Kapellimestari Mikko Franck lahjoitti jälleen Metropolialle

23.05.2018

Lehtorimme esittelivät Mikko Franckille kliinisen hoitotyön luokkia ja antoivat ohjeita vauvanhoidossa. Kuvassa vas. Riikka Kukonlehto-Sihvonen, Mikko Franck ja Maarit Kärkkäinen.

Metropolian sosiaali- ja terveysalalla ollaan iloisia Franckin lahjoituksesta. Kuvassa vas. Maarit Kärkkäinen, Päivi Rimpioja, Mikko Franck, Riikka Kukonlehto-Sihvonen ja Riitta Konkola. Kuvat Ulla Timonen.

Kapellimestari Mikko Franck piipahti tiistaina 22. toukokuuta Helsinkiin ja teki toistamiseen merkittävän lahjoituksen Metropolialle, tällä kertaa sosiaali- ja terveysalalle.

Lahjoitusta edelsi kaksi vierailua ammattikorkeakoulussa. Toukokuun alussa hän tutustui Metropolian kampuksiin, koulutusaloihin ja 17 eri tutkinto-ohjelman opetukseen Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla. Huhtikuussa hän piti Ruoholahdessa oopperamusiikin mestarikurssin yhdessä Kansallisoopperan taiteellisen suunnittelupäällikön, pianisti Rilla Kyykän kanssa.

”Metropolian monipuolisuus tekee siitä kiinnostavan korkeakoulun. Osaamista on laidasta laitaan, jolloin alojen väliset kohtaamiset ja uudet näkökulmat mahdollistuvat”, Ranskan radion filharmonisen orkesterin ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana toimiva Franck sanoo. ”Tiivis vierailupäivä Metropoliaan oli kuin elämysmatka. Sain tutustua sellaisiin aloihin, joita en tiennyt siellä opetettavankaan: koneoppimiseen, pelisuunnitteluun, media-, talo- ja ympäristötekniikkaan, robottibusseihin, opiskelijoiden design-toimistoon sekä kuntoutuksen lisäksi muuhunkin sosiaali- ja terveysalaan. Uudesta vierailupäivästäkin ehdittiin jo sopia, sillä paljon jäi vielä näkemättä.” Franckin mukaan vierailusta välittyi opettajien innostus ja ylpeys omasta alasta ja sen merkityksestä yhteiskunnassa.

Erityisen vaikuttuva kokemus Franckille oli tutustuminen kliinisen hoitotyön luokkiin ja lastenhoidon opetukseen. Lehtorit Riikka Kukonlehto-Sihvonen ja Maarit Kärkkäinen vetivät opintojaksoa, jossa pienten aidon näköisten nukkien parissa harjoiteltiin eri toimenpiteiden tekemistä lapsipotilaille. ”Kuinka tärkeää onkaan, että tällaiset sydämelliset ja empaattiset ammattilaiset opettavat tulevaisuuden sairaanhoitajia ja välittävät ihailtavan asenteensa uusille opiskelijasukupolville”, hän korosti. ”Tiedän kokemuksesta, että sairaalassa oleminen on lapsille rankkaa. Oli hyvä nähdä, miten huolellisesti heille tehtäviä toimenpiteitä harjoitellaan ensin simulaatio-opetuksena.”

”Kiitän mitä lämpimimmin tuesta, lahjoituksista ja siitä, että Mikko Franck on aidosti kiinnostunut tekemästämme työstä. Hän on nähnyt toimintamme ytimeen ja ymmärtänyt näkemänsä”, toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola sanoi. Myös kaikkien Metropolian opettajien mielestä oli ilo esitellä ammattikorkeakoulua karismaattiselle vieraalle: ”Mikko Franck on upea ihminen, joka selvästikin välittää nuorten tulevaisuudesta.”

Lue lisää

Mikko Franckin lahjoitus Metropolian musiikin koulutukseen  

Metropolian koulutustarjonta  

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan Muutamme maailmaa -varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. lahjoita.metropolia.fi

Lisätietoja

Riitta Konkola
toimitusjohtaja-rehtori
riitta.konkola metropolia fi
puh. 050 5486 069

Tuire Ranta-Meyer
johtaja, yhteiskuntasuhteet
tuire.ranta-meyer metropolia fi
puh. 050 526 2002


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


OP aloittaa tekoälyn valmennusohjelman – tähtäimessä tekoälyn käyttöönotto ja osaamisen uudistaminen

12.07.2018

OP Ryhmä toteuttaa syksyllä 2018 tekoälyn koulutuspilotin 20 työntekijälleen yhteistyössä Metropolian kanssa. Valmennuksen tavoitteena on luoda perusta tekoälyn hyödyntämisessä tarvittavalle ymmärrykselle ja oppia soveltamaan tekoälyn ...

Lue lisää

Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond tukee apurahallaan Metropolian ruotsinkielistä oopperaproduktiota

29.06.2018

Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond on myöntänyt apurahan Metropolian oopperakoulutuksen Kung Karls jakt -produktioon. Tuki on tarkoitettu erityisesti koululaisnäytännön järjestämiseen ja yleisöyhteistyöhön ...

Lue lisää

Intensiivinen kampusmuuttojen loppuvuosi

28.06.2018

Metropoliassa eletään intensiivistä kampusmuuttojen aikaa loppuvuosi. Korkeakoulun toiminnot keskitetään 20 toimipisteestä neljälle kampukselle usean vuoden muutoksena. Intensiivisin muuttojen suma jatkuu loppuvuoden.
Jatkossa Metropolian kampukset sijaitsevat Esp...

Lue lisää

Opiskelijavalinnat julkaistu — Metropoliassa aloittaa 3300 uutta opiskelijaa

28.06.2018

Kevään 2018 korkeakoulujen yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset on julkaistu. Metropoliassa aloittaa opintonsa syksyllä noin 3300 uutta opiskelijaa, joista tekniikan alalla noin 1558, sosiaali- ja terveysalalla 872, liiketaloudessa 409 ja kulttuurialalla 461 uutta opi...

Lue lisää

27.06.2018

Opetushallitus on myöntänyt valtionavustusta 1 080 000 euroa hankkeelle Korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien osaaminen käyttöön Suomessa

Vuodesta 2016 alkaen Metropolia on tarjonnut SIMHE-palveluja (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland) maahanmuuttajien osaamisen tunnistamiseksi ja heidän ohjaamiseksi tarkoituksenmukaisille koulutus- ja urapoluille.
Hankkeessa Metropolia tulee luomaan yhteistyössä pä&a...

Lue lisää

25.06.2018

Svenska kulturfonden tukee ruotsinkielisen oopperaproduktion tuottamista 24 000 eurolla

Svenska kulturfonden on myöntänyt 24 000 euron apurahan Metropolian musiikin ensimmäisen ruotsinkielisen oopperaproduktion toteuttamiseen. Teokseksi on valittu Fredrik Paciuksen ooppera Kaarle-kuninkaan metsästys (Kung Karls jakt), vuodelta 1856.
”Suomen musiikin isän...

Lue lisää

21.06.2018

STEK ry tukee Myllypuron kampuksen kehittämistä

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry (STEK) tukee parhaillaan valmistumassa olevan Myllypuron kampuksen kehittämistä myöntämällään apurahalla.
Talotekniikan koulutuksessa on jo lähdetty kehittämään valmiuksia kerätä kampus...

Lue lisää


1 - 7 / 1554

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015