STEK ry tukee Myllypuron kampuksen kehittämistä

21.06.2018

Kuvassa vasemmalta alkaen Metropoliasta Tuire Ranta-Meyer ja Harri Hahkala sekä STEK ry:stä Timo Kekkonen ja Kirsi Gimishanov.

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry (STEK) tukee parhaillaan valmistumassa olevan Myllypuron kampuksen kehittämistä myöntämällään apurahalla.

Talotekniikan koulutuksessa on jo lähdetty kehittämään valmiuksia kerätä kampuskiinteistön tietomassoja. Tämän Big Datan keskitetyllä monitoroinnilla mahdollistetaan älykäs sähkön ja energian kulutus. Tavoitteena on luoda Myllypuron kampukselle aivan uudentyyppinen, älyyn ja digitaalisuuteen perustuva, hyvinvointia ja energiatehokkuutta edistävä innovaatioympäristö, joka kiinnostaa kansainvälisiä toimijoita, tuottaa uusia palveluita ja ratkaisuja kiinteistöalalle sekä parhaimmillaan mullistaa alan perinteiset liiketoimintamallit.

STEK ry:n toimitusjohtaja Timo Kekkonen korostaa, että Metropolian hanke liittyy mainiolla tavalla sähköalan toimijoiden Hyvinvointia sähköllä - visio 2030:n. Se on näkemys tulevaisuudesta ja sähkön roolista osana jokapäiväistä elämää. Vision yksi teema on viihtyisien, energiatehokkaiden rakennusten käytettävyys aktiivisen kuluttajan, energian varastoinnin, sähköistysratkaisujen ja automaatio-ohjauksen näkökulmasta. ”Metropolia on saanut meiltä aiemminkin apurahoja, mutta nyt tuemme Metropoliaa ja rakentuvaa kampusta uudessa mittakaavassa”, jatkaa Timo Kekkonen. 

”Näiden ratkaisujen tuominen suurelle korkeakoulukampukselle on Suomessa jotain aivan uutta. Metropolian muutaman vuoden sisällä valmistuva Myllypuron jättikampus (noin 8000 opiskelijaa ja 700 työntekijää) tarjoaa ainutlaatuisen pilotointiympäristön, sillä kampukselle sijoittuu koko suuri rakennus-, kiinteistö- ja talotekniikan koulutus”, kuvailee yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Tuire Ranta-Meyer.

”Älyratkaisujen ja teknologisten alustojen liittäminen suurten kiinteistömassojen talotekniikkaan ja säätömahdollisuuksiin on tällä hetkellä suuren kiinnostuksen kohteena niin energian säästön, turvallisuuden kuin käyttäjien vireyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta. Myös teollinen internet ja paikannuksen ratkaisut synnyttävät uusia palveluja”, kertoo projekti-insinööri Harri Hahkala.

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry on yleishyödyllinen yhdistys, joka edistää sähkön käytön turvallisuutta ja luotettavuutta, sähköisiä energiatehokkuusratkaisuja sekä älykästä sähkön käyttöä keräämällä, tuottamalla ja jakamalla tietoa.

Lisätietoja

Tuire Ranta-Meyer
johtaja, yhteiskuntasuhteet
Metropolia Ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@metropolia.fi
p. 050 526 2002

Harri Hahkala
projekti-insinööri, kiinteistö- ja talotekniikka
Metropolia Ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@metropolia.fi
p. 0400 828 636

Tiedote
Sirpa Rutanen
Viestintäpalvelut
etunimi.sukunimi@metropolia.fi


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


90.000 euron lahjoitus tekniikan alalle Rakennusmestarien Säätiöltä

17.01.2019

Vuonna 1952 perustettu Rakennusmestarien Säätiö sr on tehnyt Metropolialle merkittävän 90.000 euron lahjoituksen. Koska säätiön tarkoituksena on suomalaisen rakennusteknisen ja -taiteellisen ammattitaidon kehittäminen ja tukeminen, lahjoitus on kohdennett...

Lue lisää

T2H Rakennus Oy lahjoittanut Metropolian Muutamme maailmaa -varainhankintakampanjaan

16.01.2019

Pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla toimiva perustajaurakoitsija T2H Rakennus on lahjoittanut Metropolian tekniikan alalle 10.000 euroa. Yhtiö sekä hankkii tontit että suunnittelee, rakentaa ja markkinoi rakennuskohteet itse.
”Vastuullinen rakentaminen ja nykyaikainen...

Lue lisää

Uusia toimintakonsepteja hoitoalan opetus- ja asiakastyöhön

16.01.2019

Futudent ja Metropolia kehittävät uusia toimintakonsepteja Futudent-kuvantamisjärjestelmän avulla. Futudent syventää yhteistyötään Metropolian kanssa 16.1.2019 solmitulla yhteistyösopimuksella. Yhteistyön tavoitteena on kehittää ja tes...

Lue lisää

Suomen Huolintaliikkeiden Tuki ry:ltä 40.000 euron lahjoitus Metropolialle

16.01.2019

Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliitto (SHHL) on maassamme toimivien alan yritysten elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö. Liiton tehtävänä on edistää jäsenten toimintaedellytyksiä sekä lisätä alan tunnettavuutta, arvostusta ...

Lue lisää

14.01.2019

Reijo Rautauoman säätiö tukee lahjoituksellaan Metropolian liiketalouden koulutusta

Metropolia on saanut 10.000 euron lahjoituksen helsinkiläiseltä Reijo Rautauoman säätiöltä. Lahjoitus on kohdennettu liiketalouden koulutusalan kehittämiseen.
Vuonna 2008 perustettu säätiö toteuttaa tarkoitustaan myöntämällä avustuksi...

Lue lisää

14.01.2019

Pöyry liittyi Metropolian lahjoittajiin

Kansainvälinen konsultointi- ja suunnitteluyhtiö Pöyry Oyj tarjoaa asiakkaille lämpö- ja sähkövoiman tuotantoon, siirtoon ja jakeluun, metsäteollisuuteen, biojalostukseen ja kemianteollisuuteen, kaivos- ja metalliteollisuuteen sekä infraan, vesihuoltoon ja ymp...

Lue lisää

11.01.2019

Vaisalalta 25 000 euron lahjoitus tekniikan koulutukseen

Metropolia on saanut varainhankintakampanjaansa lahjoituksen suomalaiselta ympäristönmittauksen, -monitoroinnin ja -havainnoinnin maailman markkinajohtaja Vaisala Oyj:lta. 25 000 euron tuki on osoitettu tekniikan koulutusalalle. Vaisalan toiminnalle on ominaista teknologiajohtajuus, aktiivinen ...

Lue lisää


1 - 7 / 1643

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015

Uutisarkisto

Yli vuotta vanhemmat uutiset löydät uutisarkistostamme