobotiikan virtuaalinen innovaatioalusta

  Hankkeessa luodaan mahdollisuudet hyvinvointialan palvelurobotiikan kehittämiselle siten, että kuka tahansa kiinnostunut voi innovoida uudenlaisia palveluita ja robottisovelluksia, joista voidaan jalostaa uutta liiketoimintaa.

  Lue lisää PalRob-hankkeesta

 • Roboreel - Robotiikasta resilienssiä ja elinvoimaa

  hanke tunnistaa teollisuus- ja logistiikkayritysten haasteita robotiikan ja ohjelmistorobotiikan hyödyntämisessä sekä lisää henkilöstön ja yritysten osaamista tulevissa muutoksissa.

  Lue lisää Roboreel-hankkeen sivuilta

Julkaisuja

Opinnäytetyöt

Opiskelijoiden innovaatioprojekteja

Klikkaa auki esimerkkejä palvelurobotiikan innovaatioprojekteista

 

Lue lisää robotiikasta

Automaatio-, tieto- ja hyvinvointitekniikan insinööriopiskelijat suunnittelivat Nao-robotille sovellustapoja fysioterapian, terveydenhoidon ja vanhustyön opiskelijoiden kanssa. Lue mitä opiskelijat keksivät yhdessä palveluiden käyttäjien kanssa

Monialaiset tiimit olivat avain onnistumiseen, kun Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijat innovoivat roboteille uusia käyttötarkoituksia. Helsingin insinöörit - Rutiinit Robotille.

Stara testasi robottia Kaivopuistossa. Tavoitteena on, että kaupunki hyödyntää viheralueiden hoitamisessa robotiikkaa jo vuonna 2020 rakentuvan Hyväntoivonpuistossa Jätkäsaaressa. Metropolia myös mukana testauksessa.

Yritykset tarvitsevat uusia eväitä robotiikan haasteisiin - Roboreel-hanke tarjoaa tukea ja valmennusta. Lue lisää.

Ota yhteyttä:

Päivi Haho
P. 040 167 7990
paivi.haho metropolia fi

Yhteistyökumppanimme

            

           

   

 

Elektroniikan tutkimusta ja kehitystä