Sitowise ja Metropolia hakevat tiiviillä yhteistyöllä osaavaa työvoimaa rakennusalalle

28.08.2018

Kuvassa vasemmalta Metropolian Kiinteistö- ja talotekniikan osaamisaluepäällikkö Jorma Säteri, Sitowisen henkilöstö- ja viestintäjohtaja Anne-May Asplund, Sitowisen toimitusjohtaja Markus Väyrynen sekä Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola.

Sitowise Oy, suurin suomalaisomisteinen rakennetun ympäristön suunnittelu- ja konsultointitoimisto, ja Metropolia syventävät ja laajentavat jo pitkään jatkunutta yhteistyötään 24.8.2018 solmitulla laaja-alaisella yhteistyösopimuksella.

Yhteistyön keskiössä on rakennusalan nykyisten toimintamallien kehittäminen ja uusien innovaatioiden tuottaminen alalle, työvoiman saatavuuden parantaminen sekä ajankohtaisten jatko- ja pätevöitymiskoulutusten kehittäminen ja tuottaminen. Yksi keskeinen yhteistyön tavoite on löytää työelämän tarpeisiin vastaava kaista Sitowisen henkilöstön osaamisen edelleen kehittämiseen.

Tarkoituksena on myös vahvistaa mielikuvaa opiskelijoiden keskuudessa Sitowisesta systemaattisesti alan parasta työpaikkaa rakentavana työnantajana muun muassa erilaisten yhteisten tapahtumien avulla.

Rakennusala kehittyy kovaa vauhtia. Hankkeet ovat entistä monimuotoisempia, tekniikka on haastavampaa ja uusia menetelmiä, laitteita sekä rakenne- ja järjestelmäratkaisuja otetaan käyttöön kovaa vauhtia. Oppilaitosten ja rakennusalan tiivis yhteistyö on olennaista, että opetuksen sisältö kehittyy yhdenaikaisesti alan kanssa, myös esimerkiksi muuttuneiden pätevyysvaatimusten osalta.

”Metropolia on ollut hieno kumppani Sitowiselle. Jo vuosia jatkuneen yhteistyömme aikana olemme yhdessä kouluttaneet satoja sitowiseläisiä ja luoneet uusia erityisosaamisalueita palvelevia opintokokonaisuuksia, jotka ovat hyödyttäneet paitsi meitä ja henkilöstöämme myös auttaneet tarkentamaan varsinaisten tutkinto-ohjelmien sisältöä alan kehittyvien tarpeiden mukaan. Nyt solmittu yhteistyösopimus jatkaa tätä vuorovaikutteista osaamisen vaihtoa liiketoiminnan ja koulutuksen välillä”, Sitowisen toimitusjohtaja Markus Väyrynen toteaa tyytyväisenä. 

”On hienoa, että aiempi pitkäjänteinen yhteistyö opetuksessa ja täydennyskoulutuksissa konkretisoituu myös uuden työelämäyhteistyösopimuksen myötä, joka mahdollistaa entistäkin syvemmän yhteistyön rakentamisen myös muilla Metropolian toimialoilla”, iloitsee Metropolian Rakentamisen ja arkkitehtuurin osaamisaluepäällikkö Mika Lindholm. ”Olemme tehneet loistavaa yhteistyötä esimerkiksi infra-alan tietomallikoulutuksessa, jossa Sitowisen asiantuntijat ovat tuoneet uusinta tietämystään rakennusalan tutkinto-opiskelijoille. Myös rakennusalan ja uutena avauksena tietotekniikka-alan innovaatioprojektit ovat olleet erinomainen yhteistyömuoto”, jatkaa Lindholm.

”Yhteistyö Sitowisen kanssa opettaa meitä vastaamaan työelämän muuttuviin tarpeisiin ja auttaa kehittämään uusia tapoja ammattilaisten osaamisen kehittämiseen. Sitowisen tarpeisiin kehitettyjä koulutussisältöjä on viety sekä tutkintokoulutuksiin että avoimiin täydennyskoulutuksiin. Terve talo -koordinaattorikoulutus on hyvä esimerkki hedelmällisestä yhteistyöstä. Sitowisen sitoutuminen mahdollisti tämän tärkeän koulutuksen käynnistämisen”, kuvailee Metropolian Kiinteistö- ja talotekniikan osaamisaluepäällikkö Jorma Säteri yhteistyökuvioita.

