Sitowise ja Metropolia hakevat tiiviillä yhteistyöllä osaavaa työvoimaa rakennusalalle

28.08.2018

Kuvassa vasemmalta Metropolian Kiinteistö- ja talotekniikan osaamisaluepäällikkö Jorma Säteri, Sitowisen henkilöstö- ja viestintäjohtaja Anne-May Asplund, Sitowisen toimitusjohtaja Markus Väyrynen sekä Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola.

Sitowise Oy, suurin suomalaisomisteinen rakennetun ympäristön suunnittelu- ja konsultointitoimisto, ja Metropolia syventävät ja laajentavat jo pitkään jatkunutta yhteistyötään 24.8.2018 solmitulla laaja-alaisella yhteistyösopimuksella.

Yhteistyön keskiössä on rakennusalan nykyisten toimintamallien kehittäminen ja uusien innovaatioiden tuottaminen alalle, työvoiman saatavuuden parantaminen sekä ajankohtaisten jatko- ja pätevöitymiskoulutusten kehittäminen ja tuottaminen. Yksi keskeinen yhteistyön tavoite on löytää työelämän tarpeisiin vastaava kaista Sitowisen henkilöstön osaamisen edelleen kehittämiseen.

Tarkoituksena on myös vahvistaa mielikuvaa opiskelijoiden keskuudessa Sitowisesta systemaattisesti alan parasta työpaikkaa rakentavana työnantajana muun muassa erilaisten yhteisten tapahtumien avulla.

Rakennusala kehittyy kovaa vauhtia. Hankkeet ovat entistä monimuotoisempia, tekniikka on haastavampaa ja uusia menetelmiä, laitteita sekä rakenne- ja järjestelmäratkaisuja otetaan käyttöön kovaa vauhtia. Oppilaitosten ja rakennusalan tiivis yhteistyö on olennaista, että opetuksen sisältö kehittyy yhdenaikaisesti alan kanssa, myös esimerkiksi muuttuneiden pätevyysvaatimusten osalta.

”Metropolia on ollut hieno kumppani Sitowiselle. Jo vuosia jatkuneen yhteistyömme aikana olemme yhdessä kouluttaneet satoja sitowiseläisiä ja luoneet uusia erityisosaamisalueita palvelevia opintokokonaisuuksia, jotka ovat hyödyttäneet paitsi meitä ja henkilöstöämme myös auttaneet tarkentamaan varsinaisten tutkinto-ohjelmien sisältöä alan kehittyvien tarpeiden mukaan. Nyt solmittu yhteistyösopimus jatkaa tätä vuorovaikutteista osaamisen vaihtoa liiketoiminnan ja koulutuksen välillä”, Sitowisen toimitusjohtaja Markus Väyrynen toteaa tyytyväisenä. 

”On hienoa, että aiempi pitkäjänteinen yhteistyö opetuksessa ja täydennyskoulutuksissa konkretisoituu myös uuden työelämäyhteistyösopimuksen myötä, joka mahdollistaa entistäkin syvemmän yhteistyön rakentamisen myös muilla Metropolian toimialoilla”, iloitsee Metropolian Rakentamisen ja arkkitehtuurin osaamisaluepäällikkö Mika Lindholm. ”Olemme tehneet loistavaa yhteistyötä esimerkiksi infra-alan tietomallikoulutuksessa, jossa Sitowisen asiantuntijat ovat tuoneet uusinta tietämystään rakennusalan tutkinto-opiskelijoille. Myös rakennusalan ja uutena avauksena tietotekniikka-alan innovaatioprojektit ovat olleet erinomainen yhteistyömuoto”, jatkaa Lindholm.

”Yhteistyö Sitowisen kanssa opettaa meitä vastaamaan työelämän muuttuviin tarpeisiin ja auttaa kehittämään uusia tapoja ammattilaisten osaamisen kehittämiseen. Sitowisen tarpeisiin kehitettyjä koulutussisältöjä on viety sekä tutkintokoulutuksiin että avoimiin täydennyskoulutuksiin. Terve talo -koordinaattorikoulutus on hyvä esimerkki hedelmällisestä yhteistyöstä. Sitowisen sitoutuminen mahdollisti tämän tärkeän koulutuksen käynnistämisen”, kuvailee Metropolian Kiinteistö- ja talotekniikan osaamisaluepäällikkö Jorma Säteri yhteistyökuvioita.

