Sitowise ja Metropolia hakevat tiiviillä yhteistyöllä osaavaa työvoimaa rakennusalalle

28.08.2018

Kuvassa vasemmalta Metropolian Kiinteistö- ja talotekniikan osaamisaluepäällikkö Jorma Säteri, Sitowisen henkilöstö- ja viestintäjohtaja Anne-May Asplund, Sitowisen toimitusjohtaja Markus Väyrynen sekä Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola.

Sitowise Oy, suurin suomalaisomisteinen rakennetun ympäristön suunnittelu- ja konsultointitoimisto, ja Metropolia syventävät ja laajentavat jo pitkään jatkunutta yhteistyötään 24.8.2018 solmitulla laaja-alaisella yhteistyösopimuksella.

Yhteistyön keskiössä on rakennusalan nykyisten toimintamallien kehittäminen ja uusien innovaatioiden tuottaminen alalle, työvoiman saatavuuden parantaminen sekä ajankohtaisten jatko- ja pätevöitymiskoulutusten kehittäminen ja tuottaminen. Yksi keskeinen yhteistyön tavoite on löytää työelämän tarpeisiin vastaava kaista Sitowisen henkilöstön osaamisen edelleen kehittämiseen.

Tarkoituksena on myös vahvistaa mielikuvaa opiskelijoiden keskuudessa Sitowisesta systemaattisesti alan parasta työpaikkaa rakentavana työnantajana muun muassa erilaisten yhteisten tapahtumien avulla.

Rakennusala kehittyy kovaa vauhtia. Hankkeet ovat entistä monimuotoisempia, tekniikka on haastavampaa ja uusia menetelmiä, laitteita sekä rakenne- ja järjestelmäratkaisuja otetaan käyttöön kovaa vauhtia. Oppilaitosten ja rakennusalan tiivis yhteistyö on olennaista, että opetuksen sisältö kehittyy yhdenaikaisesti alan kanssa, myös esimerkiksi muuttuneiden pätevyysvaatimusten osalta.

”Metropolia on ollut hieno kumppani Sitowiselle. Jo vuosia jatkuneen yhteistyömme aikana olemme yhdessä kouluttaneet satoja sitowiseläisiä ja luoneet uusia erityisosaamisalueita palvelevia opintokokonaisuuksia, jotka ovat hyödyttäneet paitsi meitä ja henkilöstöämme myös auttaneet tarkentamaan varsinaisten tutkinto-ohjelmien sisältöä alan kehittyvien tarpeiden mukaan. Nyt solmittu yhteistyösopimus jatkaa tätä vuorovaikutteista osaamisen vaihtoa liiketoiminnan ja koulutuksen välillä”, Sitowisen toimitusjohtaja Markus Väyrynen toteaa tyytyväisenä. 

”On hienoa, että aiempi pitkäjänteinen yhteistyö opetuksessa ja täydennyskoulutuksissa konkretisoituu myös uuden työelämäyhteistyösopimuksen myötä, joka mahdollistaa entistäkin syvemmän yhteistyön rakentamisen myös muilla Metropolian toimialoilla”, iloitsee Metropolian Rakentamisen ja arkkitehtuurin osaamisaluepäällikkö Mika Lindholm. ”Olemme tehneet loistavaa yhteistyötä esimerkiksi infra-alan tietomallikoulutuksessa, jossa Sitowisen asiantuntijat ovat tuoneet uusinta tietämystään rakennusalan tutkinto-opiskelijoille. Myös rakennusalan ja uutena avauksena tietotekniikka-alan innovaatioprojektit ovat olleet erinomainen yhteistyömuoto”, jatkaa Lindholm.

”Yhteistyö Sitowisen kanssa opettaa meitä vastaamaan työelämän muuttuviin tarpeisiin ja auttaa kehittämään uusia tapoja ammattilaisten osaamisen kehittämiseen. Sitowisen tarpeisiin kehitettyjä koulutussisältöjä on viety sekä tutkintokoulutuksiin että avoimiin täydennyskoulutuksiin. Terve talo -koordinaattorikoulutus on hyvä esimerkki hedelmällisestä yhteistyöstä. Sitowisen sitoutuminen mahdollisti tämän tärkeän koulutuksen käynnistämisen”, kuvailee Metropolian Kiinteistö- ja talotekniikan osaamisaluepäällikkö Jorma Säteri yhteistyökuvioita.

