Metropolian ja Omnian monialainen opiskelijatiimi palkittiin Ultrahack-hackathonissa

25.04.2017

Metropolia Ammattikorkeakoulun ja Omnia Ammattiopiston monialainen opiskelijatiimi voitti kehittämällään DualActive -sovelluskonseptilla viime sunnuntaina ykköspalkinnon Ultrahack-hackathonin Open Track -haasteessa.

DualActive on sovellus, joka tasapainottaa lasten ja nuorten liikuntaa ja elektroniikan parissa käytettävää aikaa.  Palkinnoksi tiimi sai Samsung Gear 360 -kameran, jonka myönsi Helsingin Yliopiston Tietojenkäsittelytieteen opiskelijajärjestö TKO-äly ry.

Sovellus syntyi Metropolian ja Omnian yhteisellä innovaatiokurssilla keväällä 2017. Koulujen opiskelijat jaettiin kurssilla monialaisiin tiimeihin, jotka myös ratkoivat yrityksiltä saatuja haasteita. Yksi kurssin yhteistyöyrityksistä esitti haasteen; "Miten saada nuoret liikkumaan?" Tiimin kuuden viikon innovoinnin tuloksena syntyi DualActive.
 

"Idea syntyi, kun mietin miten saisin oman 10-vuotiaan tyttöni liikkumaan. Hän liikkuu liian vähän ja pelaa paljon. Mietin, mikä ratkaisu saisi nämä keskenään balanssiin", kuvailee idean keksinyt Omnian vaatetusalan opiskelija Bettina St.Croix.


Tiimi voitti innovaatiokurssilla eniten oppineimman tiimin palkinnon, eli liput Ultrahackiin. Ultrahack on viikonlopun mittainen ohjelmointitapahtuma, jossa kehitetään ratkaisu yritysten tarjoamiin haasteisiin. Tiimin ohjelmoija Phuc Truong on Metropolian opiskelija ja löydettiin mukaan tapahtumasta.

"Tunnelma on nyt huikea. En olisi ikinä uskonut vaikka kurssin alussa, että olisimme tiimini kanssa nyt tässä", St.Croix kuvaa tunnelmiaan tapahtuman jälkeen.

Ryhmä pitchaa ideaansa hackathonin jälkeen Arctic 15 -yritystapahtumassa ja hankkii yhteistyökumppaneita sekä rahoitusta, jolla sovellusta voidaan kehittää eteenpäin.

Tiimiin kuuluvat seuraavat jäsenet:

Bettina St.Croix (Omnia, Vaatetusalan artesaani),
Ensar Djulan (Omnia, Liiketalous)
Phuc Truong (Metropolia, Tietotekniikka)
Liisa Tarvainen (Metropolia, Kulttuurituotanto)
Katariina Aho (Metropolia, Kulttuurituotanto) sekä
Timo Erkkilä, Graafinen suunnittelija

 

Lisätietoja DualActivesta:

https://www.facebook.com/DualActive-892379160865129/

Info.dualactive gmail com

 

Metropolian innovaatioprojektit

TeiniMINNO - moniammatillinen innovaatiokonsepti

SuperTeam-turnauksessa näyttäytyi keksijä- ja innovaatiohenki parhaimmillaan