Kumppanuus Vahasen kanssa tuo työelämäläheisyyttä opintoihin

17.09.2018

Kuvassa Risto Räty, Vahanen-yhtiöiden konsernijohtaja ja Riitta Konkola, Metropolian toimitusjohtaja-rehtori. Kuva Jere Hyppönen.

Vahanen-yhtiöt, suomalainen kiinteistö- ja rakennusalan konsulttikumppani, ja Metropolia Ammattikorkeakoulu ovat solmineet yhteistyösopimuksen 12.9.2018. Yhteistyön keskiössä on muun muassa pätevyyksiin tähtäävien valmennusten järjestäminen, opinnäyteyhteistyö ja tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioyhteistyö.

Sopimuksen myötä Vahasen asiantuntijoiden käyttöä vahvistetaan tutkinto- ja täydennyskoulutuksissa. Metropolia puolestaan toimii Vahasen toiminnan ja osaamisen kehittämisen sparraajana ja täydennyskoulutuksen tarjoajana. Sopimukseen liittyy tarkka vuosisuunnitelma, jonka perusteella tavoitteiden toteutumista seurataan.

Rakennusala elää jatkuvassa muutoksessa ja erityisesti talotekniikan ja tietomallinnuksen osaajista on usein pulaa. Alan tekniikka on haastavampaa ja lisäksi uusia menetelmiä sekä rakenne- ja järjestelmäratkaisuja otetaan jatkuvasti käyttöön.

”Meillä on rakentamisen suunnittelumenetelmistä ja käytännöistä uusinta näkemystä, jonka haluamme välittää ajantasaisesti alan opiskelijoiden eli mahdollisten tulevien työntekijöidemme tietoon”, sanoo Vahanen-yhtiöiden konsernijohtaja Risto Räty. ”Vaikka insinöörien työttömyysaste on huomattavasti laskenut, kiivaasti kehittyvä ala vaatii kysynnän kohtaamiseksi jatkuvaa uudistumista, täydennyskoulutusta ja työssä oppimista. Vahanen-yhtiöillä on pitkät perinteet opiskelijoita työelämään motivoivassa yhteistyössä Metropolian kanssa, ja sopimuksen myötä voimme jatkaa perinnettä entistä tavoitteellisemmin ja tuloksekkaammin”, Räty jatkaa.

”Yhteisenä haasteenamme Vahasen kanssa on tunnistaa hiljaiset signaalit siitä, mitä tarvittava uusi osaaminen on rakennusalalla”, korostaa toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola. ”Rakennusalan osaamisen vahvistaminen on korkealla myös Helsingin kaupungin strategiassa, tähän perustuu vahvasti myös Metropolian Myllypuron kampushanke. Myllypuron uusi hyvinvoinnin rakentajien kampus kokoaa ihmiskeskeisen osaamisen, jossa hyvinvointia, terveellistä tulevaisuutta ja rakennettua ympäristöä kehitetään tiiviissä yhteistyössä kumppaniemme kanssa”, hän jatkaa.

”Vahasen asiantuntemus tutkinto- ja täydennyskoulutuksissa auttaa pitämään opetuksemme työelämäläheisenä. Yhdessä voimme kehittää myös opiskelijoiden työssäkäynnin ohjausta ja opinnollistaa työssä hankittua osaamista”, kertoo Jorma Säteri, Metropolian kiinteistö- ja talotekniikan osaamisaluepäällikkö.

”Opinnäytetöiden kytkeminen yhteistyön kautta laajempiin yhteiskunnallisiin ilmiöihin on ensiarvoisen tärkeää. Tämän myötä opiskelijasta kasvaa myös projektinsa aihealueen asiantuntija”, toteaa Mika Lindholm, Metropolian rakentamisen ja arkkitehtuurin osaamisaluepäällikkö.

”Vahanen-yhtiöissä korostetaan yhdessä tekemistä ja jokaisen oikeutta onnistua työssään, ja näitä arvoja haluamme välittää myös alan opiskelijoille. Opiskelijat tarvitsevat yhteyksiä työelämään, ja yhteistyösopimus antaa niiden tarjoamiseen entistä paremmat mahdollisuudet”, täydentää Vahanen-yhtiöiden henkilöstöpäällikkö Sari Peltola.