Lue lisää

Esimerkki yhteistyöstä käytännössä: YAMK-tutkinto työn ohessa

Metropolian rakennusalan koulutus

Lisätietoja

Anne-May Asplund
Henkilöstö- ja viestintäjohtaja
Sitowise Oy
etunimi.sukunimi@sitowise.com
p. 045 657 9566

Jorma Säteri
Osaamisaluepäällikkö, Kiinteistö- ja talotekniikka
Metropolia Ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@metropolia.fi
p. 040 548 5429

Mika Lindholm
Osaamisaluepäällikkö, Rakentaminen ja arkkitehtuuri
Metropolia Ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@metropolia.fi
p. 050 341 2246

tiedote:
Sanna Nyström, Sitowise, viestintä
Sirpa Rutanen, Metropolia, viestintä


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


LOGY ry palkitsi Metropolian alumnin parhaasta AMK-opinnäytetyöstä

17.01.2019

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n vuoden 2018 opinnäytetyöpalkinnot myönnettiin 22.11. Helsingin Messukeskuksessa. Vuoden parhaista AMK-opinnäytetöistä palkinnot saivat Olli Heikkilä (Metropolia AMK) ja Anton Saukkonen (JAMK), Pro Gradu -tutkielmasta Ee...

Lue lisää

90.000 euron lahjoitus tekniikan alalle Rakennusmestarien Säätiöltä

17.01.2019

Vuonna 1952 perustettu Rakennusmestarien Säätiö sr on tehnyt Metropolialle merkittävän 90.000 euron lahjoituksen. Koska säätiön tarkoituksena on suomalaisen rakennusteknisen ja -taiteellisen ammattitaidon kehittäminen ja tukeminen, lahjoitus on kohdennett...

Lue lisää

T2H Rakennus Oy lahjoittanut Metropolian Muutamme maailmaa -varainhankintakampanjaan

16.01.2019

Pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla toimiva perustajaurakoitsija T2H Rakennus on lahjoittanut Metropolian tekniikan alalle 10.000 euroa. Yhtiö sekä hankkii tontit että suunnittelee, rakentaa ja markkinoi rakennuskohteet itse.
”Vastuullinen rakentaminen ja nykyaikainen...

Lue lisää

Uusia toimintakonsepteja hoitoalan opetus- ja asiakastyöhön

16.01.2019

Futudent ja Metropolia kehittävät uusia toimintakonsepteja Futudent-kuvantamisjärjestelmän avulla. Futudent syventää yhteistyötään Metropolian kanssa 16.1.2019 solmitulla yhteistyösopimuksella. Yhteistyön tavoitteena on kehittää ja tes...

Lue lisää

16.01.2019

Suomen Huolintaliikkeiden Tuki ry:ltä 40.000 euron lahjoitus Metropolialle

Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliitto (SHHL) on maassamme toimivien alan yritysten elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö. Liiton tehtävänä on edistää jäsenten toimintaedellytyksiä sekä lisätä alan tunnettavuutta, arvostusta ja ve...

Lue lisää

14.01.2019

Reijo Rautauoman säätiö tukee lahjoituksellaan Metropolian liiketalouden koulutusta

Metropolia on saanut 10.000 euron lahjoituksen helsinkiläiseltä Reijo Rautauoman säätiöltä. Lahjoitus on kohdennettu liiketalouden koulutusalan kehittämiseen.
Vuonna 2008 perustettu säätiö toteuttaa tarkoitustaan myöntämällä avustuksi...

Lue lisää

14.01.2019

Pöyry liittyi Metropolian lahjoittajiin

Kansainvälinen konsultointi- ja suunnitteluyhtiö Pöyry Oyj tarjoaa asiakkaille lämpö- ja sähkövoiman tuotantoon, siirtoon ja jakeluun, metsäteollisuuteen, biojalostukseen ja kemianteollisuuteen, kaivos- ja metalliteollisuuteen sekä infraan, vesihuoltoon ja ymp...

Lue lisää


1 - 7 / 1644

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015

Uutisarkisto

Yli vuotta vanhemmat uutiset löydät uutisarkistostamme