STEK ry tukee Myllypuron kampuksen kehittämistä

21.06.2018

Kuvassa vasemmalta alkaen Metropoliasta Tuire Ranta-Meyer ja Harri Hahkala sekä STEK ry:stä Timo Kekkonen ja Kirsi Gimishanov.

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry (STEK) tukee parhaillaan valmistumassa olevan Myllypuron kampuksen kehittämistä myöntämällään apurahalla.

Talotekniikan koulutuksessa on jo lähdetty kehittämään valmiuksia kerätä kampuskiinteistön tietomassoja. Tämän Big Datan keskitetyllä monitoroinnilla mahdollistetaan älykäs sähkön ja energian kulutus. Tavoitteena on luoda Myllypuron kampukselle aivan uudentyyppinen, älyyn ja digitaalisuuteen perustuva, hyvinvointia ja energiatehokkuutta edistävä innovaatioympäristö, joka kiinnostaa kansainvälisiä toimijoita, tuottaa uusia palveluita ja ratkaisuja kiinteistöalalle sekä parhaimmillaan mullistaa alan perinteiset liiketoimintamallit.

STEK ry:n toimitusjohtaja Timo Kekkonen korostaa, että Metropolian hanke liittyy mainiolla tavalla sähköalan toimijoiden Hyvinvointia sähköllä - visio 2030:n. Se on näkemys tulevaisuudesta ja sähkön roolista osana jokapäiväistä elämää. Vision yksi teema on viihtyisien, energiatehokkaiden rakennusten käytettävyys aktiivisen kuluttajan, energian varastoinnin, sähköistysratkaisujen ja automaatio-ohjauksen näkökulmasta. ”Metropolia on saanut meiltä aiemminkin apurahoja, mutta nyt tuemme Metropoliaa ja rakentuvaa kampusta uudessa mittakaavassa”, jatkaa Timo Kekkonen. 

”Näiden ratkaisujen tuominen suurelle korkeakoulukampukselle on Suomessa jotain aivan uutta. Metropolian muutaman vuoden sisällä valmistuva Myllypuron jättikampus (noin 8000 opiskelijaa ja 700 työntekijää) tarjoaa ainutlaatuisen pilotointiympäristön, sillä kampukselle sijoittuu koko suuri rakennus-, kiinteistö- ja talotekniikan koulutus”, kuvailee yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Tuire Ranta-Meyer.

”Älyratkaisujen ja teknologisten alustojen liittäminen suurten kiinteistömassojen talotekniikkaan ja säätömahdollisuuksiin on tällä hetkellä suuren kiinnostuksen kohteena niin energian säästön, turvallisuuden kuin käyttäjien vireyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta. Myös teollinen internet ja paikannuksen ratkaisut synnyttävät uusia palveluja”, kertoo projekti-insinööri Harri Hahkala.

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry on yleishyödyllinen yhdistys, joka edistää sähkön käytön turvallisuutta ja luotettavuutta, sähköisiä energiatehokkuusratkaisuja sekä älykästä sähkön käyttöä keräämällä, tuottamalla ja jakamalla tietoa.

Lisätietoja

Tuire Ranta-Meyer
johtaja, yhteiskuntasuhteet
Metropolia Ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@metropolia.fi
p. 050 526 2002

Harri Hahkala
projekti-insinööri, kiinteistö- ja talotekniikka
Metropolia Ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@metropolia.fi
p. 0400 828 636

Tiedote
Sirpa Rutanen
Viestintäpalvelut
etunimi.sukunimi@metropolia.fi


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


OP aloittaa tekoälyn valmennusohjelman – tähtäimessä tekoälyn käyttöönotto ja osaamisen uudistaminen

12.07.2018

OP Ryhmä toteuttaa syksyllä 2018 tekoälyn koulutuspilotin 20 työntekijälleen yhteistyössä Metropolian kanssa. Valmennuksen tavoitteena on luoda perusta tekoälyn hyödyntämisessä tarvittavalle ymmärrykselle ja oppia soveltamaan tekoälyn ...

Lue lisää

Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond tukee apurahallaan Metropolian ruotsinkielistä oopperaproduktiota

29.06.2018

Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond on myöntänyt apurahan Metropolian oopperakoulutuksen Kung Karls jakt -produktioon. Tuki on tarkoitettu erityisesti koululaisnäytännön järjestämiseen ja yleisöyhteistyöhön ...

Lue lisää

Intensiivinen kampusmuuttojen loppuvuosi

28.06.2018

Metropoliassa eletään intensiivistä kampusmuuttojen aikaa loppuvuosi. Korkeakoulun toiminnot keskitetään 20 toimipisteestä neljälle kampukselle usean vuoden muutoksena. Intensiivisin muuttojen suma jatkuu loppuvuoden.
Jatkossa Metropolian kampukset sijaitsevat Esp...

Lue lisää

Opiskelijavalinnat julkaistu — Metropoliassa aloittaa 3300 uutta opiskelijaa

28.06.2018

Kevään 2018 korkeakoulujen yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset on julkaistu. Metropoliassa aloittaa opintonsa syksyllä noin 3300 uutta opiskelijaa, joista tekniikan alalla noin 1558, sosiaali- ja terveysalalla 872, liiketaloudessa 409 ja kulttuurialalla 461 uutta opi...

Lue lisää

27.06.2018

Opetushallitus on myöntänyt valtionavustusta 1 080 000 euroa hankkeelle Korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien osaaminen käyttöön Suomessa

Vuodesta 2016 alkaen Metropolia on tarjonnut SIMHE-palveluja (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland) maahanmuuttajien osaamisen tunnistamiseksi ja heidän ohjaamiseksi tarkoituksenmukaisille koulutus- ja urapoluille.
Hankkeessa Metropolia tulee luomaan yhteistyössä pä&a...

Lue lisää

25.06.2018

Svenska kulturfonden tukee ruotsinkielisen oopperaproduktion tuottamista 24 000 eurolla

Svenska kulturfonden on myöntänyt 24 000 euron apurahan Metropolian musiikin ensimmäisen ruotsinkielisen oopperaproduktion toteuttamiseen. Teokseksi on valittu Fredrik Paciuksen ooppera Kaarle-kuninkaan metsästys (Kung Karls jakt), vuodelta 1856.
”Suomen musiikin isän...

Lue lisää

20.06.2018

Granlundilta 30 000 euron lahjoitus tekniikan koulutuksen kehittämiseen

Granlund Oy, kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijakonserni, on lahjoittanut 30 000 euron tekniikan alan koulutuksen kehittämiseen Metropoliassa.
”Meille tulee Metropoliasta paljon hyviä ammattilaisia. Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön esimerkiksi o...

Lue lisää


1 - 7 / 1554

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015