Lue lisää

Esimerkki yhteistyöstä käytännössä: YAMK-tutkinto työn ohessa

Metropolian rakennusalan koulutus

Lisätietoja

Anne-May Asplund
Henkilöstö- ja viestintäjohtaja
Sitowise Oy
etunimi.sukunimi@sitowise.com
p. 045 657 9566

Jorma Säteri
Osaamisaluepäällikkö, Kiinteistö- ja talotekniikka
Metropolia Ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@metropolia.fi
p. 040 548 5429

Mika Lindholm
Osaamisaluepäällikkö, Rakentaminen ja arkkitehtuuri
Metropolia Ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@metropolia.fi
p. 050 341 2246

tiedote:
Sanna Nyström, Sitowise, viestintä
Sirpa Rutanen, Metropolia, viestintä


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Metropolialle 620 000 euron erityisrahoitus XR-teknologian edistämiseen

20.09.2018

Metropolia on saanut opetus-ja kulttuuriministeriön 620 000 euron erityisrahoituksen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintansa (TKI) profiloimiseen XR-teknologiaan. Metropolian tavoitteena on XR-teknologioiden eli lisätyn (AR), virtuaali- (VR) ja yhdistetyn todellisuuden (MR) -t...

Lue lisää

Syksyn yhteishaussa Metropoliaan haki yli 13 000 hakijaa

20.09.2018

Korkeakoulujen syksyn 2018 yhteishaku päättyi keskiviikkona syyskuun 19. päivä klo 15:00. Alustavien tietojen mukaan Metropoliaan haki noin 13 300 hakijaa, joista lähes 5100 on ensisijaisia hakijoita.
Metropolian syyskuun yhteishaun koulutustarjonnassa oli 22 hakukohdetta n...

Lue lisää

10-vuotias Metropolia juhli rennosti neljällä kampuksella – Arabian ja Myyrmäen avajaiset

19.09.2018

Kympin korkeakoulun opiskelijat, henkilöstö ja kumppanit juhlivat yhdessä samanaikaisesti neljällä kampuksella 10-vuotiasta Metropoliaa 18. syyskuuta.
Kampukset sijaitsevat Helsingin Arabiassa ja Myllypurossa, Espoon Leppävaarassa ja Vantaan Myyrmäessä.
Sama...

Lue lisää

Kumppanuus Vahasen kanssa tuo työelämäläheisyyttä opintoihin

17.09.2018

Vahanen-yhtiöt, suomalainen kiinteistö- ja rakennusalan konsulttikumppani, ja Metropolia Ammattikorkeakoulu ovat solmineet yhteistyösopimuksen 12.9.2018. Yhteistyön keskiössä on muun muassa pätevyyksiin tähtäävien valmennusten järjestäminen...

Lue lisää

14.09.2018

Autoalan Keskusliitolta ja Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiöltä lahjoitus tekniikan alalle

Autoalan Keskusliitto (AKL) haluaa panostaa osaamisen kehittämiseen ja suomalaiseen insinöörikoulutukseen uusien osaajien varmistamiseksi alalle. Digitalisaation ja uuden teknologian myötä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä on tärkeä vahvistaa enti...

Lue lisää

12.09.2018

Leppävaaran Rotaryklubi ry − Alberga Rotaryklubb rf tukee lahjoituksellaan Metropoliaa

Hyvin toimivan yhteistyön kunniaksi Leppävaaran Rotaryklubi teki 4.9.2018 syysseminaarin yhteydessä lahjoituksen Metropolialle. ”Haluamme tukea arvostamaamme korkeakoulua ja yhteistyökumppania nyt, kun valtio maksaa kaikista yksityisistä lahjoituksista vastinrahan. Siksi me...

Lue lisää

11.09.2018

Metropolian varainhankinta edennyt hyvin – lähes miljoona euroa lahjoitettu

Metropolia Ammattikorkeakoulun varainhankinta on edennyt hyvin. Tähän mennessä lahjoituksia on kertynyt lähes miljoona euroa. Lahjoitusten kerääminen käynnistyi loppuvuodesta 2017. Sen tukena on ollut Muutamme maailmaa -kampanja.
Metropolian varainhankintaan kannusteta...

Lue lisää


1 - 7 / 1574

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015