Onneksi olkoon! Sinut on valittu Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijaksi valintakokeessa saamiesi pisteiden perusteella.

Orientaatiojakso

Opinnot alkavat tiistaina 23.8.2022 klo 8:30 orientaatiojaksolla Arabian kampuksella osoitteessa Hämeentie 135 D. Opiskelijatuutori on sinua vastassa sisääntuloaulassa ja opastaa tarvittaessa oikeisiin tiloihin.

Orientaatio 23.-25.8. ja sitä seuraavat opetuspäivät kestävät pääsääntöisesti klo 9.00–16.00, mutta varaudu siihen, että aikoihin saattaa tulla pieniä muutoksia. Orientaatiojaksolla läsnäolo on pakollinen!

Orientaatiojaksolla käsiteltäviä asioita ovat mm:

  • Opetussuunnitelma ja lukujärjestys
  • Tutkinto-ohjelman käytännöt
  • AHOT (aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen)
  • HOPS (henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman laatiminen)
  • Metropolian tietotekniset järjestelmät
  • Opiskelijapalveluiden, kirjaston, terveydenhoitajan ja opiskelijajärjestöjen esittelyt
  • Mahdollisuudet kansainvälistymiseen opintojen aikana

Muistathan ottaa ensimmäisenä opiskelupäivänä mukaasi henkilöllisyystodistuksen. Aloittavien opiskelijoiden henkilöllisyys tarkistetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Käyttäjätunnukset

Opiskelua varten tarvitset käyttäjätunnukset Metropolian tietojärjestelmiin. Aktivoi käyttäjätunnuksesi ennen opintojen alkamista verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla. Tutustu tunnuksen aktivointia koskeviin ohjeisiin Metropolian tietohallinnon sivuilla ja ota tunnukset käyttöön ohjeiden mukaan. Muista ottaa käyttäjätunnuksesi itsellesi muistiin!

Tarvittaessa saat apua ja lisäohjeita käyttäjätunnusten aktivointiin ensimmäisenä opiskelupäivänä 23.8. Jos et ole saanut käyttäjätunnuksia aktivoitua ennen opintojen alkua, ota verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne mukaan aloituspäivänä 23.8.

Kun olet aktivoinut käyttäjätunnuksesi, voit ottaa käyttöön myös Tuudo-sovelluksen. Tuudo-sovellus toimii digitaalisena opiskelijakorttina, ja sen avulla saat esimerkiksi Kelan ateriatuen käyttöösi. Tuudo kannattaakin ladata puhelimeen sovelluskaupasta ja ottaa käyttöön heti käyttäjätunnusten aktivoinnin jälkeen, niin voit halutessasi saada lounaan opiskelijahintaan jo ensimmäisenä opiskelupäivänä.

Tässä vaiheessa toivotamme hyvää ja lämmintä kesää.

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää opintojen aloittamiseen tai sisältöihin liittyen, voit olla yhteydessä
Mika Rintalaan 9.8. lähtien

mika.rintala [at] metropolia.fi
puh. 040 714 5119

Metropolian hakijapalvelut vastaa hakuprosessiin ja opiskelupaikan vastaanottamiseen liittyviin kysymyksiin myös kesän aikana:

hakijapalvelut@metropolia fi
puh: 040 712 5100

Tapaamisiin elokuussa!

Opiskelijatutoreiden terveiset

Katso opiskelijatutoreiden terveiset opiskelijakunta METKAn sivuilta.