Kapellimestari Mikko Franck lahjoitti jälleen Metropolialle

23.05.2018

Lehtorimme esittelivät Mikko Franckille kliinisen hoitotyön luokkia ja antoivat ohjeita vauvanhoidossa. Kuvassa vas. Riikka Kukonlehto-Sihvonen, Mikko Franck ja Maarit Kärkkäinen.

Metropolian sosiaali- ja terveysalalla ollaan iloisia Franckin lahjoituksesta. Kuvassa vas. Maarit Kärkkäinen, Päivi Rimpioja, Mikko Franck, Riikka Kukonlehto-Sihvonen ja Riitta Konkola. Kuvat Ulla Timonen.

Kapellimestari Mikko Franck piipahti tiistaina 22. toukokuuta Helsinkiin ja teki toistamiseen merkittävän lahjoituksen Metropolialle, tällä kertaa sosiaali- ja terveysalalle.

Lahjoitusta edelsi kaksi vierailua ammattikorkeakoulussa. Toukokuun alussa hän tutustui Metropolian kampuksiin, koulutusaloihin ja 17 eri tutkinto-ohjelman opetukseen Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla. Huhtikuussa hän piti Ruoholahdessa oopperamusiikin mestarikurssin yhdessä Kansallisoopperan taiteellisen suunnittelupäällikön, pianisti Rilla Kyykän kanssa.

”Metropolian monipuolisuus tekee siitä kiinnostavan korkeakoulun. Osaamista on laidasta laitaan, jolloin alojen väliset kohtaamiset ja uudet näkökulmat mahdollistuvat”, Ranskan radion filharmonisen orkesterin ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana toimiva Franck sanoo. ”Tiivis vierailupäivä Metropoliaan oli kuin elämysmatka. Sain tutustua sellaisiin aloihin, joita en tiennyt siellä opetettavankaan: koneoppimiseen, pelisuunnitteluun, media-, talo- ja ympäristötekniikkaan, robottibusseihin, opiskelijoiden design-toimistoon sekä kuntoutuksen lisäksi muuhunkin sosiaali- ja terveysalaan. Uudesta vierailupäivästäkin ehdittiin jo sopia, sillä paljon jäi vielä näkemättä.” Franckin mukaan vierailusta välittyi opettajien innostus ja ylpeys omasta alasta ja sen merkityksestä yhteiskunnassa.

Erityisen vaikuttuva kokemus Franckille oli tutustuminen kliinisen hoitotyön luokkiin ja lastenhoidon opetukseen. Lehtorit Riikka Kukonlehto-Sihvonen ja Maarit Kärkkäinen vetivät opintojaksoa, jossa pienten aidon näköisten nukkien parissa harjoiteltiin eri toimenpiteiden tekemistä lapsipotilaille. ”Kuinka tärkeää onkaan, että tällaiset sydämelliset ja empaattiset ammattilaiset opettavat tulevaisuuden sairaanhoitajia ja välittävät ihailtavan asenteensa uusille opiskelijasukupolville”, hän korosti. ”Tiedän kokemuksesta, että sairaalassa oleminen on lapsille rankkaa. Oli hyvä nähdä, miten huolellisesti heille tehtäviä toimenpiteitä harjoitellaan ensin simulaatio-opetuksena.”

”Kiitän mitä lämpimimmin tuesta, lahjoituksista ja siitä, että Mikko Franck on aidosti kiinnostunut tekemästämme työstä. Hän on nähnyt toimintamme ytimeen ja ymmärtänyt näkemänsä”, toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola sanoi. Myös kaikkien Metropolian opettajien mielestä oli ilo esitellä ammattikorkeakoulua karismaattiselle vieraalle: ”Mikko Franck on upea ihminen, joka selvästikin välittää nuorten tulevaisuudesta.”

Lue lisää

Mikko Franckin lahjoitus Metropolian musiikin koulutukseen  

Metropolian koulutustarjonta  

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan Muutamme maailmaa -varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. lahjoita.metropolia.fi

Lisätietoja

Riitta Konkola
toimitusjohtaja-rehtori
riitta.konkola metropolia fi
puh. 050 5486 069

Tuire Ranta-Meyer
johtaja, yhteiskuntasuhteet
tuire.ranta-meyer metropolia fi
puh. 050 526 2002


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Sytyke ry valitsi Jesse Ukkosen opinnäytetyön vaikuttavimmaksi

14.12.2018

Tietojärjestelmätyön ammattilaisten Sytyke ry järjesti Vaikuttavin opinnäytetyö 2017-18 -kilpailun. Kilpailun voitti Metropolian viestinnän tutkinto-ohjelmasta valmistunut Jesse Ukkonen.
Voitokas opinnäytetyö Häiriötön tekno...

Lue lisää

Museoyhteistyöllä äänimaisemia, sovelluksia ja uusia näyttelyideoita

13.12.2018

EU:n Luova Eurooppa-ohjelman The People’s Smart Sculpture -hankkeen (2014 - 2018) päättyessä sen aikana kerätyt parhaat käytännöt on koottu yhdeksi julkaisuksi.  Hankkeenvtavoitteena oli tukea osallistavaa, yhteisöllistä, monialaista urbaania k...

Lue lisää

Talonrakennusteollisuus tukee lahjoituksella tuotantojohdon koulutusta

11.12.2018

Järjestäytyneitä rakennusliikkeitä Uudellamaalla edustava Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri ry on tehnyt 40.000 euron lahjoituksen Metropolia Ammattikorkeakoululle. Joulukuun 4. päivä lahjoitetulla summalla on tarkoitus edistää rakennusalan ammattikork...

Lue lisää

Etäkuntoutuksen erikoistumiskoulutuksessa innostava alku

11.12.2018

Etäratkaisut kuntoutumisen tukena -erikoistumiskoulutus kokosi yhteen kokeneita ja vasta aiheeseen perehtyviä ammattilaisia. Vuoden kestävä koulutus alkoi innostuneesti ja opimme heti ensimmäisessä tapaamisessa, että koulutuksessa on laaja kirjo osaamista kuntoutuk...

Lue lisää

07.12.2018

Koulutettujen maahanmuuttajien urapolku helpottuu

Metropolia Ammattikorkeakoulu tarjoaa maahanmuuttajasairaanhoitajille kaksi opintoväylää, jotka ovat Osaaminen käyttöön Suomessa -hanke (EU-/ETA-alueelta tulevat maahanmuuttajat) ja SOTE-silta -hanke (EU-/ETA-alueen ulkopuolelta tulevat maahanmuuttajat). Väyliä keh...

Lue lisää

07.12.2018

Syksyn ProjektiBoosteri synnytti uusia 3AMK-hankehakemuksia

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteisestä ProjektiBoosterista syntyi syksyn aikana ainakin kolme uutta, monialaista hankehakemusta sekä potentiaalisia ideoita jatkotyöskentelyyn.
3AMK:n tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kiihdytysalusta ProjektiBoosteri tarjoaa fasil...

Lue lisää

05.12.2018

Olemme muuttaneet – uusi Myllypuron kampus avautuu tammikuun puolivälissä

Metropolian intensiivinen kampusmuuttojen vuosi huipentuu vuodenvaihteessa, kun uuden Myllypuron kampuksen ensi vaihe valmistuu ja korkeakoulu luopuu neljästä isosta toimipisteestä.
Metropolian uusi kampus Helsingin Myllypuroon avautuu tammikuun puolivälissä. Näin Metropoli...

Lue lisää


1 - 7 / 1623

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015