Lue lisää

Esimerkki yhteistyöstä käytännössä: YAMK-tutkinto työn ohessa

Metropolian rakennusalan koulutus

Lisätietoja

Anne-May Asplund
Henkilöstö- ja viestintäjohtaja
Sitowise Oy
etunimi.sukunimi@sitowise.com
p. 045 657 9566

Jorma Säteri
Osaamisaluepäällikkö, Kiinteistö- ja talotekniikka
Metropolia Ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@metropolia.fi
p. 040 548 5429

Mika Lindholm
Osaamisaluepäällikkö, Rakentaminen ja arkkitehtuuri
Metropolia Ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@metropolia.fi
p. 050 341 2246

tiedote:
Sanna Nyström, Sitowise, viestintä
Sirpa Rutanen, Metropolia, viestintä


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Tre Smeder -säätiöltä apuraha ruotsinkielistä oopperaa varten

12.11.2018

Helsingissä sijaitseva ruotsinkielinen, vuonna 1993 Säästöpankkisäätiön pohjalle perustettu Stiftelsen Tre Smeder on myöntänyt Metropolian oopperaproduktion toteuttamiseen apurahan. Metropolian oopperakoulutus esittää keväällä 5.&...

Lue lisää

Systeeminen ymmärrys tuo uusia näköaloja rehtorin työhön

09.11.2018

Metropoliassa käynnistettiin syyskuussa 2018 uusi, perusopetuksen rehtoreille suunnattu Uudistuva johtajuus- systeeminen ymmärrys ja ratkaisukeskeinen ote -valmennus, jota rahoittaa Opetushallitus ja on osallistujille maksuton.
Systeeminen älykkyys on hyvän johtamisen perusedell...

Lue lisää

Helsingin Insinöörit HI ry ja Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry palkitsivat Riitta Konkolan

07.11.2018

Helsingin Insinöörit HI ry ja Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry luovuttivat mitalin Metropolia Ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkolalle tiistaina 6.11.2018 Helsingin Oopperatalon lämpiössä.
Helsingin teknillisen oppilaitoksen muistomitali ...

Lue lisää

IBM ja Metropolia yhteistyöhön - uusinta teknologiaa ja tukea innovaatiokehitykseen

07.11.2018

Teknologiayritys IBM ja Metropolia aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on saada aikaan innovaatioiden kehittämistä esimerkiksi terveydenhuollon alalla sekä tarjota työkaluja ja tukea Metropolia-ammattikorkeakoulun tutkijoille, opettajille ja opiskelijoille.
Yhteisty&ou...

Lue lisää

02.11.2018

3AMK-osaamispoluilta tulevaisuuden työelämän osaamista – katso videot!

Tiedätkö, mitä on kiertotalous? Entä millaista on juomateollisuuden parissa työskentely? Tai miten ihmeessä sosiaali- ja terveysala ja liiketalous liittyvät toisiinsa?
Näitä teemoja käsitellään 3AMK:n osaamispoluilla. Osaamispolut ovat tyypilli...

Lue lisää

30.10.2018

Sydänsairaat ikäihmiset tarvitsevat digiapua - lähde mukaan sydändigihankkeeseen digineuvojaksi

Metropolia Ammattikorkeakoulun terveysalan opiskelijat ovat mukana Sydändigineuvonta – toimintamallin kehittäminen yhteistyössä HYKS:n, EJY:n/OLKA:n, Metropolian ja Eläkkeensaajien keskusliiton kanssa.
Hankkeen tarkoituksena on sydänsairastuneiden omahoidon tukeminen ...

Lue lisää

29.10.2018

Digitaaliset toimitusketjut -seminaarissa keskusteltiin uusien teknologioiden mullistavasta vaikutuksesta

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys (LOGY ry) järjesti Myyrmäen kampuksella SCM Foorumissa lokakuun 5. päivä yhdessä Metropolian kanssa Digitaaliset toimitusketjut- seminaarin. Aihe kiinnosti LOGY:n yritysjäsenten lisäksi myös alan opiskelijoita Metropolian eri kou...

Lue lisää


1 - 7 / 1601

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015