Lisätiedot

Jorma Säteri
Osaamisaluepäällikkö, Kiinteistö- ja talotekniikka
Metropolia Ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@metropolia.fi,
p. 040 548 5429

Mika Lindholm
Osaamisaluepäällikkö, Rakentaminen ja arkkitehtuuri
Metropolia Ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@metropolia.fi,
p. 050 341 2246

Risto Räty
Konsernijohtaja
Vahanen-yhtiöt
p. 044 7788 660
risto.raty@vahanen.com

Tiedote
Sirpa Rutanen
Viestintäpalvelut


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


LOGY ry palkitsi Metropolian alumnin parhaasta AMK-opinnäytetyöstä

17.01.2019

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n vuoden 2018 opinnäytetyöpalkinnot myönnettiin 22.11. Helsingin Messukeskuksessa. Vuoden parhaista AMK-opinnäytetöistä palkinnot saivat Olli Heikkilä (Metropolia AMK) ja Anton Saukkonen (JAMK), Pro Gradu -tutkielmasta Ee...

Lue lisää

90.000 euron lahjoitus tekniikan alalle Rakennusmestarien Säätiöltä

17.01.2019

Vuonna 1952 perustettu Rakennusmestarien Säätiö sr on tehnyt Metropolialle merkittävän 90.000 euron lahjoituksen. Koska säätiön tarkoituksena on suomalaisen rakennusteknisen ja -taiteellisen ammattitaidon kehittäminen ja tukeminen, lahjoitus on kohdennett...

Lue lisää

T2H Rakennus Oy lahjoittanut Metropolian Muutamme maailmaa -varainhankintakampanjaan

16.01.2019

Pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla toimiva perustajaurakoitsija T2H Rakennus on lahjoittanut Metropolian tekniikan alalle 10.000 euroa. Yhtiö sekä hankkii tontit että suunnittelee, rakentaa ja markkinoi rakennuskohteet itse.
”Vastuullinen rakentaminen ja nykyaikainen...

Lue lisää

Uusia toimintakonsepteja hoitoalan opetus- ja asiakastyöhön

16.01.2019

Futudent ja Metropolia kehittävät uusia toimintakonsepteja Futudent-kuvantamisjärjestelmän avulla. Futudent syventää yhteistyötään Metropolian kanssa 16.1.2019 solmitulla yhteistyösopimuksella. Yhteistyön tavoitteena on kehittää ja tes...

Lue lisää

16.01.2019

Suomen Huolintaliikkeiden Tuki ry:ltä 40.000 euron lahjoitus Metropolialle

Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliitto (SHHL) on maassamme toimivien alan yritysten elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö. Liiton tehtävänä on edistää jäsenten toimintaedellytyksiä sekä lisätä alan tunnettavuutta, arvostusta ja ve...

Lue lisää

14.01.2019

Reijo Rautauoman säätiö tukee lahjoituksellaan Metropolian liiketalouden koulutusta

Metropolia on saanut 10.000 euron lahjoituksen helsinkiläiseltä Reijo Rautauoman säätiöltä. Lahjoitus on kohdennettu liiketalouden koulutusalan kehittämiseen.
Vuonna 2008 perustettu säätiö toteuttaa tarkoitustaan myöntämällä avustuksi...

Lue lisää

14.01.2019

Pöyry liittyi Metropolian lahjoittajiin

Kansainvälinen konsultointi- ja suunnitteluyhtiö Pöyry Oyj tarjoaa asiakkaille lämpö- ja sähkövoiman tuotantoon, siirtoon ja jakeluun, metsäteollisuuteen, biojalostukseen ja kemianteollisuuteen, kaivos- ja metalliteollisuuteen sekä infraan, vesihuoltoon ja ymp...

Lue lisää


1 - 7 / 1644

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015

Uutisarkisto

Yli vuotta vanhemmat uutiset löydät uutisarkistostamme