STEK ry tukee Myllypuron kampuksen kehittämistä

21.06.2018

Kuvassa vasemmalta alkaen Metropoliasta Tuire Ranta-Meyer ja Harri Hahkala sekä STEK ry:stä Timo Kekkonen ja Kirsi Gimishanov.

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry (STEK) tukee parhaillaan valmistumassa olevan Myllypuron kampuksen kehittämistä myöntämällään apurahalla.

Talotekniikan koulutuksessa on jo lähdetty kehittämään valmiuksia kerätä kampuskiinteistön tietomassoja. Tämän Big Datan keskitetyllä monitoroinnilla mahdollistetaan älykäs sähkön ja energian kulutus. Tavoitteena on luoda Myllypuron kampukselle aivan uudentyyppinen, älyyn ja digitaalisuuteen perustuva, hyvinvointia ja energiatehokkuutta edistävä innovaatioympäristö, joka kiinnostaa kansainvälisiä toimijoita, tuottaa uusia palveluita ja ratkaisuja kiinteistöalalle sekä parhaimmillaan mullistaa alan perinteiset liiketoimintamallit.

STEK ry:n toimitusjohtaja Timo Kekkonen korostaa, että Metropolian hanke liittyy mainiolla tavalla sähköalan toimijoiden Hyvinvointia sähköllä - visio 2030:n. Se on näkemys tulevaisuudesta ja sähkön roolista osana jokapäiväistä elämää. Vision yksi teema on viihtyisien, energiatehokkaiden rakennusten käytettävyys aktiivisen kuluttajan, energian varastoinnin, sähköistysratkaisujen ja automaatio-ohjauksen näkökulmasta. ”Metropolia on saanut meiltä aiemminkin apurahoja, mutta nyt tuemme Metropoliaa ja rakentuvaa kampusta uudessa mittakaavassa”, jatkaa Timo Kekkonen. 

”Näiden ratkaisujen tuominen suurelle korkeakoulukampukselle on Suomessa jotain aivan uutta. Metropolian muutaman vuoden sisällä valmistuva Myllypuron jättikampus (noin 8000 opiskelijaa ja 700 työntekijää) tarjoaa ainutlaatuisen pilotointiympäristön, sillä kampukselle sijoittuu koko suuri rakennus-, kiinteistö- ja talotekniikan koulutus”, kuvailee yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Tuire Ranta-Meyer.

”Älyratkaisujen ja teknologisten alustojen liittäminen suurten kiinteistömassojen talotekniikkaan ja säätömahdollisuuksiin on tällä hetkellä suuren kiinnostuksen kohteena niin energian säästön, turvallisuuden kuin käyttäjien vireyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta. Myös teollinen internet ja paikannuksen ratkaisut synnyttävät uusia palveluja”, kertoo projekti-insinööri Harri Hahkala.

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry on yleishyödyllinen yhdistys, joka edistää sähkön käytön turvallisuutta ja luotettavuutta, sähköisiä energiatehokkuusratkaisuja sekä älykästä sähkön käyttöä keräämällä, tuottamalla ja jakamalla tietoa.

Lisätietoja

Tuire Ranta-Meyer
johtaja, yhteiskuntasuhteet
Metropolia Ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@metropolia.fi
p. 050 526 2002

Harri Hahkala
projekti-insinööri, kiinteistö- ja talotekniikka
Metropolia Ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@metropolia.fi
p. 0400 828 636

Tiedote
Sirpa Rutanen
Viestintäpalvelut
etunimi.sukunimi@metropolia.fi


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Tre Smeder -säätiöltä apuraha ruotsinkielistä oopperaa varten

12.11.2018

Helsingissä sijaitseva ruotsinkielinen, vuonna 1993 Säästöpankkisäätiön pohjalle perustettu Stiftelsen Tre Smeder on myöntänyt Metropolian oopperaproduktion toteuttamiseen apurahan. Metropolian oopperakoulutus esittää keväällä 5.&...

Lue lisää

Systeeminen ymmärrys tuo uusia näköaloja rehtorin työhön

09.11.2018

Metropoliassa käynnistettiin syyskuussa 2018 uusi, perusopetuksen rehtoreille suunnattu Uudistuva johtajuus- systeeminen ymmärrys ja ratkaisukeskeinen ote -valmennus, jota rahoittaa Opetushallitus ja on osallistujille maksuton.
Systeeminen älykkyys on hyvän johtamisen perusedell...

Lue lisää

Helsingin Insinöörit HI ry ja Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry palkitsivat Riitta Konkolan

07.11.2018

Helsingin Insinöörit HI ry ja Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry luovuttivat mitalin Metropolia Ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkolalle tiistaina 6.11.2018 Helsingin Oopperatalon lämpiössä.
Helsingin teknillisen oppilaitoksen muistomitali ...

Lue lisää

IBM ja Metropolia yhteistyöhön - uusinta teknologiaa ja tukea innovaatiokehitykseen

07.11.2018

Teknologiayritys IBM ja Metropolia aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on saada aikaan innovaatioiden kehittämistä esimerkiksi terveydenhuollon alalla sekä tarjota työkaluja ja tukea Metropolia-ammattikorkeakoulun tutkijoille, opettajille ja opiskelijoille.
Yhteisty&ou...

Lue lisää

02.11.2018

3AMK-osaamispoluilta tulevaisuuden työelämän osaamista – katso videot!

Tiedätkö, mitä on kiertotalous? Entä millaista on juomateollisuuden parissa työskentely? Tai miten ihmeessä sosiaali- ja terveysala ja liiketalous liittyvät toisiinsa?
Näitä teemoja käsitellään 3AMK:n osaamispoluilla. Osaamispolut ovat tyypilli...

Lue lisää

30.10.2018

Sydänsairaat ikäihmiset tarvitsevat digiapua - lähde mukaan sydändigihankkeeseen digineuvojaksi

Metropolia Ammattikorkeakoulun terveysalan opiskelijat ovat mukana Sydändigineuvonta – toimintamallin kehittäminen yhteistyössä HYKS:n, EJY:n/OLKA:n, Metropolian ja Eläkkeensaajien keskusliiton kanssa.
Hankkeen tarkoituksena on sydänsairastuneiden omahoidon tukeminen ...

Lue lisää

29.10.2018

Digitaaliset toimitusketjut -seminaarissa keskusteltiin uusien teknologioiden mullistavasta vaikutuksesta

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys (LOGY ry) järjesti Myyrmäen kampuksella SCM Foorumissa lokakuun 5. päivä yhdessä Metropolian kanssa Digitaaliset toimitusketjut- seminaarin. Aihe kiinnosti LOGY:n yritysjäsenten lisäksi myös alan opiskelijoita Metropolian eri kou...

Lue lisää


1 - 7 / 1601

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015