STEK ry tukee Myllypuron kampuksen kehittämistä

21.06.2018

Kuvassa vasemmalta alkaen Metropoliasta Tuire Ranta-Meyer ja Harri Hahkala sekä STEK ry:stä Timo Kekkonen ja Kirsi Gimishanov.

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry (STEK) tukee parhaillaan valmistumassa olevan Myllypuron kampuksen kehittämistä myöntämällään apurahalla.

Talotekniikan koulutuksessa on jo lähdetty kehittämään valmiuksia kerätä kampuskiinteistön tietomassoja. Tämän Big Datan keskitetyllä monitoroinnilla mahdollistetaan älykäs sähkön ja energian kulutus. Tavoitteena on luoda Myllypuron kampukselle aivan uudentyyppinen, älyyn ja digitaalisuuteen perustuva, hyvinvointia ja energiatehokkuutta edistävä innovaatioympäristö, joka kiinnostaa kansainvälisiä toimijoita, tuottaa uusia palveluita ja ratkaisuja kiinteistöalalle sekä parhaimmillaan mullistaa alan perinteiset liiketoimintamallit.

STEK ry:n toimitusjohtaja Timo Kekkonen korostaa, että Metropolian hanke liittyy mainiolla tavalla sähköalan toimijoiden Hyvinvointia sähköllä - visio 2030:n. Se on näkemys tulevaisuudesta ja sähkön roolista osana jokapäiväistä elämää. Vision yksi teema on viihtyisien, energiatehokkaiden rakennusten käytettävyys aktiivisen kuluttajan, energian varastoinnin, sähköistysratkaisujen ja automaatio-ohjauksen näkökulmasta. ”Metropolia on saanut meiltä aiemminkin apurahoja, mutta nyt tuemme Metropoliaa ja rakentuvaa kampusta uudessa mittakaavassa”, jatkaa Timo Kekkonen. 

”Näiden ratkaisujen tuominen suurelle korkeakoulukampukselle on Suomessa jotain aivan uutta. Metropolian muutaman vuoden sisällä valmistuva Myllypuron jättikampus (noin 8000 opiskelijaa ja 700 työntekijää) tarjoaa ainutlaatuisen pilotointiympäristön, sillä kampukselle sijoittuu koko suuri rakennus-, kiinteistö- ja talotekniikan koulutus”, kuvailee yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Tuire Ranta-Meyer.

”Älyratkaisujen ja teknologisten alustojen liittäminen suurten kiinteistömassojen talotekniikkaan ja säätömahdollisuuksiin on tällä hetkellä suuren kiinnostuksen kohteena niin energian säästön, turvallisuuden kuin käyttäjien vireyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta. Myös teollinen internet ja paikannuksen ratkaisut synnyttävät uusia palveluja”, kertoo projekti-insinööri Harri Hahkala.

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry on yleishyödyllinen yhdistys, joka edistää sähkön käytön turvallisuutta ja luotettavuutta, sähköisiä energiatehokkuusratkaisuja sekä älykästä sähkön käyttöä keräämällä, tuottamalla ja jakamalla tietoa.

Lisätietoja

Tuire Ranta-Meyer
johtaja, yhteiskuntasuhteet
Metropolia Ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@metropolia.fi
p. 050 526 2002

Harri Hahkala
projekti-insinööri, kiinteistö- ja talotekniikka
Metropolia Ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@metropolia.fi
p. 0400 828 636

Tiedote
Sirpa Rutanen
Viestintäpalvelut
etunimi.sukunimi@metropolia.fi


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Metropolialle 620 000 euron erityisrahoitus XR-teknologian edistämiseen

20.09.2018

Metropolia on saanut opetus-ja kulttuuriministeriön 620 000 euron erityisrahoituksen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintansa (TKI) profiloimiseen XR-teknologiaan. Metropolian tavoitteena on XR-teknologioiden eli lisätyn (AR), virtuaali- (VR) ja yhdistetyn todellisuuden (MR) -t...

Lue lisää

Syksyn yhteishaussa Metropoliaan haki yli 13 000 hakijaa

20.09.2018

Korkeakoulujen syksyn 2018 yhteishaku päättyi keskiviikkona syyskuun 19. päivä klo 15:00. Alustavien tietojen mukaan Metropoliaan haki noin 13 300 hakijaa, joista lähes 5100 on ensisijaisia hakijoita.
Metropolian syyskuun yhteishaun koulutustarjonnassa oli 22 hakukohdetta n...

Lue lisää

10-vuotias Metropolia juhli rennosti neljällä kampuksella – Arabian ja Myyrmäen avajaiset

19.09.2018

Kympin korkeakoulun opiskelijat, henkilöstö ja kumppanit juhlivat yhdessä samanaikaisesti neljällä kampuksella 10-vuotiasta Metropoliaa 18. syyskuuta.
Kampukset sijaitsevat Helsingin Arabiassa ja Myllypurossa, Espoon Leppävaarassa ja Vantaan Myyrmäessä.
Sama...

Lue lisää

Kumppanuus Vahasen kanssa tuo työelämäläheisyyttä opintoihin

17.09.2018

Vahanen-yhtiöt, suomalainen kiinteistö- ja rakennusalan konsulttikumppani, ja Metropolia Ammattikorkeakoulu ovat solmineet yhteistyösopimuksen 12.9.2018. Yhteistyön keskiössä on muun muassa pätevyyksiin tähtäävien valmennusten järjestäminen...

Lue lisää

14.09.2018

Autoalan Keskusliitolta ja Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiöltä lahjoitus tekniikan alalle

Autoalan Keskusliitto (AKL) haluaa panostaa osaamisen kehittämiseen ja suomalaiseen insinöörikoulutukseen uusien osaajien varmistamiseksi alalle. Digitalisaation ja uuden teknologian myötä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä on tärkeä vahvistaa enti...

Lue lisää

12.09.2018

Leppävaaran Rotaryklubi ry − Alberga Rotaryklubb rf tukee lahjoituksellaan Metropoliaa

Hyvin toimivan yhteistyön kunniaksi Leppävaaran Rotaryklubi teki 4.9.2018 syysseminaarin yhteydessä lahjoituksen Metropolialle. ”Haluamme tukea arvostamaamme korkeakoulua ja yhteistyökumppania nyt, kun valtio maksaa kaikista yksityisistä lahjoituksista vastinrahan. Siksi me...

Lue lisää

11.09.2018

Metropolian varainhankinta edennyt hyvin – lähes miljoona euroa lahjoitettu

Metropolia Ammattikorkeakoulun varainhankinta on edennyt hyvin. Tähän mennessä lahjoituksia on kertynyt lähes miljoona euroa. Lahjoitusten kerääminen käynnistyi loppuvuodesta 2017. Sen tukena on ollut Muutamme maailmaa -kampanja.
Metropolian varainhankintaan kannusteta...

Lue lisää


1 - 7 / 1574

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015